New Haven, Connecticut

Vuurtoren in New Haven Veel mensen kennen New Haven als thuishaven van de gerenommeerde Yale University. De eerbiedwaardige campus vol zogenaamd Gotische en Victoriaanse architectuur is een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Bezoek zeker de Art Gallery en de bibliotheek vol bijzondere manuscripten. Daarnaast heeft New Haven leuke barretjes, restaurants en een uitgestrekte kust.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Yale University

Eén van de meest toonaangevende, particuliere universiteiten van Amerika is Yale. Deze universiteit bestaat sinds 1701 en is daarmee de twee na oudste universiteit van het land. Jaarlijks trekken duizenden middelbare scholieren naar Yale, ervan dromend om in de voetsporen van Bill Clinton, de Georges Bush en Noah Webster te mogen treden. Ook als je geen intellectuele ambities hebt, is het leuk ome en kijkje te nemen op de prestigieuze campus. Haal een routekaart bij het bezoekerscentrum op de kruising tussen Elm Street en Temple Street of ga mee met een rondleiding. Een rondleiding is gratis en wordt gegeven door een gids die je alles vertelt over geheime genootschappen, bijzondere gebouwen en het leven op de campus. Neem zeker een kijkje bij de Beinecke Rare Book & Manuscript Library aan 121 Wall Street - een architectonisch hoogstandje uit 1963 met manuscripten van onder meer Charles Dickens, Benjamin Franklin en Goethe (ma - vr geopend).

Yale University in New Haven

Yale University Art Gallery

Hollandse meesters, beroemde Europeanen en Amerikaanse kunst bewonder je gratis in dit universiteitsmuseum. Tot de collectie behoren stukken van onder andere Mondriaan, Frans Hals en Van Gogh (Nachtcafé), maar ook Manet, Picasso en Peter Paul Rubens. De Art Gallery zit in een modern gebouw met veel glas dat is ontworpen door Louis Kahn. De Yale University Art Gallery is de oudste universitaire kunstgalerij van Amerika en is gevestigd aan 1111 Chapel Street. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag.

Yale University in New Haven

Yale Peabody Museum of Natural History

Dit museum draait om de evolutie van mens en dier. Je ziet er botten, schedels en reconstructies van dinosaurussen, zoals beelden en schilderijen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag. Yale Peabody Museum ligt aan 170 Whitney Avenue.

Yale University in New Haven

Festivals

Ieder jaar in juni organiseert New Haven het Arts & Ideas Festival, waar je wordt getrakteerd op een mix van entertainment: van inspirerende sprekers, dans en muziek tot theater en circusacts. Tijdens het jaarlijks terugkerende Daffodil Festival (eind april) bloeien 600.000 narcissen in Hubbard Park. Het park wordt omgetoverd tot festivalterrein. Met een hapje en een drankje kun je genieten van diverse optredens.

Daffodil Festival New Haven

East Rock Park

Slenter eens rond in het uitgestrekte East Rock Park. Het is het grootste park van New Haven. Je kunt een kijkje nemen bij het monument voor Soldaten en Mariniers, de Pardee Rose Garden & Greenhouses en wandelen over dertien kilometer aan wandelpaden. Vanaf deze heuvel heb je bovendien een mooi uitzicht op New Haven Green en Long Island Sound. Dit park ligt op de kruising tussen Orange Street en Cold Springs Street.

East Rock Park, New Haven

Shore Line Trolley Museum

Als je voldoende tijd hebt, is het Shore Line Trolley Museum een leuk uitstapje vanuit New Haven. Je kunt instappen in een gerestaureerde trolley en een mooi ritje maken naar Brandford en de zoutmoerassen bij Long Island Sound. Je ontdekt alles over de ontwikkeling van dit grappige voertuig. Het museum ligt aan 17 River Street in East Haven.

Trolley Museum

Omgeving

Long Island Sound

De mooiste kust van Connecticut vind je bij Long Island Sound. Het strand dat het dichtst bij New Haven ligt, is West Haven. Hier liggen verschillende stranden. Morse Beach loopt van Bradley Point Park tot Sandy Point Bird Sanctuary en is dagelijks geopend, Sandy Point Beach ligt aan Beach Street en begint vanaf Bradley Point Park. Je kunt ook Bradley Point Beach bezoeken, dat ligt aan Captain Thomas Boulevard en een wandelroute biedt langs de Long Island Sound.

Long Island Sound

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan