Belfast, Maine

Belfast Maine Belfast is een klein stadje aan de kust van Maine. In de negentiende eeuw floreerde de scheepsbouw, waardoor rijke scheepsbouwers konden investeren in de plaatselijke architectuur. Een groot deel van de historische landhuizen is bewaard gebleven en bepaalt nog steeds het karakter van het stadje. Daarnaast staat Belfast bekend om de levendige kunstsector en kun je uren doorbrengen in de vele galeries aan Main Street.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Belfast Historical Society & Museum

Dit museum is geheel gewijd aan de geschiedenis van Belfast. Je kunt er een uitgebreide collectie aan authentieke foto’s en kaarten bekijken, evenals interactieve displays en wisselende tentoonstellingen. Als je, buiten dit museum, nog meer over de geschiedenis van Belfast te weten wilt komen, kun je de Museum In The Streets-wandeling lopen. Tijdens deze wandeling volg je aan de hand van informatieve borden langs de kant een route langs bijzondere gebouwen en andere plaatsen die de geschiedenis van Belfast mede bepaald hebben.

Belfast

Perry's Nut House

Perry’s Nut House opende in 1927 haar deuren en is sinsdien een bekende ‘roadside attraction’. Het huisje, waar je onder andere een collectie van exotische noten kunt bekijken, is een gekke mengeling tussen museum en souvenirswinkel en is voornamelijk beroemd geworden door de zelfgemaakte fudge.

Belfast City Park

Dit stadspark, dat werd opgericht in 1904, is in de zomer een geliefde locatie voor ontspanning en recreatie. Vanuit het park heb je een mooi uitzicht op Penobscot Bay. Naast een wandelpad vind je in het park ook een speeltuin, sportvelden, picknicktafels, een zwembad en plaatsen om te barbecueën.  

Colonial Theatre

Het Colonial Theatre is al honderd jaar een begrip in Belfast. Er worden dagelijks films vertoond. De buitenkant van de bioscoop is de moeite waard om even te bekijken. De façade in art-decostijl stamt uit 1947, toen veel bioscopen deze typische uitstraling kregen.

Omgeving

Penobscot Marine Museum

Op ongeveer acht kilometer van Belfast ligt Searsport, waar je een bezoek kunt brengen aan het Penobscot Marine Museum. Dit museum bestaat uit verschillende historische gebouwen, waar kunstwerken met een maritiem thema te bewonderen zijn. Ook voorwerpen die voor de zeevaart werden gebruikt zijn hier tentoongesteld. Een van de gebouwen is het voormalige woonhuis van een kapitein.

Sears Island

Vanaf Searsport kun je ook Sears Island bezoeken, een onbewoond eiland dat door een weg met het vasteland is verbonden. Op het eiland, dat ongeveer 4 km² beslaat, is gemotoriseerd verkeer verboden. Geliefde activiteiten zijn wandelen en fietsen. In de omgeving van Searsport kun je kajaks huren om naar het eiland te peddelen.

Feiten

Staat Maine
County Waldo
Oppervlakte 99 km²  
Hoogte 26 meter
Inwoners 6800
Tijdzone Eastern Standard Time (tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan