Colorado National Monument, Colorado

Colorado National Monument in Colorado Vlak bij de plaatsen Grand Junction en Fruita ligt een prachtige bezienswaardigheid: het Colorado National Monument. Rijd hier de Rim Rock Drive, een 37 kilometer lange weg die zowel voor voertuigen als fietsers toegankelijk is. Rijdend op deze weg, die veel S-bochten kent, kijk je uit over kloven en fascinerende rotsformaties. Misschien zie je wel dikhoornschapen of adelaars.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rim Rock Drive

De 37 kilometer lange Rim Rock Drive loopt van oost naar west door het park. De weg is vrij steil en je mag er maximaal 25 mp/h rijden. Aan de weg liggen verschillende uitzichtpunten, een bezoekerscentrum en een camping. Mooie viewpoints zijn Fruita Canyon View, Grand View, Coke Ovens en Ute Canyon View. Je kunt de weg met je auto of camper rijden. Ook fietsers zijn welkom op de route, maar het traject is vrij zwaar. Aan de Rim Rock Drive starten verschillende trails. Op de route kom je door drie verschillende tunnels. Campers passen daar prima doorheen, mits ze niet te dicht langs de rand rijden. De tunnels hebben een hoogte van 11,5 ft (aan de zijkanten) tot 16,5 ft (in het midden bovenaan). De mooiste tijd om de Rim Rock Drive te rijden is rond zonsondergang.

Colorado NM

Visitor Center

Meer weten over het Colorado National Monument of op zoek naar een kaart van het gebied? Bezoek dan het Saddlehorn Visitor Center aan de Rim Rock Drive. In het bezoekerscentrum vind je tentoonstellingen, films, een informatiebalie en een boekhandel.

Colorado National Monument in Colorado

Lower Monument Canyon Trail / Wedding Canyon

Heb je tijd voor één wandeling? Dan moet je deze hebben. De 8 kilometer lange rondwandeling biedt spectaculaire uitzichten op reusachtige rotsformaties, met het Independence Monument als topstuk. In de herfst zie je hier vaak dikhoornschapen. De wandeling bedraagt in totaal 8 kilometer en start buiten het park, aan Highway 340.

Colorado NM

Devil’s Kitchen

Dit is een van de kortste routes; 2,4 km in totaal. Devil's Kitchen is een massieve zandstenen monoliet met een grote opening (de 'kitchen'). De wandeling start aan de Rim Rock Drive bij de oostelijke ingang van het park, nabij Grand Junction.

Colorado NM

No Thoroughfare Canyon

Deze route valt de eerste paar honderd meter samen met de Devil's Kitchen Trail en voert je door een nauwe kloof in de oudste rotslagen van het park. Je kunt de bedding 1,6 kilometer volgen naar de First Pool. Hier kun je omkeren of nog 1,3 kilometer verder lopen naar de First Waterfall (stroomt niet altijd!) en teruggaan. De wandeling bedraagt dan 5,8 kilometer in totaal. Informeer voordat je gaat lopen in het bezoekerscentrum naar de kans op flash floods.

No Thoroughfare Canyon, Colorado National Monument

Geschiedenis

In 1907 kwam John Otto te paard aan in het gebied. Otto was natuurliefhebber en raakte erg onder de indruk van de grillige rotsen en de fraaie natuur. Hij besloot wandelpaden aan te leggen en wist zich al hakkend een weg te banen naar het hoogste uitkijkpunt. Hier plantte hij de Amerikaanse vlag. Deze eerste weg wordt de Trail of the Serpents genoemd, de naam verwijst naar de vele haardspeldbochten.

Samen met de inwoners van Grand Junction en Fruita, twee nabijgelegen plaatsen, werkte Otto aan het gebied. Ze pleitten voor de oprichting van een beschermd gebied en wezen invloedrijke personen op de schoonheid van de oude canyons en torenhoge monolieten. Hun gelobby had succes en op 24 mei 1911 riep president Taft het gebied uit tot een nationaal monument. Otto werd parkwachter en zorgde in de zestien jaren die volgden voor het park. Hij deed dit voor het symbolische bedrag van één dollar per maand.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan