Yoho, Glacier, Revelstoke, Kootenay en Banff

Door Nicky & Rianne - A long time ago Vanuit Lake Louise zijn we richting Yoho gereden. De parken Yoho, Glacier en Mount Revelstoke zijn niet hele grote parken, ook was ons nadeel dat eigenlijk alle bezienswaardigheden op Emerald Lake in Yoho na nog gesloten waren. We hadden hier een dag voor uitgetrokken, dat betekende dan ook dat we al behoorlijk op tijd in Ravelstoke aangekomen waren. Het is wel een leuk plaatsje waar we even door heen gelopen zijn, maar aangezien het nog een feestdag was was het grootste gedeelte van de stad dicht. Een groot voordeel was dat we het weer een keer weer aan onze zijde hadden, het was denk ik ook wel rond de 23 graden. Op 35km van Revelstoke hebben we een camping gezocht. Hier heb ik (Nicky) dan ook nog even heerlijk genoten van de hot spring die de camping had. Helaas stikte het van de muggen en werden we in no time lek gestoken, dus even lekker buiten zitten was er niet bij. De volgende dag vervolgenden wij onze weg richting Radium Hot Springs en Kootenay. Bij Radium Hot Springs hebben we echter alleen even een stop gemaakt, we vonden het allemaal erg commercieel en besloten door te rijden richting Kootenay. Het park is in 2003-2004 grotendeels afgebrand waarvan de sporen nog ontzettend goed te zien zijn. Echt zo zonde kilometers aan bossen zijn nu grijze luciferstokjes. Maar de beer die wij onderweg hebben gespot maakte veel goed! We reden hem in eerste instantie voorbij maar hebben besloten om te keren en terug te gaan. We stonden op 7-8 meter van hem af (in de camper) echt geweldig om zoo dichtbij een beer in het wild te staan. Hij liet zich dan ook erg mooi fotograferen door ons! Daarna aangekomen in Banff. De stad Banff is aanzienlijk mooier en moderner dan Jasper, we hebben uiteindelijk op de meest bekende camping in Banff gestaan Tunnel Mountain resort. We liepen nog steeds voor op schema, hebben s' ochtends nog even door Banff gelopen en zijn toen richting Canmore gereden, hier wilden wij eerst overnachten, maar waren zo optijd dat we besloten hebben alvast richting Calgary te rijden. In Canmore hebben we wel een poging gedaan om de camper te wassen..Pff wat een klus..hebben er beiden spierpijn aan overgehouden. Uiteindelijk zijn we in Cochrane terecht gekomen op een camping op zo'n 40 km van Calgary. Vanochtend hebben we de camper ingeleverd, dit ging eigenlijk allemaal zeer vlot en waren mooi op tijd op de luchthaven! Over enkele minuten gaan we boarden en op naar Nederland!!!!

Reacties

A.D. Vermeulen A long time ago

Hoi wichter,

Voor jullie zit het er weer op en nu thuis nagenieten na een hopelijk goede terugvlucht. Wij blijven nog tot 6 juni in Canada en zullen jullie stukjes missen. Vooral omdat jullie voor ons aan gingen en wij wisten waar we soms rekening mee konden houden. De hartelijke groeten van Rietje en AD Vermeulen.

winda A long time ago

reisje alweer over
dank jullie voor de lift. liefs

jeannette A long time ago

Ik weet dat jullie alweer in de trein zitten op weg naar huis. Heb genoten van de verhalen en de foto's. Groetjes uit steenwijk.

Betty A long time ago

Veilige thuiskomst en bedankt voor de leuke site!
Kussss
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!