Dag 23 en 24 Gaviota Beach en Morrow Bay

Door E&J - 18-06-2017 06:59

Het plan was om nog een dag in LA te blijven, maar je moet zo lang reizen om ergens te komen, dat we daar allebei niet zo veel zin in hadden. We konden de 2e nacht op de camping annuleren en zijn daarna vertrokken naar de kust. We reden langs de noord kant van LA waar het erg druk was en na een paar uur rijden konden we LA achter ons laten, Highway 101 naar het noorden.

Onderweg een paar campings opgezocht, maar dat leek ons niets. Uiteindelijk op een state camping terecht gekomen, dicht bij zee. Johan heeft nog gezwommen, maar de Pacific Ocean was aardig fris. Een pier (niet toegankelijk) is bezet met meeuwen en pelikanen.

Emmy heeft aantekeningen gemaakt voor het verslag en Johan heeft nog een eind langs het strand gewandeld. Overal kampvuurtjes en om half negen begint het al aardig donker te worden en de meeste kampeerders doen rond 10 uur het licht al uit.

De volgende dag via Highway 1 verder noordwaarts gereden. De verwachting was dat de weg langs de kust zou voeren, maar dit gedeelte was toch meer landinwaarts. Afwisselend, groen landschap met veel bergen en valleien waar de weg door voert en erg veel akkers waarop hard gewerkt wordt aan het oogsten of planten van groente gewassen. De afstand was nog geen 100 mijl en de tocht duurde nog geen 2 uur. We waren al voor de middag op de camping, maar dat was geen probleem.

De camping is vlak bij het strand en Morrow Rock, een gigantisch granietblok, dat is over gebleven uit het binnenste van een vulkaan. Hier nestelen veel Slecht Valken en meeuwen en in de baai zijn Zee Leeuwen en Zee Otters te zien.

Langs de haven gewandeld en een rondvaart gemaakt in de baai, waarbij we de Zeeleeuwen en Zee Otters met jongen van dichtbij konden bewonderen. De kapitein vertelde vol vuur over deze dieren en vertelde verder waar je lekker kunt eten en welke bezienswaardigheden er nog meer zijn. 

Gegeten bij "Tognazzini's Dockside Restaurant", die de vis direct van de vissersboten betrekt. Emmy had het erg koud gekregen op de boot en kon niet meer ophouden met rillen, ook niet na een warme kop thee. We hadden allebei tonijn, die behoorlijk rose gebakken was, maar heerlijk mals was. 

's Avonds even na 8 naar het strand gegaan voor een zonsondergang.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan