Nienke Prins

Reisadviseur Tioga Tours De eerste keer dat ik Amerika bezocht, in oktober 2008, was ik gelijk verkocht! Sequoia National Park was het eerste park dat ik bezocht en dit vind ik nog steeds een van de mooiste parken van West-Amerika. De General Sherman Tree die hier staat, met een omvang van bijna 32 meter en een hoogte van 84 meter, is zeer indrukwekkend!

Bezochte gebieden

West-Amerika, Rocky Mountains, Oost-Amerika, Deep South, Florida, West-Canada.

Favoriete steden

  1. New York
  2. San Francisco
  3. Washington

Favoriete parken & natuur

  1. Sequoia National Park
  2. Yellowstone National Park
  3. Colorado
Sequoia National Park

Tips:

  • Leuke route: New York - Miami. Deze route kun je via de kust rijden. De Outer Banks en de steden Savannah, Charleston en St. Augustine zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.
  • Bezoek de omgeving van Rapid City en Yellowstone en combineer dit met verschillende ranches in deze omgeving. Zeker de moeite waard!
  • Whalewatching bij Moss Landing (Monterey). Een fantastische ervaring waarbij we niet alleen de immens grote walvissen mochten bewonderen, maar waar we ook werden overvallen door honderden dolfijnen die in een groep op ons af kwamen zwemmen, waanzinnig!

West-Canada & Yellowstone

West-Canada is voor natuurliefhebbers een walhalla. Vancouver Island vind ik een echte aanrader: Victoria is een charmante stad en in Tofino is 'whale watching' een unieke ervaring. Aan het eind van de reis heb ik een bezoek gebracht aan Yellowstone. Wat een prachtig park! Yellowstone heeft mij enorm geboeid, onder andere door de vele geisers en indrukwekkende hot springs. Ook bijzonder is dat je een grote kans hebt om beren, bizons, herten en coyotes te zien.

Tioga Tours tip Yellowstone

Oost-Amerika

Dit deel van Amerika is weer een hele andere reiservaring. Met mijn gezin reisde ik per camper van Washington DC langs de kust naar Miami. Hier zijn iets minder nationale parken, maar wel veel oude, charmante en sfeervolle steden zoals Charleston, Savannah en St. Augustine. Wat mij heeft verrast, zijn de Outer Banks in North Carolina. Deze eilandengroep voor de kust is zeker de moeite waard om te bezoeken. De sfeer is heel gemoedelijk en de rit door de duinen en langs de mooie strandhuizen is prachtig. Onze dochter was bijna één jaar toen we deze reis maakten; reizen met de camper is dan zeker een aanrader. Lees meer over reizen met kinderen.

Het Wilde Westen van Amerika

Ook Colorado, Wyoming en South Dakota staan op mijn lijstje van staten waar ik geweest ben. Wat mij meteen opviel, waren de goede sfeer en de vriendelijkheid van de mensen in Wyoming. Ze geven je een welkom gevoel en doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Cowboys, ranches en rodeo’s: je krijgt hier echt het gevoel van het Wilde Westen. In South Dakota wordt het landschap ineens heel anders, hier is het land een stuk vlakker. Maar wat een variëteit aan bezienswaardigheden! Met Rapid City als uitvalsbasis ben je op relatief korte rijafstand van Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial, Custer State Park, Devils Tower en het magische park Badlands. Het bizarre en desolate landschap van de Badlands heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. In Colorado werd ik verrast door verschillende indrukwekkende parken. Great Sand Dunes heeft het meeste indruk op mij gemaakt, het is een bijzondere ervaring om midden in de enorme zandduinen te staan! Ook de Black Canyon of the Gunnison vind ik prachtig, dit is een donkere en diepe canyon in een schitterende omgeving. Weer heel wat anders is de treinrit van Durango naar Silverton, je rijdt met een historische trein dwars door de spectaculaire natuur. Samen met de sfeervolle plaatsjes en de vriendelijkheid van de bewoners maakt dit Colorado tot één van mijn favoriete staten.

Tioga Tours tip: Badlands National Park
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan