Wegafsluitingen Yellowstone National Park

bijgewerkt op vr 1 jul 2022 10:05


De North Loop is sinds 2 juli grotendeels weer open voor verkeer. Het systeem voor toegang op basis van kentekenplaat, vervalt. De North Entrance Road (bij Gardiner) richting Mammoth Hot Springs en de Northeast Entrance Road (Cooke City naar Tower-Roosevelt) blijven naar verwachting de hele zomer dicht. De blog hieronder is niet meer van toepassing.

Kijk voor updates op https://www.nps.gov/yell/ of op de Facebook pagina van de NPS, https://www.facebook.com/YellowstoneNPS/ .

Yellowstone wegafsluitingen

Jouw verblijf in/om Yellowstone National Park

Is jouw geboekte hotel gesloten wegens de wateroverlast? Dan nemen we contact met je op. Heb je een camper bij ons geboekt en kun je niet meer op je geboekte camping terecht? Dan adviseren we je te kijken in onze campingdatabase, hier kun je naar alternatieven in de buurt zoeken. De hotels en campings in West Yellowstone zijn nog gewoon open. Mocht het hele park tijdens jouw bezoek nog gesloten zijn, dan hebben we hieronder enkele leuke bezienswaardigheden op een rij gezet. Veel van deze tips zijn te bezoeken vanuit een hotel of camping in West Yellowstone. Reis je met een camper? Dan kun je overwegen om je route aan te passen. Onze routeplanner is daarbij een handig hulpmiddel. Je kunt suggesties inschakelen, de routeplanner denkt dan met je mee over een interessante vervolgplaats op je route!

Yellowstone wegafsluitingen

Nevada City & Virginia City Ghost Town

Het Oude Westen herleeft in de Ghost Towns van Nevada City en Virginia City. Je stapt hier het negentiende-eeuwse leven binnen. In Nevada City staan wel negentig houten gebouwen vol overblijfselen uit de Gold Rush. Een oude bank, gevangenis, school, cabins en school ontbreken niet. In de weekenden zijn er vaak evenementen. Bezoek de Music Hall, waar orgels, piano's en andere oude instrumenten staan. Om je bezoek nog wat uit te breiden kun je een ritje maken met de Alder Gulch Train van de Virginia City Shortline Railroad. De trein rijdt tussen Virginia City en Nevada City en de rit duurt ruim een kwartier. In Virginia City staan ook een tiental oude gebouwen en er zijn interessante locaties met welluidende namen als Boothill Cemetery en Bale of Hay Saloon. Vooral aan Wallace Street staan mooie gebouwen.

Locatie en info: op 85 mijl (1,5 uur rijden) van West Yellowstone. Nevada City Ghost Town is open van Memorial Day Weekend tot Labor Day. Je betaalt toegang.

Virginia City Brewery

Lewis & Clark Caverns State Park

Dit is een van de grootste grottenstelsels in Noord-Amerika. De stalactieten en stalagmieten in deze kalksteengrotten zijn op z'n Amerikaans mooi verlicht. Je kunt hier rondwandelen. Boven de grond is er een Nature Trail en een aantal andere wandelpaden. Van 1 mei t/m 30 september zijn er tours met gids. Er is een mooie campground.

Locatie en info: op 111 mijl (bijna 2 uur rijden) van West Yellowstone. Je betaalt toegang.

Lewis Clark Caverns

Bozeman

In de plaats Bozeman is genoeg te beleven voor misschien wel een hele dag! Bezoek het Museum of the Rockies, dat deel uitmaakt van de Montana State University. In het museum passeert meer dan vier miljard jaar aan geologische geschiedenis de revue. In de paleontologiehal zie je de aardbewoners van zo'n tachtig miljoen jaar geleden: de dinosauriërs. Je kunt er onder andere een groot bronzen skelet van een Tyrannosaurus Rex bekijken. Andere leuke bezienswaardigheden zijn Alpacaland Montana (de naam spreekt voor zich) en de Bozeman Hot Springs, waar je twaalf verschillende baden vindt. Iets meer dan twintig kilometer ten zuiden van Bozeman ligt het populairste recreatiegebied van Montana: Hyalite Canyon. Deze kloof wordt omringd door 3.000 meter hoge bergen (er zijn mooie campings). Aan het einde van de verharde weg liggen de Hyalite Dam en het Hyalite Reservoir. Wandel de anderhalve kilometer lange verharde route naar de Palisade Falls. Ga vroeg, want dit is een populaire trail!

Locatie en info: op 90 mijl (1 uur en 45 minuten rijden via US 191) van West Yellowstone.

Bozeman

Andere natuur rond West Yellowstone

Noord: Big Ski is een wintersportplaats, in de zomer kun je er met de kabelbaan omhoog, paardrijden en ziplinen. Big Sky ligt op 1 uur ten noorden van West Yellowstone, aan US 191.
Zuid: Mesa Falls en Lower Mesa Falls liggen op zo'n vijftig minuten ten zuiden van West Yellowstone, aan de Mesa Falls Scenic Byway. Een prachtige route langs goed bereikbare watervallen.
West: Het glasheldere en fotogenieke Henry's Lake ligt in het gelijknamige State Park op twintig minuten rijden ten westen van West Yellowstone.
Noordwest: Earthquake Lake - de naam zegt het al, ontstaan tijdens een aardbeving - ligt een half uur ten noordwesten van West Yellowstone. Het Visitor Center ligt aan Highway 287.

Raften en helikoptervlucht (West Yellowstone of Gallatin)

Als de waterstand het weer toelaat, kan er geraft of gekanood worden. Kijk wel even goed waar jouw tour vertrekt, vooral voor de excursies vanuit Gardiner is het nog onzeker of ze kunnen vertrekken. De Gallatin River Canyon is een aanrader als je op zoek bent naar uitdagende raft- en kajaktochten. Omdat de kloof zo smal is en op veel plaatsen hoge, uitstekende rotsen heeft, is dit een van de beste sportwateren van de Rockies. Misschien herken je het landschap wel uit de film 'A River Runs Through It' van Robert Redford. De Yellowstone-rivier, die iets rustiger is dan de Gallatin, is ook geschikt om per kano of kajak te verkennen. U.S. Highway 191 volgt grofweg de rivier en biedt hele mooie uitzichten. Aan de weg starten talloze, goed gemarkeerde wandelroutes. In West Yellowstone zijn ook diverse aanbieders van rafttrips. Ook zijn er helikoptervluchten mogelijk boven West Yellowstone. Kijk hiervoor op www.yellowstoneheli.com. Het aanbod start met vluchten van 10 minuten voor USD99. Je vliegt in een helikopter met extra brede ramen voor een zo goed mogelijk uitzicht. Deze vluchten gaan niet over het nationale park; daar is vliegen niet toegestaan.

Bozeman

Grand Teton en Jackson Hole (Ten zuiden van Yellowstone)

Direct ten zuiden van Yellowstone, op ongeveer een uurtje rijden, ligt Grand Teton National Park. Indrukwekkende berglandschappen en veel wilde dieren maken een bezoek aan dit park de moeite waard. Grand Teton bestaat uit twee totaal verschillende delen. In het oosten ligt het brede dal de Jackson Hole, met de slingerende Snake River; in het westen vind je de steile en met sneeuw bedekte Teton Range die oprijst uit het dal. De Jackson Hole vallei was van oudsher een belangrijke locatie voor indianen om te jagen en ceremonies te houden. Pas met de komst van de eerste bonthandelaren werden de eerste nederzettingen gesticht. Je kunt makkelijk wat langer in deze omgeving verblijven, want er is veel te doen! Maak prachtige wandelingen in de 'Tetons', ga raften op de Snake River of ontspan bij een van de heldere meren zoals Jenny Lake. Een goede uitvalsbasis is het gezellige stadje Jackson.

Grand Teton

Omgeving van Rapid City (Ten oosten van Yellowstone)

Je kunt er voor kiezen om je route aan te passen en een paar dagen extra door te brengen ten oosten van Yellowstone. Rapid City en is een kleine stad in het westen van South Dakota die de bijnaam ‘Gateway to the Black Hills’ draagt. Hoewel het stadje zelf niet zo bekend is, zijn de bezienswaardigheden in de buurt dat wel. Rapid City is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Rushmore, Badlands National Park en het Crazy Horse Memorial. Ook het indrukwekkende Custer State Park, bekend om zijn enorme kudde bizons, is een hoogtepunt. Er zijn drie schilderachtige routes door het park, waarvan er twee ook met campers gereden kunnen worden.

Custer State Park
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan