Savannah O beautifull Savannah

Door Carla en Riemer - Here we go again! - 05-09-2016 00:59

Vandaag een bezoek gebracht aan de stad Savannah, gelegen aan de Savannah River. O.m.g. wat een prachtige stad, zoveel meer dan wat we verwacht hadden! Stad van Forrest Gump en Midnight in the Garden of Good and Evil  (moet nu toch maar eens het boek lezen!).

We zijn onze wandeling begonnen bij het Colonial Park Cemetry, een prachtige Victoriaanse begraafplaats in de binnenstad van Savannah. Het valt op dat er zoveel parken zijn waar je heerlijk op een bankje kunt zitten, in de koelte van een grote eik met Spanisch moss natuurlijk! Alle parken zijn omringd door schitterende Victoriaanse/Koloniale huizen en ik heb gelezen dat Savannah 'America's Most Haunted City' is en dat heeft alles te maken met o.a. de slachtoffers uit de Siege of Savannah. Dit was één van de bloederigste slagen uit de Onafhankelijkheidsoorlog.

Na een lange wandeling kwamen we aan bij de oevers van de Savannah River, een echte toeristische trekpleister. Een boulevard vol met eettentjes en souvenirwinkels, voor iedereen wat wils behalve voor ons. Het was zo druk en dat had alles te maken met Labor Dayweekend.

Labor Day is een feestdag in de Verenigde Staten en Canada, gehouden op de eerste maandag in september, ter ere van arbeiders. De eerste vieringen zijn terug te voeren op een parade die op 5 september 1882 in New York City werd gehouden door de Knights of Labor vakbond.

Savannah, O beautifull Savanah ........we will mis you......Amen! 

Reacties

Rinske Ypma 05-09-2016 18:54 {{button-42443}}

Hallo Carla en Riemer,,
Leuk te lezen dat jullie het fijn hebben. Geniet lekker en heb veel,plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan