Bruneau, Idaho

Bruneau, Idaho Bruneau is een plaats tussen Boise en Twin Falls. Bezienswaardigheden in Bruneau zijn de Bruneau Canyon (te bereiken via een gravelweg) en het Bruneau Dunes State Park met een paar van de hoogste duinen van de VS.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Bruneau River Canyon

Een kloof die ook wel 'Grand Canyon of Southwest Idaho' wordt genoemd, kun je natuurlijk niet overslaan. De kloof bestaat uit een serie van diepe ravijnen, ontstaan door smeltwater, gletsjers en vulkanische activiteit. De Bruneau Overlook is het enige goed toegankelijke uitzichtpunt. Hier kijk je naar de andere kant, die bijna 400 meter verderop ligt. Ook zie je de river, zo'n 240 meter onder je. In totaal is de kloof bijna honderd kilometer lang. Vanaf het uitzichtpunt zie je het noordelijke einde. De Overlook ligt een half uur rijden ten zuidoosten van Bruneau, voorbij het gehucht Hot Springs. De weg ernaartoe is een gravelweg.

Bezienswaardigheden Bruneau, Idaho

Bruneau Dunes State Park

Ja, ook midden in het land vind je zandduinen. In dit staatspark vind je enkele van de hoogste vrijstaande zandduinen van Noord-Amerika. De hoogste is maar liefst 143 meter hoog. Struin over de wandelpaden, beklim de duinen en zoef op een sandboard van de hellingen af. In het meer wordt gevist en 's nachts kun je terecht bij de publieke sterrenwacht om de fonkelende hemel te bestuderen. Je betaalt een kleine toegang voor het staatspark.

Bruneau

Three Island Crossing State Park

Drie kwartier rijden ten oosten van Bruneau ligt nog een ander staatspark. Het Three Island Crossing State Park is beroemd vanwege de pioniers die hier in de negentiende eeuw de Snake-rivier overstaken. Vlakbij ligt het Oregon Trail History and Education Center, waar je alles te weten komt over de pioniers, kolonisten en Native Americans. Het centrum is gesloten op maandagen.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan