Pech

Door Aem van Terheijden - A long time ago

Hoi hoi ik heb internet en jamergenoeg ook pech met de camper lekke band, maar heb nu wel even tijd om jullie weer op de hoogte te brengen van onze reis. 

Maandag 13e hebben we een flinke rit gemaakt een normaal mens doe dit in 2 dagen maar ach wat let je om het in een keer te doen, leuk en mooi was natuurlijk de bergweg naar de bewoonde wereld daarna stukje snelweg waar de vrachtwagens je gewoon ook voorbij scheuren daarna een weg van ruim 100km binnendoor en je zie daar ook bijna niemand hier een daar een farm en een paar koeien indrukwekkend is wel het landschap. Rond een uur of 3 kwamen we aan bij de camping en heb daar 2 nachten geboekt en bij ons plaatsje aangekomen zijn de dames gaan zwemmen en ik proberen wat te schrijven maar ineens geen internet meer dus alles kwijt pfff baal baal. We mochten vuur stoken dus heb ik een paar pakketten hout gaan halen en een vuurtje aangestoken  dan wat alu.folie op het rooster en je raad het wel zeker..... vlees erop en bakken maar. Het word wel snel fris als de zon weg is maar binnen is het lekker, het was een lange dag dus lekker gaan slapen.

De volgende dag vroeg op en na het ontbiijt op naar crazy horse, hier zijn ze uit een berg een indiaan op paard aan maken heel indrukwekkend en mooi het is een prive project en zijn in 1947 begonnen ik hoop dat als ik foto's erop kan zetten jullie een beeld kan geven. Daarna naar mount Rusmore waar de 4 presidenten uit de berg  gehakt zijn. Mooi. Maar het vorige beeldhouwerk vond ik mooier. Daarna een rondje door natuurpark waar bizons en van allelei ander wild te zien was. Aangekomen op de camping en je raad het al he? Vuurtje stoken en vlees bakken en Nan natuurlijk een salade gemaakt, en flesje Rose open getrokken voor lekker te kunnen slapen.

Woensdag dan maar vroeg uit de veren en op weg naar Cody, een lange reis weer bijna 600 km we hebben hiervoor gekozen omdat we graag naar Yellowstone gaan. Het landschap is weer indrukwekkend en weer bijna niemand te zien een snelweg met een paar autos en vrachtwagens die net zo sel mogen als de autos en hier was 80miles de max toch bijna 130 ook voor die kolossen. Nu zal je denken is 600km niet lang en saai? Nee hoor het veranderd hier zo vaak dat het niet saai word  je kom door heel mooie gebieden en ook waar de gopro weer aangaat voor de film later en om dingen te laten zien voor de belangstellende. Omdat we vroeg zijn vertrokken waren rond 3 uur ook al in Cody eerste camping die we bezochten en in stadje zelf was ging de laatste plek net aan ons neus voorbij jammer hoor leek ons gezellig daar. Maar we waren er een paar voorbij gereden dus naar de eerste die we tegen kwamen daar was plek op een veldje zonder voorzieningen maar maakt niets uit want we hebben alles bij. Snel eten maken en dan naar het stadje waar om 8 uur een rodeo was. Eerst even een rondje door het cowboy stadje en waar een cowboy show werd opgevoerd die op niets leek grappig maar niet spectaculaire. Daarna naar de rodeo gegaan leuk om te zien hoe ze op een wild paard gaan zitten en uit de kooi Door de arena springen en echt lang blijven ze er niet op en hoe ze er dan weer af vallen. Het is geen show maar gewoon een wedstrijd als de paarden zijn geweest dan gaan ze een kalf vangen met lasso en moeten ze zo snel mogelijk kalf op rug leggen en benen vastbinden dan stop de tijd ook moet het kalf blijven liggen en mag van zichzelf niet los komen dan stopt de tijd. Ook dames doen mee alleen hoeven die niet het kalf om te leggen touw rond net is genoeg. Daarna kinderen op een klein stiertje rodeo rijden niet zonder gevaar hoor waren er best wel bij die zich pijn deden. Ook nog een wedstrijd voor de dames zo snel mogelijk om een vat draaien eigenlijk leuker om  te zien dan dat dressuur bij ons. Wat echt stoer was die gekken op een grote stier als ze eraf vallen zijn er best die even bij moeten komen zelfs een die op de stier zat en al bijna uit de kooi sprong voordat de deur open ging die moest ook even bijkomen, die cowboy was wat slimmer en ging er niet meer op dus geen punten. Leuk een rodeo moet je zien als je er ben.

Zo ik ben weer bij met het blog nu hopen dat de service snel komt we willen graag Yellowstone in zo snel mogelijk gelukkig heb ik de camping al geboekt want ik zie veel campers rijden of zeg maar complete bussen, die Amerikanen nemen ook alles mee soms denk ik wel eens dat hun camper groter is dan hun huis.

tot de volgende wiffi en hoop dan weer geen lekke band te hebben.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!