Deel 3: Van Capitol Reef NP via Hite, Monument Valley naar Page

Door Frank & Pascal West USA - 03-06-2018 17:24

10 mei, via de mooie 12 highway naar Capitol Reef NP. Plan was om bij Fruita campground te kamperen maar de camping was helaas vol, we waren daar rond 2pm. Bij het vistor centre een map gehaald en besloten 2 hikes te gaan doen. De eerste was in de Capitol gorge. De weg er naar toe was al en mooi en laatste stukje zanderig, leuk met zo’n camper erover heen. In de gorge heb je echt het gevoel dat je maar een klein wezen bent. We zijn niet helemaal tot het eind gegaan maar al met al een leuke en makkelijke hike van een uur. Daarna de hike naar de hickmanbridge. Heen en terug zo’n 5 kwartier. Ook weer erg mooi en vrij makkelijk. De boog is schitterend, je kunt er onderdoor lopen en via een loop weer terug. Ook heerlijk rustig. Maar weinig toeristen te vinden. Vervolgens het plan doorgezet om verder te rijden. Zo’n 70 kilometer verder in Hanksville stopten we. De tank was leeg, gelukkig genoeg benzinestations daar en een aardige camping. Duke’s Slickrock camping. Bij de camping een restaurant dus ideaal. 

De volgende dag via de 95 highway naar onze 1e stop in Hite. Je komt nu in Glenn Canyon gebied. Adembenemend, uitzichten zo ver je kunt kijken en de Colorado stroomt er door die je na hite oversteekt. Vervolgens paseer je de Natural Bridges Np. Zeker een bezoekje waar. 3 mooie natuurlijke bruggen. De laatste naartoe gehiket. Zeker doen! Via de 261en Moki Dugway (akelige haarspeldbochten op een grindweg maar goed te doen met onze camper van 24ft) een bezoekje aan de Valley of God gedaan. Is monument valley in het klein. Helaas was de wind erg sterk en het pad heel slecht begaanbaar dus niet zoveel van kunnen zien. Ook Goosenecks is een stop waard. Maar ook daar was de wind sterk waardoor we er niet echt van hebben kunnen genieten. Op naar Goulding’s campground in Monument Valley. Machtig om zo de vallei in te rijden. Ook al was de wind sterk en het zand aanwezig, het gaf iets magisch. Camping prima. Vlakbij is er ook een nieuwe camping van KOA. Meteen de zonsopgangtour voor morgen geboekt.

Voor het eerst heel vroeg op 4:45 uur. We vertrokken om 5:15 om de zon op te zien gaan rond 6:25 uur. Leuke tour waarbij je veel uitleg krijgt over het leven van de navajo bevolking. Je gaat off road waar je met de camper nooit bij kunt komen. Dus ook deze tour een aanrader. Rond 9:30 uur weer terug op de camping. Na een ontbijtje nog wat rond getourd door de vallei en bij het hotel koffie gedronken. Daar heb je ook nog een mooi uitzicht op de kenmerkende rotsformaties. Op naar Page! Onderweg nog gestopt bij het Navajo National Monument. Leuke stop met een korte hike naar oude grotwoningen die je van een afstand mooi kunt zien, en mooi uitzicht over een Gorge. Langs Page gestopt bij de Glenn Canyondam, daar in het visitorscentre hebben ze interessante films. Een stop waard! Op naar de camping in Wahweap, ook weer een NP. Mooie ruim opgezette plek. S avonds bij het meer genoten van een diner.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan