Hilo, Big Island, Hawaii

Hilo Gardens op big island hawaii

Aan de ruige, weelderige en groene oostkust ligt het kloppende hart van Big Island: Hilo. Alles loopt hier door elkaar. Op de ene hoek waan je je in een botanische tuin, terwijl je een straat verder in een levendig openluchtmuseum terechtkomt. Ook de achtergrond van de inwoners is divers: van inheems tot Japans, Portugees en Puerto Ricaans. Dit uit zich in de meest bijzondere restaurants en musea in allerlei thema's. Bezoek ook zeker de farmers market, waar je de meest verrukkelijke producten koopt.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Beach Parks

De stranden van Hilo heten 'Beach Parks'. Het beste strand is wellicht Richardson Ocean Park, met zijn zwarte zand, lavarotsen en voorzieningen zoals toiletten, douches en een lifeguard on duty. Zeeschildpadden en bodyboarders komen er graag. Als het weer rustig is kun je er zwemmen en snorkelen. Ga hiervoor naar de oostkant, waar het water warmer is dan aan de noordkant. Kindvriendelijke stranden zijn het Onekahakaha Beach Park, met zijn ondiepe zwempoel en het Carlsmith Beach Park.

Hilo Hawaii

Astronomy Center

Ruimtevaarders en astronauten in spe bezoeken het complex dat 'slechts' 28 miljoen dollar kostte. Het centrum slaat een brug tussen eeuwenoude mythes en moderne wetenschap. In het 3D-planetarium waan je je even in de ruimte.

Hilo Hawaii

Musea

Voor een kijkje in de kleurrijke natuurlijke en culturele geschiedenis van Hawaii, bezoek je het kleine maar fijne Lyman Museum & Mission House. Daarnaast ligt op een halfuurtje ten noorden van Hilo het kleinste museum van Hawaii: het Laupahoehoe Train Museum, dat een mooi kijkje geeft in de spoorweggeschiedenis van Hawaii.

Hilo Hawaii

Peepee Falls & Rainbow Falls

Op deze plek klatert een serie watervallen naar beneden. Je moet er een klein stukje de heuvel voor af lopen, maar het is een prachtig gezicht, vooral na een fikse regenbui. Iets verder terug richting de stad, zo'n 2,5 kilometer, ligt Rainbow Falls. Op slechts een paar meter van de parkeerplaats zie je een 24 meter hoge waterval. In de ochtend, wanneer het nog wat mistig is en de zon schijnt, zie je de regenbogen waaraan de waterval zijn naam dankt.

Rainbow Falls bij Hilo

Akaka Falls State Park

De oostkust van Big Island is bezaaid met weelderige regenwouden, bloeiende tuinen en ruisende watervallen. Al dit moois komt tot een climax in het idyllische Akaka Falls State Park, op circa twintig minuten rijden ten noordwesten van Hilo. Een verharde weg brengt je ernaartoe. In het park kun je via verharde paden en een aantal trappen de waterval vanuit verschillende hoeken bekijken.

Akaka Falls bij Hilo

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan