Sun Valley, Idaho

Craters of the Moon Sun Valley staat bekend om de vele avontuurlijke outdooractiviteiten zoals raften, skiën en paragliden. Er zijn ook veel wandel- en fietspaden. De plaats wordt omgeven door ruige bergen en kronkelende rivieren zoals de Big Wood River. Maar wist je dat het ook een erkend 'Dark Sky Reserve' is met de meest heldere luchten en sterrenhemels?

Bezienswaardigheden & activiteiten

Ketchum

Sun Valley en Ketchum worden vaak in een ademteug genoemd. Gelegen in de Rocky Mountains in het midden van de staat Idaho vormen de authentieke bergstad en het prachtige natuurgebied een walhalla voor wandelaars en mountainbikers. Ook is het een locatie van wereldklasse voor skiërs. Ketchum is bekend van de Wagon Days Parade, de grootste niet-gemotoriseerde parade in Pacific Northwest. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn bezoek dan ook het Ore Wagon Museum & Bonning Cabin. Ook is de regio erkent als Dark Sky Reserve, door de heldere lucht en weidse sterrenhemels.

Sun Valley

Ernest Hemingway Memorial

Net buiten Sun Valley ligt een gedenkplaats met het graf van Ernest Hermingway. Hoewel deze wereldberoemde schrijver in verschillende landen woonde, bleef Idaho zijn geliefde thuisbasis. Hier kon hij in alle rust boeken schrijven en genieten van de prachtige omgeving.

Sun Valley

Dollar- en Bald Mountain

Geniet van het prachtige uitzicht op Dollar Mountain (2.023 meter) en vanaf de hoogste berg in het gebied Bald Mountain (2.789 meter). Wandel de Bald Mountain Trail de berg op of ga lekker ontspannen met de gondel omhoog en geniet van het indrukwekkende uitzicht. Beide bergen zijn enorm populair onder skiërs en andere wintersporters. We hebben wel eens gehoord dat het een van de beste locaties is om te skiën. Probeer jij het uit?

Sun Valley

Sun Valley Lake

Sun Valley Lake is een recreatiemeer waar je heerlijk kunt vertoeven op een warme dag. Huur een waterfiets of doe mee aan een beachvolleybalwedstrijd.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan