Top 5 bezienswaardigheden Death Valley National Park

bijgewerkt op do 30 mrt 2023 7:00

Death Valley: een wat lugubere benaming voor een woestijngebied dat lang niet zo doods is als de naam doet vermoeden. Je vindt hier niet alleen uitgestrekte zoutvlaktes, maar ook kleurige rotsen, canyons en hoge bergtoppen. Kom je in het voorjaar? Dan word je getrakteerd op bloemenpracht. Dit is onze top vijf bezienswaardigheden in Death Valley National Park.

Death Valley National Park in het kort:

  • Waar: Californië
  • Beste reistijd: Van april t/m oktober
  • Aantal dagen: Eén tot twee
  • Good to know: in de zomermaanden loopt het kwik hier op tot boven de vijftig graden. Vanwege die hitte staan de meeste camperverhuurders het niet toe om in de warmste maanden door Death Valley te rijden. Check bij je verhuurder onder het kopje 'restricties' welke regels gelden.
  • Tips: realiseer je dat dit woestijngebied is en dat er weinig verkrijgbaar is. Bereid je dus goed voor en neem voldoende water en eten mee. Smeer je bovendien goed in met zonnebrandcrème. In de zomer wordt afgeraden om (lange) wandelingen te maken. Zorg ook voor voldoende benzine. Bij Panamint Springs, Furnace Creek en Stovepipe Wells kun je tanken. Overnachtingsmogelijkheden zijn beperkt in Death Valley; naast een aantal campings kun je in Stovepipe Wells een hotelkamer boeken.

5 tips voor Death Valley National Park

1. Mesquite Flat Sand Dunes

Death valley, california

Vlak langs de doorgaande weg (Higway 190) vind je de Mesquite Flat Sand Dunes. Al van verre zie je deze oogverblindende zandduinen oprijzen aan de horizon. Vooral bij maanlicht zijn deze tot wel dertig meter hoge zandduinen een magische plek. Kom je vroeg in de ochtend? Dan kun je de sporen van nachtdieren vinden in het zand.

2. Badwater Basin

Badwater Basin, Death Valley

Badwater Basin is met haar 86 meter onder zeespiegel het laagste punt van de VS en het westelijk halfrond! Het haast surrealistische landschap bestaat uit knisperend, wit zout. Loop vanaf de parkeerplaats een stukje over de zoutvlakte, maar kijk wel uit. In de zomermaanden wordt dit afgeraden omdat de bodemtemperatuur nog wel 50% hoger (!) kan liggen dan de luchttemperatuur. In principe kun je hier dus een eitje bakken (met extra zout, dat dan wel). Als het geregend heeft, ontstaan er tijdelijke poeltjes. Dat is dan ook waar de naam ‘badwater’ vandaan komt: het stilstaande water zorgt voor niet zulke frisse geurtjes.

3. Artist’s Drive

Artist's Drive, Death Valley

Alsof een kunstenaar z’n verfkwast op de heuvels heeft losgelaten. Dus wij snappen maar al te goed waar Artist’s Drive haar naam aan dankt. Deze bochtige route vol hoogteverschillen voert je veertien kilometer lang door vulkanisch landschap. De maximumsnelheid is slechts 25 km p/u zodat je ruim de kans krijgt om te rond te kijken en stops in te lassen. Stap vooral uit bij Artist’s Palette, waar je een bonte explosie van kleuren wacht. Al die rotsen in de tinten roze, groen, paars, bruin en zwart smeken gewoonweg om een foto (of filmpje). Vooral in de late namiddag en rond zonsondergang is dit dé plek om van de kleurenpracht te genieten. Op de verharde weg geldt eenrichtingsverkeer en het is alleen toegankelijk voor voertuigen tot 25 feet (7,62 m).

4. Zabriskie Point

Zabriskie Point, Death Valley

Het is één van de bekendste uitzichten van Death Valley: welkom bij Zabriskie Point! Zabriskie Point ligt op 8 kilometer rijden van Furnace Creek. Je bereikt het uitzichtpunt door een korte wandeling omhoog vanaf de parkeerplaats. Het is de moeite waard, want hier heb je een weids uitzicht over het ruige, kale maanlandschap oftewel badlands. Deze badlands komen voornamelijk voor in droge gebieden en worden gevormd door water. Regenbuien zijn hier kort en heftig, waardoor het water niet snel genoeg wegstroomt. Het kolkende water slijt vervolgens kloven en geulen in het zachte gesteente. Tip: vooral rond zonsopkomst of zonsondergang zijn de kleurschakeringen betoverend!

5. Dante’s View

Dante's View, Death Valley

Vanaf meer dan 1.600 meter hoog kijk je uit over de uitgestrekte zoutvlaktes van Badwater Basin en je ziet hier ook het hoogste punt van Death Valley liggen: de 3.368 meter hoge Telescope Peak. Het uitzicht bij Dante’s View is zo mogelijk nóg mooier dan bij Zabriskie Point. Je komt er door de ongeveer vijf kilometer lange Dante’s View Road te volgen. Omdat het laatste stuk van de verharde weg steil is en een aantal haarspeldbochten telt, mag je hier niet rijden met een voertuig langer dan 25 feet (7,62 meter). Maar o, dat uitzicht!

Bonus: Ubehebe Crater

Ubehebe Crater, Death Valley

Ruim driehonderd jaar geleden vond op deze plek een enorme vulkaanuitbarsting plaats. Wat achterbleef was een indrukwekkende krater van 200 bij 250 meter en met een diepte van 180 meter. Vanaf de weg kun je een blik werpen in de krater, maar je kunt er ook in afdalen. Houd er wel rekening mee dat het omhoog klauteren in de hitte een stuk vermoeiender is! Er voert ook een 2,5 kilometer lange wandelroute over de rand van de krater. Deze brengt je langs meerdere kleine kraters, zoals de Little Hebe. Trek ongeveer een uur uit voor deze wandeling.

Ook leuk om te lezen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan