Browning, Montana

Blackfeet Indian Reservation, Browning, Montana Op een klein uur uur rijden ten oosten van St. Mary Lake in Glacier National Park en op het grondgebied van het Blackfeet Indian Reservation ligt het plaatsje Browning. De belangrijkste bezienswaardigheid in Browning is het Museum of the Plains Indian. In het museum vind je een collectie hand- en kunstwerken van Native Americans. De permanente tentoonstelling bestaat uit historische kunst van diverse inheemse volkeren van de noordelijke prairies, waaronder van de Blackfoot, Crow, Cheyenne, Sioux, Flathead en Cree indianen.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Glacier National Park, Montana

Browning is een ideale uitvalsbasis voor twee prachtige nationale parken: Glacier National Park in Montana en Waterton Lakes National Park in Canada. Glacier staat bij de inheemse bevolking al eeuwen bekend om zijn ongekende natuurpracht. Via de Going-to-the-Sun Road rijd je van St. Mary Lake in het oosten naar Lake McDonald in het westen. De weg is geopend van eind juni/begin juli tot en met eind september/begin oktober. Van juli t/m half september rijden er gratis shuttlebussen. Goed om te weten: een deel van de Sun Road is niet toegankelijk voor campers langer dan 21 feet. Camperreizigers kunnen gebruikmaken van de shuttlebussen of omrijden via het zuiden, en zo toch beide meren bezoeken.

Glacier Montana

Waterton Lakes National Park, Alberta

In anderhalf uur rijd je naar het Prince of Wales hotel, een van de bekendste bezienswaardigheden in het Canadese Waterton Lakes National Park. Mooie locaties zijn de Red Canyon en de Cameron Falls.

Waterton Lakes Prince of Wales

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan