Dag 17 en 18

Door Berno van den Hombergh - A long time ago

Dag 17: Los Angeles
De laatste dag in Amerika. Jammer. De dagen zijn voorbij gevlogen. We hebben veel gezien maar nog lang niet alles. We willen eigenlijk nog niet weg..... Maar aan de andere kant ook wel weer lekker om naar huis te gaan.
Vandaag Universal studio's. We starten met de studio tour. In een trammetje wordt je rond gereden over het terrein. Wat een complex. Meer dan 50 filmstudio's. Dag en nacht gaat het daar door. Complete dorpen en steden zijn er deels nagebouwd als filmset. Meest indrukwekkend is misschien nog wel een gecrashte Boeing die is gebruikt in de film War of the Worlds. Krijg je een beetje het idee hoe het er uit ziet als er een vliegtuig is neer gestort. Komt wel gelegen zo net voor onze terugvlucht...  De rest van de dag genoten van alle shows, achtbanen, etc. Jeroen wil er volgend jaar weer terug: ze zijn het complete Harry Potter kasteel na aan het bouwen. Opening voorjaar 2016. We eindigen met de spectaculaire  Waterworld show. Naar de gelijknamige film. Veel stuntwerk en special effects. Ze laten zelfs een vliegtuigje landen tijdens de show. Een hele leuke afsluiting van een schitterende vakantie.
Ons laatste etentje is op een terras van een restaurant vlakbij ons hotel in downtown LA. Heel bizar. We zitten lekker buiten met om ons heen allemaal van die giga kantoorgebouwen. Een laatste burger en Budweiser, en dan naar huis.

Dag 18: Naar huis
Na een korte nacht ( om vier uur gaat alweer de wekker) verlaten we ons hotel. Het is alweer druk in de lobby van ons hotel. Het gaat hier echt 24/7 door. Ook de taxi is er gewoon binnen een paar minuten. De reis verloopt perfect. Het blijft een lange zit maar zeker met de touchscreens in de huidige moderne vliegtuigen met films en spelletjes naar keuze is het best te doen. Het laatste stuk met de auto is weer even wennen. Schakelen, de koppeling intrappen bij een stoplicht, haha. 

Home sweet home!!!!!!!!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.