Reis in beeld: Highway One

bijgewerkt op zo 29 jan 2023 10:15

De legendarische kustroute Highway One is werkelijk adembenemend. Daar waar aan de ene kant steile rotswanden hoog boven je uittorenen en aan de andere kant de blauwe Oceaan lonkt. Na elke bocht van de Pacific Coast Highway wacht een nieuw verrassend vergezicht. Deze camperreis leidt je niet alleen langs Highway One, maar combineert ook wereldsteden Los Angeles, San Francisco en San Diego met natuurwonderen Mount Rainier en het vulkanische Lassen Volcanic National Park. Ga je mee op (foto)reis over Highway One?

rondreis West-Amerika

Seattle

Je reis begint in Seattle oftewel creative city. De stad van Boeing, Starbucks en Microsoft was achtergronddecor voor tv-series Grey’s Anatomy en Frasier. In de jaren tachtig ontstond hier de grunge met bands als Nirvana. Nog steeds is het hippe Seattle een populair toevluchtsoord voor muzikanten, kunstenaars en designers. De Boeingfabriek, de wijk Waterfront en Space Needle: het is slechts een greep uit de vele must sees die de stad telt.

Seattle skyline

Portland

‘Keep Portland weird’, dat is het motto van de groene stad. Geen wonder dus dat het prettig gestoorde Portland aantrekkingskracht heeft op creatievelingen met haar cultuur-, muziek- en kunstscene. Het barst er van de boerenmarkten en heeft een neus voor street food. Hadden we al gezegd dat er 65 bierbrouwerijen in ‘Beervana’ te vinden zijn? Natuurliefhebbers kunnen terecht in de Rose Garden of in het Mount Tabor Park voor een wandeling op een (uitgedoofde) vulkaan. O, en anders dan in de meeste Amerikaanse steden kun je in Portland wél zonder gevaar voor eigen leven fietsen.

Portland
Portland winetasting Portland, Pittock Mansion

Lassen Volcanic National Park

Alles borrelt, bruist en geurt in Lassen Volcanic National Park. De vulkanische oorsprong merk je bij Bumpass Hell waar modderpoelen blauw en paars kleuren en er stoom uit de grond komt. Let op: de parkweg is alleen in de zomer geopend. Afhankelijk van het weer kan dat eind mei zijn, maar ook half juli. Bekijk de actuele wegcondities hier: www.nps.gov/lavo/planyourvisit/conditions.htm

Lassen Volcanic National Park

Napa Valley

Het walhalla voor wijnliefhebbers, dat is Napa Valley met haar vele wijngaarden. Volg een rondleiding bij beroemde wijnhuizen als Mondavi of Sterling, of zet je lippen aan een goed glas wijn tijdens een proeverij.

Napa Valley Napa Valley

San Francisco

In de steile straten van San Francisco zijn stevige schoenen geen overbodige luxe, tenzij je de stad verkent met de beroemde cable car. All time favorites zijn natuurlijk de felrode Golden Gate Bridge, de Fisherman’s Wharf en gevangeniseiland Alcatraz, terwijl de Painted Ladies bij Alamo Square smeken om een foto.

Golden Gate Bridge, San Francisco

Carmel/Monterey

Houten huisjes sieren het pittoreske Monterey aan de baai. De 17-Mile Drive over Monterey-schiereiland brengt je langs de ‘lone cypress’, dé plek voor een fotomomentje. In de restaurants serveren ze verse kreeft, vis en inktvis. Hier vind je ook Amerika’s bekendste aquarium: Monterey Bay Aquarium. Iets zuidelijker ligt het kunstzinnige Carmel waar kleurrijke huisjes en kunstgalerieën de straten vullen. Weetje: in de jaren tachtig was acteur en regisseur Clint Eastwood hier burgemeester.

Lone Cypress, 17 mile drive

Los Angeles

De filmindustrie, dat is waar het in de stad van de engelen om draait. De verschillende wijken in Los Angeles hebben elk hun charme: van sterrenwijk Hollywood en het mondaine Beverly Hills tot inspirerend Venice Beach. Bloedstollende achtbanen vind je in pretparken als Disneyland, het allereerste Disney pretpark ooit, terwijl de attracties in de Universal Studio's gebaseerd zijn op bekende films. Vanaf Griffith Observatory heb je 's avonds het mooiste uitzicht over de flonkerende lichtjes van de stad.

Venice Beach, Los Angeles Los Angeles, view Griffith Observatory

Ook over Highway One rijden?

Wil je ook over de Highway One rijden en/of de route combineren met de mooiste parken in West-Amerika? Bezoek een informatiedag op ons kantoor in Zwolle of kom langs op een beurs zodat we samen met jou je ultieme droomreis kunnen uitstippelen! Bekijk de populairste reizen

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan