Saint Augustine, Florida

St. Augustine Florida Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Saint Augustine. De plaats werd in 1565 door de Spanjaarden gesticht en is daarmee de oudste, continu bewoonde Europese nederzetting in de Verenigde Staten. Zwerf door de geplaveide straten met eeuwenoude gebouwen en monumenten en bezoek een van de talloze musea. Het 144 blokken grote Historic District is één groot openluchtmuseum. Hier herleven oude tijden met paardenkoetsen en gekostumeerde mensen. De stad staat verder bekend om de goede restaurants en cafés. Ook een strand ontbreekt niet. St. Augustine Beach telt circa tien kilometer zandstrand.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Saint Augustine Historic District

In het centrum van de huidige stad ligt de plek waar het halverwege de zestiende eeuw allemaal begon. De gebouwen in deze historische wijk dateren van 1703 tot 1821. Tot de meest bijzondere locaties behoren Plaza de la Constitución, King Street, the Oldest House (González-Alvarez House, inclusief museum) en de Basilica Cathedral. Voor meer informatie kun je terecht in het St. Augustine and St. Johns County Visitor Information Center aan Castillo Drive.

St Augustine, historic house

Lightner Museum

Dit museum, gebouwd in Spaanse stijl, neemt je mee terug naar het dagelijks leven van de negentiende eeuw. De collectie beslaat maar liefst drie verdiepingen met glaswerk, kostuums, meubels, schilderijen, speelgoed en instrumenten.

Lightner Museum

The Flagler College

Tegenover het Lightner Museum ligt het Flagler College. Het hoofdgebouw was het eerste hotel van St. Augustine: Ponce de León. Op de campus zijn verschillende interessante gebouwen te zien. Studenten verzorgen dagelijks rondleidingen.

The Flagler Museum

Castillo de San Marcos

‘America begins here’, zegt de National Park Service over Castillo de San Marcos. Het stervormige fort werd tussen 1672 en 1756 gebouwd om het Spaanse territorium in Florida en de zeeroutes langs de kust te beschermen. Spanje en Groot-Brittannië vochten er in de zeventiende en achttiende eeuw talloze conflicten uit. Tijdens een rondwandeling door het fort (eventueel aan de hand van een brochure) kom je meer te weten over de geschiedenis. Er zijn ranger-programma’s en (wapen)demonstraties door gekostumeerde acteurs. In het weekend worden er vaak kanonschoten afgevuurd.

Castilo  de San Marcos

Anastasia Island

Via de Bridge of Lions bereik je Anastasia Island, waar een aantal attracties liggen. Voor krokodillen en alligators moet je naar de Alligator Farm. Je vindt er werkelijk alle soorten en maten, waaronder een albino-alligator. Ook zijn er pythons, komodovaranen en vijf apensoorten. De hele dag door vinden er (voeder)shows en informatieve ‘talks’ plaats. In Anastasia Island State Park kun je kajakken, vissen en wandelen. Kajaks en kano’s zijn ter plaatse te huur. In het noorden staat de St. Augustine Light, een vuurtoren met bijbehorend museum.

Bridge of Lions, St Augustine

Musea

In St. Augustine zijn veel musea die het rijke verleden in stand houden. Een van de meest bijzondere is het Spanish Hospital Museum. Een apotheek, ziekenzaal en bloederige verhalen over de medische praktijk: hier krijg je een goede indruk van de zorg die gewonde soldaten aan het einde van de achttiende eeuw kregen. Het Pirate & Treasure Museum bezit ’s werelds grootste piraterij-collectie, waaronder oude schatten uit scheepswrakken, een schatkist en vlaggen. Verder is het Colonial Quarter-museum een bezoek waard. Ervaar drie eeuwen van kolonisatie in beeld, geluid en geur. Van een zeilschip wandel je door een zestiende-eeuwse primitieve nederzetting naar het achttiende-eeuwse St. Augustine.

