Waimea, Big Island, Hawaii

waimea big island hawaii In het noorden van Hawaii Island bevindt zich Waimea. Dit gebied verschilt aanzienlijk van de rest van Hawaii en staat bekend om haar cowboys en ranches. Bezoek de Kahua Ranch om een kijkje te nemen in het leven van Hawaiiaanse cowboys, bewonder het landschap te paard en ga ’s avonds uit eten in een van de restaurants. Voor kunstliefhebbers is het Isaacs Art Center, een verzameling galerieën waar zowel lokale als internationale kunst te bewonderen is.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Mauna Kea Observatory & Summit

Met 4.200 meter is Mauna Kea de hoogste berg van Hawaii, wanneer je de hoogte meet vanaf de zeebodem is het zelfs de hoogste berg op aarde. Het is, ook voor bezoekers, een hemelse plek om sterren te kijken. Op de berg staat 's werelds duurste, beste en grootste collectie telescopen. Als je wil deelnemen aan een programma om sterren te kijken, bezoek je het Visitor Information Station. Hier kun je wennen aan de hoogte en krijg je informatie over het weer en het programma. Hoeveel sterren en hemellichamen je ziet, hangt af van de maanstand en de bewolking. In het bezoekerscentrum zijn ook tentoonstellingen over sterrenkunde en de historie van de berg. De wandelroute start bij de parkeerplaats.

Mauna Kea Observatory, Big Island, Hawaii

Pu'ukohola Heiau National Historic Site

Een historische bezienswaardigheid in het noorden van Big Island ligt aan de Kohala-kust. In park van Puukohola Heiau is de hoofdattractie de tempel van Kamehameha de grote. De tempel steekt opvallend af tegen de turkooizen wateren van de oceaan. Ook indrukwekkend is Mailekini Heiau, een tempel die werd verbouwd tot een fort met donderende kanonnen om het grondgebied te beschermen. De ruïnes van een tempel bekijk je bij Hale o Kapuni Heiau; hier leefden de geschiedschrijvers van Hawaii en herleeft het verleden. Je kunt een aantal korte wandelroutes volgen in het park: de korte Park Loop Trail (0,8 km) of de wandeling van het park naar Mau'umae Beach (0,6 km). Ben je wat sportiever aangelegd, wandel dan verder naar Hapuna Beach, dit is een kleine 5 kilometer. Omdat Pu'ukohola Heiau aan de kust ligt, is ook het spotten van haaien, walvissen en dolfijnen een populaire activiteit. Tijdens de wintermaanden zijn walvissen vaak goed te zien, in de vroege ochtend heb je kans om zwartpuntrifhaaien te zien.

Puukahola Heiau NHS Hawaii

Pololu Valley Lookout

De laatste must-see aan de noordkust is de Pololu Valley Lookout. Je komt langs het uitkijkpunt als je Highway 270 volgt. Je ziet hoe de zwarte lavarotsen van de Kohala Coast plaatsmaken voor de groene, weelderige weides van de Polulu-vallei. In de weides grazen paarden en je ziet prachtige inhammen met zwarte zandstranden. Voor wie de benen wil strekken, is er een (steile) afdaling naar de bodem van de vallei en het zwarte zandstrand. Je mag er echter niet zwemmen. Even verderop ligt Waipi'o Valley Lookout. Ook hier heb je een prachtig uitzicht over de noordoostelijke rand van Hawaii Island. Samen zijn dit de spectaculairste uitkijkpunten op het eiland.

Pololu Valley Lookout

Kauna'oa Bay

Deze baai, aan de noordwestkust van het eiland, heeft twee prachtige stranden. Mauna Kea Beach, onofficieel vernoemd naar het nabijgelegen hotel, heeft de vorm van een halve maan. Het turkooizen water wordt geflankeerd door een wit zandstrand. Omdat er geen hoge golven zijn, kun je voor de kust prima snorkelen. Het strand is publiek toegankelijk, maar het is er vrijwel nooit druk. Kom wel vroeg in de ochtend (voor 09:00), want de parkeerruimte is beperkt. Een ander pareltje is Mau'umae Beach. Hiervoor rijd je eveneens richting het Mauna Kea Beach Hotel. Vervolgens sla je rechtsaf naar Kamahoi en steek je twee houten bruggen over. Ook hier is de parkeerruimte beperkt. Wil je geen gedoe met parkeren? Zoek dan een parkeerplaats verder van het hotel en volg (een deel van) de historische Ala Kahakai Trail (9,6 km) langs de kust naar Kauna'oa Bay.

Big Island Hawai Mauna Kea Beach Hotel

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan