Di Dag 9 -19 sept 2017 Banff - Rampert Creek

Door Koos Bakkum - 23-09-2017 18:40

Het was een hele koude nacht. Iedereen had slecht geslapen. Na het ontbijt reden we richting Lake Louise via de Bow Valley Parkway. Een mooie slingerde scenicweg door de Rockies. Onderweg de Johnston canyon falls bekeken. Een korte wandeling naar deze mooie watervallen. Na deze wandeling op de parking een lekkere capucinno gekocht. 
Doorgereden naar Lake Louise naar "Wilson outdoor sport" voor bear spray en handschoenen.  De bear spray bleef een punt van overweging. De kans is niet zo groot  dat je een beer tegenkomt maar bij diverse informatiecentra wordt het toch aangeraden. Vooral als je alleen of met z'n tweeën gaat hiken. Onderweg zijn we ook diverse trails tegengekomen die halverwege waren afgesloten omdat er letterlijk beren op de weg waren. Ook stonden er op verschillende trails borden met het verbod om met minder dan 4 personen te hiken. Boete 110 dollar. Ook als we geen beren zullen tegenkomen hebben we voor 50 dollar toch gemoedsrust gekocht. Koos en ik zijn bij het infocentrum langsgegaan om formulieren uit te laten printen voor de LP documenten die we de 29 sept bij het consulaat kunnen ophalen.
Onderhand hadden Anica en Bob een lekkere lunch gemaakt (soep en scrambled eggs. Verder op weg via de 93 (de Icefields Parkway) in de sneeuw naar Rampert Creek. Dit is halverwege de Parkway. De Icefields Parkway is een prachtige weg met zowel links als rechts uitzicht op de enorme bergen. Hoewel we geen zon hadden was het een mooi gezicht door de laaghangende bewolking. Voor aankomst op de campsite nog even gestopt bij Bow Lake voor een mooi plaatje in de sneeuw. Op de campsite een goed plaatsje uitgezocht op deze eenvoudige campsite. Helaas was het weer te koud om de firepit te gebruiken. Na wederom een lekkere currymaaltijd een programma besproken voor de volgende dag. Hiken, misschien de Glacier Skywalk, wassen en een camping zoeken. Dat is het plan maar alles hangt af van het weer morgen.

Reacties

Rene en Jacqueline 23-09-2017 20:05 {{button-49668}}

Natuurlijk willen ze bij zo'n outdoor winkel je graag Bearspray verkopen voor $50,- ipv van een berenbel van $2,50. Maar voor je gemoedsrust is het ook wat waard.
Jammer dat het te koud was in Rampert Creek..... :-(
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan