Pittsfield, Maine

Pittsfield Maine Pittsfield is een kleine plaats in Somerset County. In 1795 vestigden de eerste bewoners zich er, maar pas in 1824 kreeg het de naam Pittsfield. Pittsfield is vernoemd naar William Pitts, die een grootgrondbezitter was in het gebied. Pittsfield staat onder andere bekend om het Main Central Institute, een privéschool, en het jaarlijkse Central Maine Egg Festival.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Central Maine Egg Festival

Dit jaarlijkse dorpsfeest is begonnen als stimulans voor de ei-industrie in Maine. Tijdens het festival zijn er verschillende activiteiten en festiviteiten. Zo is er een ei-ontbijt, een kip-barbecue, vuurwerk, het ‘Kiwanis Karnival’ en een parade. Het Ei-festival vindt elk jaar plaats op de vierde zaterdag van juli.

Pittsfield Maine

Main Central Institute

Het Main Central Institute is één van de oudste high schools in Maine. De privéschool werd in 1866 gesticht door dominee Oren B. Cheney. In de ruim 140 jaar dat de school bestaat is de campus fors uitgebreid, de vele gebouwen en het goed onderhouden terrein maken het de moeite van het bezoeken waard.

Skiën

Pittsfield heeft haar eigen skihelling, die wordt onderhouden door de Pinnacle Ski Club. In Pinnacle Park kan ’s winters geskied of gesnowboard worden.

Pittsfield Maine

Feiten

Staat Maine
County Somerset
Oppervlakte 12,6 km²
Inwoners 4.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Geschiedenis

De meeste inwoners van Pittsfield verdienden hun geld in de wolindustrie. In de twintigste eeuw werd de wolindustrie echter verplaatst naar het zuiden van Amerika en in 1953 vertrok de American Woolen Company uit Pittsfield. De American Woolen Company leende na dit vertrek geld aan de Pittsfield Improvement Association, waardoor zij een fabriekshal konden bouwen. De Edwards Company uit Norwalk, Connecticut nam hierin zijn intrek. Tot op heden is de Edwards Company een van de grootste werkgevers in Pittsfield.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan