On the Blues Trail

Door Carla en Riemer - Here we go again! - 14-09-2016 13:44

Gisteren hebben we een geweldige tour over de old highway US 61 gemaakt.
Onze eerste stop was Clarksdale, een plaatsje anderhalf uur van Memphis vandaan. Geboorte plaats van muzikanten zoals Sam Cook, John Lee Hooker en Ike Turner en nog vele anderen. Hier hebben we het Rock and Blues Museum van de Nederlander Theo Dasbach bezocht, een echte aanrader voor elke muziekliefhebber. Het museum bestaat uit een grote verzameling van oude muziekrariteiten, posters, oude singeltjes en lp's, oude juboxen, oude intree kaartjes en nog véél meer. Er is zelfs een kamertje gereserveerd voor Nederlandse bands zoals The Outsiders en The Golden Earing.

Daarna zijn we op weg gegaan naar Indianola, waar het BB King museum staat. Onderweg zijn we geloof ik wel tien of misschien wel twintig keer gestopt om foto's te maken van het prachtige landschap wat wij alleen van tv en uit films kennen en nu staan we hier echt!

Het BB King museum geeft je een kijkje in het leven van Rily Ben King aka Blues Boy aka the King of the blues. Het neemt je mee naar de geschiedenis van de Mississippi Delta waar BB King is opgegroeid en voert je langs alle hoogte en soms ook diepte punten in zijn leven. De tour eindigt bij het graf van Rily Ben King - Itta Bena,16 september 1925 – Las Vegas, 14 mei 2015. Dit museum is een must voor iedere Blues liefhebber! 

Reacties

Ruurdje Bootsma 15-09-2016 13:32 {{button-42700}}

Prachtig weer,jullie zijn op een prachtige rondreis 👍❤

Bert 18-09-2016 13:46 {{button-42786}}

nou Carla jij en Riemer hebben volgens mij de reis / vakantie van jullie leven maar het is jullie dan ook van harte gegund hoor groetjes weer uit Harlingen doegggggggggggggggggg

Bert
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan