Moab

Door Aem van Terheijden - A long time ago

Vandaag vroeg op om op tijd naar Moab te gaan, een rit van ongeveer 250km volgens de navigatie.
Als we op weg zijn blijkt dat ik een afslag gemist heb en bij een tankstation denk ik dat ik beter toch maar kan tanken je weet nooit hier waar er weer een is. We rijden naar de geplande route langs een weg waar wat huisjes staan en boederijen ook leuk! Dan zijn we weer op de goede weg deze is mooi en er staan veel ja knikkers die de olie oppompen, nou snap ik waarom ze van die benzine zuipen grote auto's rijden, er zit genoeg hier in de grond.
Na een uur op deze weg te rijden en 2 tegenliggers te hebben gezien gaat de mooie weg over in onverhard. Oeps wat nu? We stoppen en gaan eerst maar een ontbijtje maken we hebben toch immers alles bij. Dan gaan we weer op weg en we besluiten toch Door te rijden het is best een mooi pad en rijdt goed, we komen wild tegen. Dan komen we op een kruising en zien we een bord met high-way 70 dus we zitten op de goede weg, maar toch wordt het wat slechter en gaan best wel stijl naar beneden best wel spannend. Het is te doen hoor.
Als we dan beneden zijn zijn we toch wel blij en het gaat goed tot we het reviertje moeten oversteken. De eerste keer gaat het goed maar er komen wel moeilijkere aan. Ik stap uit om de beste spoor uit te zoeken en waag het erop. Eenmaal er doorheen blijkt er toga een slang van een van de vuilwatertanks eraf te zijn oeps. Een voordeel die hoef ik niet meer leeg te maken, het valt mee met een schroevendraaier komt het weer goed. Gelukkig hebben we het ergste gehad en gaan voorzichtig verder en ja hoor we komen weer in de bewoonde wereld en het pad word ook weer hard. Een ding heb ik geleerd hier zet de navigatie niet op de kortste route wand je kan beter 100 km omrijden dan 80 km onverharde weg hebben.
Na dit avontuur zijn we dan toch aangekomen in Moab en nadat we zijn ingeschreven op een camping zijn we Archer nationaal park! een park met de meeste natuurlijke bogen zeer indrukwekkend. We hebben flinke wandelingen gemaakt om de mooiste bogen te kunnen zien.
Eenmaal terug op de camping heeft Nan spaghetti gemaakt, lekker hoor.
Morgen gaan we Raaften.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!