Museum St Augustine

Lincolnville

Naast Old Town ligt het stadsdeel Lincolnville, oorspronkelijk de locatie van veel plantages en sinaasappelboomgaarden. In 1866, na afschaffing van de slavernij, werd het de woonplaats van voormalige slaven. De Afro-Amerikaanse gemeenschap telde 45 stadsblokken en kwam in 1964 in het nationale nieuws vanwege de lokale bedrijven en kerken die actief betrokken waren bij de Civil Rights Movement. Je vindt er een grote verzameling Victoriaanse gebouwen, inclusief de St. Paul’s AME Church en St. Mary’s Missionary Baptist Church.

St Mary Missionary Baptist Church, St Augustine

Omgeving

Fort Matanzas

Net als het Castillo de San Marcos maakte Fort Matanzas deel uit van een verdedigingsnetwerk van de Spanjaarden. In het fort uit 1742 staan de conflicten tussen Europese landen in de Nieuwe Wereld centraal. Het gehele barrière-eiland waarop het fort ligt is een monument. Niet alleen het oude bouwwerk wordt zo beschermd, maar ook de lokale planten en dieren. Een leuke wandeling is de Nature Trail van nog geen kilometer lang. De boot en de toegang zijn gratis. Haal in het bezoekerscentrum op het vasteland een gratis boarding pass om zeker te zijn van een plekje op de boot. Het centrum ligt aan de Highway A1A ten zuiden van de stad.

Fort Matanzas

St. Augustine Wild Reserve

In dit ‘reservaat’ ten westen van St. Augustine wordt voor mishandelde of achtergelaten exotische dieren gezorgd. Twee maal per week vindt er een tour plaats waarbij je onder andere leeuwen, poema’s, tijgers en wolven van heel dichtbij ziet. Een deskundige vertelt over de verschillende diersoorten en hoe ze in het reservaat terecht zijn gekomen. Je kunt je voor de tours aanmelden via de website.

St Augustine Wild Reserve

Feiten

Staat Florida
County Saint Johns
Oppervlakte 28 km²
Hoogte 2 meter
Inwoners 13.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Saint Augustine heeft een gematigd subtropisch klimaat. Dat wil zeggen dat er hete zomers en milde winters zijn. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 31 graden Celsius en in de winter wordt het zelden kouder dan 7 graden. In de zomer kunnen tropische regenbuien voorkomen, die meestal snel weer voorbij trekken. Een voordeel van dergelijke buien is dat de drukkende hitte, die vaak in de zomer heerst, wat getemperd wordt.

Geschiedenis

Saint Augustine is Amerika's oudste, permanent bewoonde nederzetting die door Europeanen is gesticht. De Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro Menéndez de Avilés stichtte de stad op 28 augustus 1565, de dag van Sint Augustinus. Na een vernietigende brand in 1702 werd de stad heropgebouwd in de beschutting van het prachtige Castillo de San Marcos. Deze stenen vesting werd gemaakt door Spaanse kolonisten, die er twintig jaar aan werkten om hun stad te verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Veel smalle straatjes in Old Town stammen nog uit deze tijd. Saint Augustine viel in 1763 in handen van de Britten, die het na de Vrede van Parijs (1783) moesten teruggeven aan de Spanjaarden. In 1821 werd Saint Augustine, samen met andere gebieden in Florida, onderdeel van de Verenigde Staten van Amerika.

De historie van het Flagler College is een liefdevolle. In 1883 was Henry Flagler op huwelijksreis in Florida. Hij was zeer gecharmeerd van het pittoreske St. Augustine. Een jaar later liet hij het Ponce de Lean Hotel bouwen, tegenwoordig beter bekend als het Flagler College. Het maakte van St. Augustine een toeristisch gebied. Flagler investeerde ook in diverse spoorlijnen van de Florida East Coast Railway, dat uiteindelijk haar hoofdkantoor in Saint Augustine zou vestigen.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan