Marathon, Florida

Marathon, Florida De plaats Marathon bestaat uit dertien eilandjes, midden op de Florida Keys. Hier vind je de Old Seven Mile Bridge, de voorloper van de huidige brug. Het is leuk hier overheen te wandelen. Een andere bezienswaardigheid bij Marathon is het educatieve Dolphin Research Center op Grassy Key. Ook is hier in de buurt het Curry Hammock State Park, waar je de schitterende baaien verkent per kajak, fiets of gewoon te voet. Dierenvrienden gaan naar het Turtle Hospital, leergierigen naar het Crane Point Museum & Nature Center en strandliefhebbers strijken neer op Sombrero Beach of Coco Plum Beach. Wit zand en turquoise wateren; wat wil een mens nog meer?

Activiteiten en bezienswaardigheden

Dolphin Research Center (MM 59)

Marathon was ooit het terrein van piraten, nu domineren duikers de wateren. Op Grassy Key ligt het informatieve Dolphin Research Center, de filmset van de film Flipper. Er zijn speciale educatieve programma’s zoals ‘Trainer for a Day’ en ‘Play with a Dolphin’. Bij Mile Marker 56 ligt Curry Hammock State Park. Veel mensen verkennen de mooie baaien per kajak of gaan wandelen of fietsen.

Marathon, Dolphin research center

Turtle Hospital (MM 48,5)

Het Turtle Hospital is een bijzondere plek gewijd aan het redden en rehabiliteren van bedreigde zeeschildpadden. Het ziekenhuis biedt onderdak aan gewonde en zieke schildpadden. Het Turtle Hospital biedt educatieve programma's en rondleidingen om bezoekers bewust te maken van de bedreigingen waarmee schildpadden te maken hebben en hoe ze kunnen bijdragen aan het behoud van deze kwetsbare soorten.

Turtle Hospital

Old Seven Mile Bridge (MM 47)

Het meest beroemd in Marathon is de Old Seven Mile Bridge, de voorloper van de huidige Seven Mile Bridge. Wandel of fiets een stukje over de prachtige oude brug, die gebouwd is op het fundament van de historische Henry Flagler Railroad. De Old Bridge brengt je naar Pigeon Key. Je kunt ook vanaf het bezoekerscentrum aan de oceaankant de boot pakken en deelnemen aan de tour op het eiland, waarbij je elf historische gebouwen ziet. Hier woonden de arbeiders die de oude Seven Mile Bridge bouwden in opdracht van spoorwegmagnaat Henry Flagler.

Old Seven Mile Bridge

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan