Mono Lake/Yosimite.

Door De Hollies - 27-07-2016 18:50

En dan sta je weer sprakeloos en voor verwondering aan de rand van het Mono Lake.

Wat ik al eerder schreef bij Zion, zo prachtig mooier kan niet en dan sta je hier toch echt stil te zijn. 

We zijn aan de rand van het meer met het ondergaan van de zon. Rondom is de lucht gekleurd in golven van oranje, rood, paars enz. Het Mono Lake is een heel apart meer. Er steken overal Tufa's de lucht in. Ik kan jullie uitleggen war het zijn maar dit heeft met zout enz te maken. Wonderlijke uitsteksels in allerlei vormen. 

We verblijven op Mono Lake RV park. Een plekje aan de rand. Als we terug rijden in het donker genieten we ook van de geweldige sterren lucht. Ze hebben nergens lantaarns en dus is het erg donker. Dan zie je de sterren helderde en beter. Prachtig. 

De camping is aardig vol. Er is een hele groep gehandicapten sporters die de Sierra bedwingen per fiets. Lig fietsen enz. Wat een uitdaging. Want de bergen zijn hoog.

morgen door naar Yosimite NP.

We komen Yosimite binnen via Lee Vining en dan gelijk de Tioga Pas. Ik had hier zeker een dag voor uitgetrokken terwijl,het maat een kleine 100 mijl is naar de Campgound Wawona.

en het klopt. We stoppen heel vaak om te nieten van het uitzicht of een bakje thee aan de rand van een riviertje. Geweldige weg. Prachtige heldere bergmeren. We maken een wandeling naar een aantal van die enorme bomen. Sequoais. Pittig tochtje. Heen gaat prima maar terug is alleen omhoog......en natuurlijk ook hier weer lekker warm. Rustig lopen en veel drinken. 

Helaas gaan er ook van deze bomen verloren. Ze zijn echt enorm. Prachtig. 

In Yosimite zien we veel bomen die bruin zijn en hele stukken waar duidelijk brand is geweest. Er heerst in Californie al een hele tijd een droogte en daar heeft de natuur duidelijk onder te lijden. Overal wordt je er ook op gewezen om zuinig om te gaan met het water.

we verblijven in Yosimite op de Wawona Campgound. Wat een geweldige plek hebben we weer. Aan de rivier......dus dat is natuurlijk een duik nemen. Er hangt aan een boom een lang touw om heerlijk in het water te zwieren. 

Dit is weer een natuur camping zonder douches. Dus in de ochtend gelijk maar even de rivier in duiken............koud koud koud. Het koelt hier gelukkig erg af in de nacht eant de airco kan natuurlijk niet gebruikt worden zonder stroom.

we nemen even een rust pauze deze ochtend en vertrekken pas tegen het middag uur. 

Weer met de schuttle bus de Vallei in. We zijn uitgestapt bij Miror Lake. De wandeling hier naar toe is deze keer goed te doen. Dit is ook weer een natuurlijk zwembad in de rivier. Heerlijk. We zijn erg lui vandaag en hebben hier een paar uur doorgebracht met zwemmen en zonnen. 

We hadden nog geen camping besproken voor de nacht dus dat wordt even spannend. Op naar Groveland. De eerste camping vond in een beetje vegane glorie, de tweede zat vol, maar hier op Yosimite Pines Campgound hebben ze een prima plekje voor ons. 

Nu even een keer niet zelf bakken maar uit eten. Naar de Iron Door Grill.............een plek apart. Het was open muziek avond en iedereen die wilde kon het podium op. We hebben Wim aangespoort maar nee, geen doorbraak in Amerika.

we gaan zo vertrekken richting San Francisco. Ben benieuwd naar deze stad. Het is er gelukkig niet warm.

Tot Ziens,

 

ps. Als je me vraagt of ik al heimwee heb of iets mis dan is het alleen een goede wasmachine..............

 

 

Reacties

Jan &Diet 27-07-2016 19:03 {{button-40902}}

Wat een mooi verslag heb je er weer van gemaakt Jandine ....zie het gewoon voor me zoals jij het beschrijft ...en mis je de wasmachine 😨hahaha ,lekker dan 😂😂
Geniet nog een poosje allemaal van alle moois en dat witte draaiende ding zie je snel genoeg weer ....groetjes ons

wim en Jac 27-07-2016 19:29 {{button-40910}}

Leuk om jullie verhalen te lezen en zo ook een beetje met jullie tezijn.
Wel beetje jammer dat je eigelijk alleen dat witte kastje mis.......haha
Geniet er nog maar lekker van.....

Fam Pater 27-07-2016 21:46 {{button-40926}}

Mooie verhalen weer! Dank je wel! Maar het doet wel een beetje pijn dat je alleen de wasmachine mist en ons niet. . .ha ha. . .wij missen jullie wel hoor! Goede reis naar San Francisco!

Paulien 28-07-2016 08:48 {{button-40959}}

He lieve mensen, Ik word gewoon zo blij als ik je verhaal lees. Ik zie het helemaal voor me hoe jullie monden openvallen van verwondering over de natuur, hoe jullie genieten, zwemmen luieren en weer gaan toeren. En hoe jullie Wim zitten aan te sporen om t podium op te gaan, arme Wim :-). Ik kijk al weer uit naar je volgende verhaal! Dikke knuffel

Miranda Beems 30-07-2016 16:58 {{button-41086}}

Hoi Jandine en family, eindelijk kan ik iets van ons laten "horen", heb net jullie laatste avonturen liggen lezen, wat geweldig allemaal! Prachtige foto's! Ook wij zijn enorm aan het genieten in Maleisië, nog een laatste weekje en baal dat het einde alweer langzaam in zicht komt, maar net als jullie nog even relaxen, nieuwe ervaringen opdoen en genieten!! Liefs van ons allen en veel plezier👋😄
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan