Niagara Falls

Door John Aalbers - A long time ago

Woensdag zijn we van Chicago naar Niagara gereden, een lange rit van zo'n 800 km. We kwamen rond 21.00 uur aan in het donker op de KOA camping aldaar. Donderdag 16 april hebben we de Niagara Falls bezocht; een adembenemende ervaring!

Eerst de Horseshoe bekeken, er komt zo'n 1 miljoen liter water per seconde naar beneden, echt niet te bevatten bijna. We konden nog niet met de boot naar de watervallen omdat dat te gevaarlijk was vanwege de ijsschotsen die nog in de rivier drijven en naar beneden kunnen kletteren. Niet prettig als je daar net onder vaart met je bootje met toeristen! En Ls je goed kijkt naar de foto's kun je zien wat een intense ijsschotsen er onder de watervallen liggen. Die zijn tijdens de winter ontstaan door het bevriezen van stuivend water van de watervallen en steeds meer " aangegroeid ". We hebben nog even gewacht totdat er een stuk ijs zou afbreken maar dat gebeurde helaas niet.

Nadat we veel foto's en filmpjes hebben gemaakt zijn we met de bus een stuk langs de rivier gereden richting de "Whirpool" . Een plek in de bocht van de rivier waar het water kolkt voordat het "rechtsaf slaat de bocht om". Aan het einde van de middag wilden we onder de waterval door lopen maar dat viel tegen want een gedeelte was afgesloten vanwege de ijsvorming. Daarna zijn we weer met de bus naar huis gegaan en onderweg nog wat boodschappen gedaan. Inmiddels was het , voor het eerst tijdens onze reis, gaan regenen. De verwachting voor vrijdag 17 april is dat het weer een prachtig zonnige dag wordt! We hebben het wel getroffen met het weer tot nu toe!

Vanavond heeft Casper gekookt en hebben we lekkere tortilla's met kip en saus, komkommer en tomaat gegeten met een heerlijk glaasje witte wijn erbij.

Morgen gaan we richting het Algonquin Park dat zo'n 200 km boven Toronto ligt. Daar verblijven we vrijdag en zaterdag.

Reacties

debby A long time ago

fijn dat jullie zo genieten met elkaar. Super dat Cas heeft gekookt. Morgen gaan wij naar Mo en zij gaat voor ons "koken"

Henriet A long time ago

indrukwekkend hoor die watervallen!

Aalbers Hendrik J. A long time ago

Hoi beste mensen,
Zo te zien en te lezen genieten jullie met volle teugen. Ik heb van de USA en Canada aardig wat gezien maar deze watervallen niet en daar heb ik dan wel wat aan gemist; hoewel vergeet niet dat we naast ons huis ook een best exemplaar hebben!! Over collega's van mij heb ik nog een leuk verhaal i.v.m. de falls maar daarover later. Het zijn me trouwens ook wel afstanden daar en dan hebben wij het over 60 km naar Amersfoort. Hopelijk houden jullie mooi weer en geniet maar verder. Groeten van ons.

Geri A long time ago

Leuk weer iets te lezen over de dingen die jullie zien en beleven. Denk geregeld/vaak aan jullie. Ook hier is het prachtig weer. Ik hoop dat alles zo prettig voor jullie blijft.
Liefs.

Monique A long time ago

Hey mannen, wat gaaf wat jullie allemaal zien en beleven zeg! Goh en Cas kan nog lekker koken ook! Hier is het ook wel lekker weer, geniet er nog van met jullie drietjes!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!