Alexandria, Virginia

Alexandria Virginia De stad Alexandria, in de staat Virginia, ligt op de oevers van de Potomac-rivier. Het is rijk in cultureel en historisch opzicht en er zijn behoorlijk wat terrasjes waar je terecht kunt voor een drankje of een diner. Vanuit Alexandria ben je met de boot, trein of auto in een mum van tijd op de National Mall van Washington DC.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Washington's Mount Vernon Estate

Alexandria ligt elf kilometer ten noorden van Mount Vernon, het landgoed waar George Washington woonde, stierf en begraven ligt. Je kunt je er onderdompelen in het achttiende-eeuwse Amerika. Boek een rondleiding en neem een kijkje in het landhuis, de moestuinen, bloemperken, boerderij en smederij. Ook kun je een (nagebouwd) pioniersdorp, stallen en slavenmonument bekijken, alsook de tombe waar Washington en zijn vrouw begraven liggen. Daarnaast zijn er twee moderne musea waar je alles te weten komt over de naamgever van Amerika's hoofdstad. Extra leuk: je kunt in Alexandria een fiets huren om Mount Vernon Estate te bezoeken!

Alexandria Virginia

Alexandria Waterfront

Aan de oevers van de Potomac-rivier is altijd wel wat te beleven. Je kunt er heerlijk eten, luieren in een van de parken of uit fietsen of wandelen over een van de verharde paden. Ook vertrekken er boottochten, bijvoorbeeld naar Washington DC of Mount Vernon Estate.

Alexandria Virginia

Historische plaatsen

Naast Mount Vernon heeft Alexandria een aantal andere historische plaatsen. Carlyle House bijvoorbeeld: een prachtig herenhuis uit 1753 van stadsoprichter en koopman John Carlyle. Je kunt een rondleiding volgen langs de verschillende (ingerichte) kamers en als het ware een kijkje nemen in de achttiende eeuw. Ook leuk is de Stabler Leadbeater Apothecary Shop. Deze apotheek is al in 1933 gesloten, maar er is niets uit de inventaris meegenomen. Je kunt deze 8000 voorwerpen in het museum bezichtigen. De Amerikaanse Burgeroorlog herleef je in Fort Ward. Je kunt ook een historische rondleiding volgen van een gekostumeerde gids. Wil je dat het verleden van Alexandria helemaal gaat leven? Volg dan een rondleiding van een gekostumeerde gids. Je kunt een rondleiding reserveren bij het Ramsay House Visitors Center.

Alexandria Virginia

Musea

In het Torpedo Factory Art Center vind je allerlei kunstwerken van lokale kunstenaars en ambachtslieden. Het museum ligt bij de kade waar ook boottochten over de Potomac vertrekken. Daarnaast heeft Alexandria het National Inventors Hall of Fame and Museum, waar je een indruk krijgt van de (technische) uitvindingen die Amerika zoal doet.

Zwemmen

Bij mooi weer kun je in Alexandria ook en frisse duik nemen. Bezoek hiervoor het Cameron Run Regional Park aan Eisenhouwer Avenue. Het openlucht zwembad heeft waterglijbanen, een golfslagbad en een kinderbad.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan