hope naar camploops

Door R. Melenhorst - 21-07-2014 03:45

18-07-2014

Vanochtend vertrokken vanuit Hope. Op weg naar Kamploops. Tussenstop in Hells Gate, hier zijn we 1000 feet naar beneden gegaan met een kabelbaan. Hells gate is het nauwste punt van de Fraser river en hier stroomt het water dus het hardst.

Het was prachtig en indrukwekkend om het kolkende water te zien. Hierna hebben we daar ook nog de Goldrush beleefd. We gingen goud zoeken in een stroompje met als resultaat: twee kleine goudstukjes (lees: een splintertje) en nog andere soorten bergkristallen, foto’s volgen.

Na Hells Gate gingen op de bonnefooi op zoek naar een RV campground in de buurt van Kamloops. Normaal gesproken bellen we een camping een dag van tevoren, maar we kregen gisteren alleen het antwoordapparaat. Dus wij zoeken, zoeken en nog langer zoeken, maar uiteindelijk zijn we langs de rivier Thompson beland. De plek is net groot genoeg, maar het sanitair is gelukkig wel schoon.

Het uitzicht onderweg was extreem anders dan wat we hiervoor al hadden gezien. Er waren alleen maar ruige bergen met weinig bomen, en het ziet er prairie-achtig uit. Hiertussen stroomde een eenzame rivier. De bergen zijn richting Kamloops steeds lager geworden, maar de Rockies moeten natuurlijk nog komen. Onderweg ook getuige geweest van een bosbrand verderop (bij Lytton), maar hier is alles veilig.

Morgen naar Wells Gray Prov. Park, we hopen daar mooie watervallen te zien, en zullen er waarschijnlijk meerdere dagen blijven.

 

Groetjes fam. Melenhorst en B. Timmer

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan