Deel 1: Van San Francisco via Yosemite naar Kings Canyon

Door Frank & Pascal West USA - A couple of years ago

27 april eindelijk vertrokken voor onze roadtrip door het westen van Amerika. De vlucht ging prima en ook de pascontrole ging vrij soepel. Met onze koffers naar de metro, dat was nog even zoeken. Maar de bart gevonden en zo stonden we snel in het centrum van SF. We hadden een air b&b geboekt voor 3 nachten. 2 volle dagen dus om SF te bezoeken, wat je toch wel minimaal nodig hebt. In de wijk Castro hadden we onze b&b, erg leuk. Midden in een woonwijk, ver van de toeristen. Heerlijk bijkomen dus.

De dagen hebben we besteed aan het museum voor moderne kunst (aanrader), Chinatown, Coit Tower voor een mooi uitzicht op de stad. Een fietstocht over de golden gate bridge (must!!), bezoek aan Sausolito, pier 39 en rest van fisherman’s warf (te toeristisch) en s avonds Alcatraz (must!!). Veel vd Uber gebruik gemaakt, werkt erg makkelijk. Castro ligt nl. wat verder van alle toerischtische trekpleisters.

Ma. 30-4 via Uber, de Bart naar station San Leandro (zo’n 45 minuten) voor de pick-up van onze camper. En fijn dat we de camper al om 9:00 uur kunnen ophalen. Het duurt zo’n 2 uur bij Road Bear maar met geweldige uitleg. Dat geeft een goed gevoel ook al omdat het de 1e keer reizen is met de camper.  In de buurt bij de Safeway boodschappen ingeslagen. Veel versproducten daar dus je kunt daar alles inslaan wat je nodig hebt. Op weg naar Yosemite! We hadden geluk dat we een camping in het park hadden (lower pines). Als dat lukt zeker doen en boeken!

3 nachten Yosemite. Wat een mooi vooruitzicht. En wat een mooi plekje in de bossen. Heerlijk ruim, dit is kamperen! Voorzieningen zijn basic maar meer heb je ook niet nodig volgens ons.

Met de shuttlebus kom je bij alle plekjes. Absolute aanrader is de Mist Trail, en dan helemaal naar boven tot aan de 2e waterval. Ook mirror lake is mooi, net als stukken van de rim trail die door het hele park loopt. Doordat we een camping in het park hadden, hebben we nooit het gevoel gehad dat het druk was, dat je moeite moest doen om je camper te parkeren, etc. etc. Daarnaast voldoende eetmogelijkheden en boodschappenmogelijgheden in het Park.

Do. 3/5 naar Kings Canyon/Sequoia.

Via Tunnel view en Glacier Point (die net daarvoor was geopend, doen als die open is, omweg meer dan waard!!). Mooie tocht verder naar Kings Canyon. Wederom een plekje in het park op Azalea campground. Weer erg mooi, en rustig. Camping was op moment dat wij er waren first come first serve. Dat werkt verder heel makkelijk. Vanaf de camping kun je naar de Grant tree lopen, een eerste indruk van dr machtige Sequoia bomen. De volgende dag een tochtje naar Sequoia waar we de Sherman tree hebben bezocht en Moro rock (na een wandeling door meer reusachtige bomen een rots via treden beklommen voor adembenemend uitzicht). Met onze camper konden we niet doorreizen vanwege de lengte (24 ft). Via Kings Canyon terug naar Visalia maar daar was de camping al vol. Uiteindelijk prima camping gevonden in Bakersfield (Bakersfield river run rv park). Naast de snelweg, dat wel maar prima plekken, schoon sanitair en zelfs een zwembad. Ook leuke tent om de hoek voor een hapje.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!