Wo Dag 10-20 sept 2017 Rampert Creek-Jasper

Door Koos Bakkum - 23-09-2017 18:44

Vanmorgen voor we opstonden eerst de kachel even aangezet. Het was weer een koude nacht. Iedereen weer met sokken aan geslapen in bed. Het sneeuwde vanmorgen licht en af en toe ging dat over in regen. We zijn de Icefields Parkway opgedraaid om weer verder richting Jasper te rijden. Gelijk stonden we stil omdat er rotsen op de weg waren gevallen. Maar deze waren al snel opgeruimd en konden we onze weg vervolgen. Onderweg begon het steeds harder te sneeuwen, waardoor het zicht steeds minder werd. Bij het Icefields Center dachten we even het bezoekerscentrum in te gaan, maar na een blik op de Athabasca gletsjer zijn we weer snel vertrokken. De gletsjer  was nauwelijks te zien door sneeuw en de wolken. In het centrum zelf struikelde je over de mensen. Vooral Aziaten. Helaas lag ook de Glacier skywalk in een dikke mist. Van alle bezienswaardigheden langs deze route hebben vandaag alleen de Athabasca's watervallen gezien. En nog heel snel want het sneeuwde als een malle en het was heul erg koud. Om half 3  kwamen we aan op de Whistlers campground. Een mooie grote campground , maar door de goede indeling met verschillende loops gaf  het toch een ruime indruk. Volgens het meisje bij de receptie was het uitzonderlijk dat er in deze tijd van het jaar al zo veel sneeuw viel .Dat hadden wij natuurlijk weer. In de namiddag nog even naar Jasper voor een late lunch en een koffie. Het bleef maar sneeuwen dus snel terug naar de campground. Nouja snel ...eerst moesten we, voor we de camper op de parkeerplaats bereikten, nog even een enorme lange trein voor laten gaan. Na 10 minuten in de kou gestaan te hebben konden we naar binnen in de camper.
Op de campsite had inmiddels de hele familie Elk zich verzameld en deed zich tegoed aan groene blaadjes en gras. Er liepen zeker 20 beesten rond camper. Prachtig gezicht! Ook veel mooie foto's gemaakt.
Morgen gaan we naar het visitors centrum in Jasper om te kijken wat er te doen is in de de omgeving bij dit slechte weer. Maar misschien valt het morgen mee, en kan er toch nog gehiked worden.

Reacties

Henny en Kees 23-09-2017 20:04 {{button-49667}}

Nou ,dat is gemakkelijk.....de Icefields op in de hoge trekkers...er ligt nu veel sneeuw..geweldig!!! succes.xx

Rene en Jacqueline 23-09-2017 20:09 {{button-49669}}

Tjonge tjonge, jullie hebben wat met dat weer.
wat jammer dat je daardoor ook de mooie dingen moet missen.
maar er blijft gelukkig nog heel veel moois over.
blijf genieten hoor !!!

Rita Bardoul-Desender 25-09-2017 02:12 {{button-49723}}

Amaai ! daar kunnen we niet wonen :(
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan