Kailua-Kona, Big Island, Hawaii

kailua kona big island hawaii De historische plaats Kailua-Kona ligt aan de westkust van Hawaii Island. Het is een levendige badplaats in het hart van de Kona Coast. In deze tekst lees je over Kailua Kona en over andere bezienswaardigheden aan de westkust.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historic Kailua Village

Het hart van deze levendige badplaats is de hoofdstraat (Alii Drive), waar je winkeltjes en restaurantjes vindt. Ook zijn er veel historische bezienswaardigheden, waaronder Hulihee Palace en de Mokuaikaua Church. Bekijk ook eens de gerestaureerde tempel Ahuena Heiau, bij het King Kamehameha’s Kona Beach Resort. Hier leefde koning Kamehameha tijdens zijn laatste levensjaren. Sluit je dag af bij zonsondergang op Kailua Pier. Voor de liefhebbers begint daarna het Hawaiiaanse nachtleven, met lokale muziek, lekkernijen en de rustige Kailua Bay op de achtergrond.

Puuhonua, Big Island

Pu'uhonua o Honaunau National Historical Park

Lang geleden, nog voor 1819, kreeg je in Hawaii de doodstraf als je een heilige wet overtrad. De enige optie als je niet voortijdig wilde sterven, was het opzoeken van een schuilplaats. Als een misdadiger fysiek in staat was om te vluchten naar Pu'uhonua o Honauna ("vluchtoord"), kreeg hij absolutie van de priester en daarmee als het ware een tweede kans. In Honaunau was de regering van Kona gevestigd. Rangers laten je op een leuke manier kennis maken met Pu'uhonua en haar heilige wetten. Hiervoor worden twee keer per dag vertelsessies georganiseerd in het amfitheater van het park. Je kunt ook op eigen gelegenheid een rondwandeling maken over de koninklijke gronden, langs Pu'uhonua en Kiilae Village, waar je een kijkje in het verleden kunt nemen. Pu'uhonua ligt aan de westkust, ter hoogte van het Hawaii Volcanoes National Park.

Puuhonua, Big Island

Two Step (snorkelen)

Volg vanuit Pu'uhonua o Honaunau Road 11 in noordelijke richting en sla dan linksaf naar Pu'uhonua Road (160). Je komt dan bij de beschermde baai die "Two Steps" wordt genoemd en zeer geliefd is onder snorkelaars. Er is geen strand; je gaat het water in via twee trappen die zijn uitgesleten uit de lavarotsen. Eenmaal in het water lijkt het net of je de set van Finding Nemo hebt betreden: in het heldere water zie je gekleurde vissen, koraal en zeesterren. Let voor je gaat snorkelen goed op waar anderen het water in en uit gaan en staak je expeditie bij hoge golven!

Snorkelen, Big Island

Keauhou

Iets ten zuiden van Kailua Village ligt het zonnige Keauhou, dat geliefd is bij de Hawaiiaanse royals. In dit gebied bevinden zich veel tempels, oude visvijvers en historische bezienswaardigheden, maar ook luxe resorts, golfbanen en restaurants. Indrukwekkend is de Kona Coffee Country bij Holualoa, op de berghelling van Mount Hualalai. Keauhou Resort is populair onder snorkelaars, duikers en kajakkers. 's Nachts trekt de Keauhou Bay mantaroggen aan. Wil je deze zeedieren van dichtbij zien? Maak dan een nachtduik vanuit Honokohau Harbor. Met wat geluk zie je ook zeeschildpadden.

Keauhou Bay Big Island

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan