Wo Dag 17 -27 sept 2017 Whistler - Squamish

Door Koos Bakkum - 29-09-2017 07:12

Vanmorgen na het ontbijt om 10 vertrokken naar Whistler. Anica en Bob namen de camper mee naar het beginpunt van hun trails. We spraken af om elkaar om 3 uur weer te treffen voor het visitorscentrum. Zij hebben vandaag twee trails gelopen. Een daarvan was de trainwreck trail. In 1956 ontspoorde hier een goederentrein en 6 wagons liggen nu verspreid en gedeukt in een bos. Graffitikunstenaars hebben de wagons verrijkt met kleurrijke tekeningen. Ze vonden het een leuke wandeling. De volgende trail was er een van 6 km roundtrip Crater rim deze was een stuk zwaarder en er moest af en toe op handen en voeten geklommen worden. Koos en ik hadden het op dat moment ook zwaar in Whistler zelf. Op een bankje zittend naar een heleboel mountainbikers kijken die met een kabelbaan naar boven gaan en dan met een rotgang op hun fietsen naar beneden komen. Het was wel spectaculair om te zien. Het weer was fantastisch , een strakblauwe hemel en een graad of 26! Om 3 uur kwamen Anica en Bob ons weer ophalen met de camper. We reden naar het leuke  houthakkersstadje, Squamish. Een plaatsje gereserveerd op de "mountain fun basecamp". De plek was mooi en de WIFI was perfect. Daarna doorgereden naar de " Sea to Sky gondola" in Squamish een minuut of 10 rijden van de campsite .we kwamen aan om een uur of 4. We konden de camper voor de ingang kwijt. Na betaling konden we plaats nemen in de gondel die ons in 10 min. naar boven bracht. Het uitzicht was werkelijk fenomenaal. Je keek uit over Howe Sound een fjordachtige zeearm. Omgeven door hoge bergen. Er wordt hier in de omgeving veel aan bergbeklimming gedaan met touwen ,of zonder touwen( boldering) Bovenaan ligt een groot terras waar je iets kunt eten en drinken, en van het prachtige uitzicht kunt genieten. Er is ook een hangbrug waar je weer over kunt lopen naar een volgend uitkijkpunt. Op dat punt begint een korte trail die door een mooi stukje bos loopt. De toegangsprijs van $ 40,- vonden we het geld zeker waard.  Na het bezoek aan de gondel hebben in Squamish gegeten bij de "White Spot". De rekening viel ons alleszins mee. Om 10 uur waren we weer terug op de campsite. We moesten de camper wel op 3 blokken zetten om hem een beetje horizontaal te krijgen.

Reacties

Margriet Pals 29-09-2017 09:43 {{button-49918}}

Gezellig ontspannen verslag. Ik zie wel dat Canada niets voor mij is. Ik heb al hoogtevrees op een drempel. 😂🤗

Rene en Jacqueline 29-09-2017 10:53 {{button-49923}}

Dit stukje van jullie reis gaan wij dus in 2019 doen met zwager en schoonzus.
... straks komen wij bij jullie de informatie halen .... hahahaha
Dus neem de info maar mee. !

Ria 29-09-2017 11:47 {{button-49925}}

Heb weer genoten van jullie verslagen. Begint alweer op te schieten voor jullie. Geniet er nog maar van. Hoor de rest van jullie avontuur weer op de sportschool. Groetjes

rita 29-09-2017 14:17 {{button-49931}}

Woow ! genieten weer

lily 29-09-2017 18:57 {{button-49936}}

Wat zijn jullie ook sportief zeg,ongelooflijk.Ik doe dat jullie niet na.Wat heerlijk dat jullie zo genieten van al dat moois om je heen.Het klimaat veranderd ook steeds zo te lezen.Nog hele fijne dagen en bedankt weer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan