we hebben de Grand Canyon gezien!

Door kortstee - A long time ago We zijn nu in Monument Valley, maar hebben nog niet het park gezien. Wel hebben we vandaag het park van Mesa Verde gezien, met hele mooie oude indianenwoningen. Die liggen tegen een rotswand aan, verscholen onder een afdak/rots. Heel mooi, en onvoorstelbaar dat ze daar met hele families indianen hebben geleefd.
Gisteren waren we in de Grand Canyon, dat was echt helemaal geweldig. We waren 's morgens vroeg vertrokken rond 7 u, en om 12 uur waren we al in het dorp Tusayan, bij ons hotel. Gelukkig konden we al in onze kamer en na snel inchecken, gingen we naar de uitkijkpunten op de canyons. Als je dat voor het eerst ziet is het echt adembenemend. Je kijkt zo naar de overkant van de rotswanden, maar dat is wel ongeveer 29 km. breed.En de rivier de Colorado zie je maar op enkele punten, die ligt al kronkelend zo'n 1500 m diep. En de totale lengte van de canyon(s) is ongeveer 446 km. dat kun je nooit allemaal zien.
Je ziet allerleid verschillende rotsen en kleuren van bijna wit tot donkerrood. En op sommige plekken groeit er groen langs de zijkanten. We hebben op verschillende punten gekeken, dan heb je steeds weer een ander beeld. Maar allemaal heel mooi.
Vanmorgen zijn we nog even bij twee andere punten geweest, onderweg naar hier, en toen waren we haast alleen, is het nog mooier, je hoort de wind door de canyon gaan. Bij Desert View, het laatste punt was een uitkijktoren en kon je veel van de rivier zien. Dus we zijn een hele ervaring rijker!

Morgen gaan we naar Monument Valley, het park in, kijken hoe het daar is met de indianen.....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan