Augusta, Maine

Augusta Maine Op de rand van bewoond New England en ingeklemd tussen de Appalachen en de Atlantische Oceaan ligt Augusta. Vooral in de herfst, ofwel de Indian Summer zoals de New Englanders het noemen, geeft het kleurenpalet van de bomen een prachtig gezicht. Binnen een uur rijden zijn de laatste dorpjes binnen de bewoonde wereld bereikt, voordat het landschap overgaat in de ongerepte Appalachen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Maine State Museum

Herbeleef de geschiedenis van Maine in het Maine State Museum, waar de oorspronkelijke bewoners van Maine en het ontstaan van de regio centraal staan. Het meest recente hoofdstuk van de historie wordt geschreven in het State Capitol, waar de staatsregering huist.

Maine State Museum, Augusta Maine

Kennebec-rivier

De Kennebec-rivier is een belangrijk onderdeel van de stad. Slenter langs de kade waar zich veel restaurantjes en winkeltjes bevinden. Ook vind je er Old Fort Western en een tien kilometer lange toeristische route: de Kennebec River Rail Trail. Deze route kun je te voet of op de fiets doen en volgt de rivier en het spoor.

Kennebec River, Augusta Maine

Old Fort Western

Aan de Kennebec-rivier ligt een fort uit 1754, met daarbij een huis en winkel. Het is het oudste intacte houten fort van de staat en wie meer wil leren over het leven in de achttiende eeuw is hier aan het goede adres. Het fort is onder andere tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog gebruikt als basis voor aanvallen op de Canadese provincie Québec.

Old Fort Western, Augusta Maine

Governor Hill Mansion

John Calvin Stevens, een van Maines meest vooraanstaande architecten, ontwierp in 1902 dit huis voor John Freemont Hill, de gouverneur van Maine. Het statige gebouw diende tot 1949 als woonhuis van de familie. Tegenwoordig is het opengesteld voor publiek en zijn er vier verschillende kamers met elegant interieur te bezichtigen.

Governor Hill Mansion, Augusta Maine

Viles Arboretum

Deze landstrook telt veel goed onderhouden bomen en planten en is daarom een heel geschikte plek om te picknicken, wandelen of te fietsen. Langs de routes door bossen en tuinen kom je ook veel beeldhouwkunst tegen dat ter verkoop wordt aangeboden. In de wintermaanden kun je op de glooiende hellingen skiën en langlaufen.

Viles Arboretum, Augusta Maine

Geschiedenis

New England, waar Maine deel van uitmaakt, werd het al betrekkelijk vroeg ontdekt en bewoond door de Europeaanse kolonisten. Begin zeventiende eeuw, toen de eerste kolonie (Plymouth) al opgebouwd was, ontdekten de Britten een rivier die later de naam Kennebec-rivier kreeg, genoemd naar de plaatselijke indianenstam. De Britten bouwden er in 1629 een handelspost, maar door conflicten met indianen was de post maar korte tijd in gebruik.

Later, in 1724 kregen de Britten de rivier in handen. Op de plaats van de oude handelspost verrees Fort Western, tegenwoordig het oudste houten fort van Amerika. Bij het fort ontstond in 1771 een nederzetting, Hallowell. Het duurde tot eind achttiende eeuw voordat de nederzetting tot Augusta omgedoopt werd en begon te groeien. Vooral het feit dat de stad als county seat van Kennebec County en als hoofdstad van de staat Maine werd aangewezen, zorgde ervoor dat Augusta een rol van betekenis ging spelen in de regio. In de loop der jaren heeft Augusta een behoorlijke industrie gehad, maar tegenwoordig is het voroal de educatieve sector (waaronder de University of Maine) die belangrijk is voor de stad.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan