Queens, New York

Queensboro Bridge, Queens, New York Queens, het grootste stadsdeel van New York City, is de laatste jaren sterk in opkomst. Hier bevinden zich niet alleen de twee belangrijkste vliegvelden, maar ook het Museum of Modern Art en het hippe Contemporary Art Center dat kunstenaars en artiesten trekt. En hoewel de meeste mensen Queens snel verruilen voor een bezoek aan Manhattan, heeft Queens zoveel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Neem een kijkje in één van de musea, slenter rond door de Griekse wijk Astoria of geniet van een verrukkelijke maaltijd in Little India. Bovendien heb je nergens een beter uitzicht op de skyline van New York dan vanaf de andere kant van de East River. Geen wonder dus dat in veel films de shots van New York vanaf hier genomen worden. Welkom in Queens!

Bezienswaardigheden & activiteiten

Astoria

Queens bestaat uit meerdere delen waarvan Astoria de buurt is met een grote Griekse populatie. Je vindt hier dan ook veel Griekse restaurantjes en op de markten kun je onder andere terecht voor fetakaas en olijven. Neem vooral een kijkje in Astoria Park. Dit is de plek waar je naar hartelust kunt wandelen, fietsen, zwemmen in het openluchtzwembad of picknicken langs de rivier. Bovendien heb je hier het beste uitzicht over de bruggen en de Manhattan skyline.

Queensboro Bridge, Queens, New York

Museum of the Moving Image

Het terrein van Kaufman Astoria Studios werd tot 1970 gebruikt voor opnames van films en series en is nu in gebruik als museum. Het leert je alles over de techniek, productie en geschiedenis van de televisie, animatie en film, maar ook games. Erg leuk is de enorme verzameling van bezienswaardigheden uit films en series, zoals Star Wars, de Muppets en Sesamstraat. In de vaste tentoonstelling Behind de Screen wordt vooral het technische en creatieve proces uitgelegd.

Museum of the Moving Image, Queens, New York

Little India

De kleurige wijk Little India ligt in Jackson Heights. Er bevinden zich hier een aantal fantastische restaurantjes waar je goedkoop kunt eten, winkeltjes vol snuisterijen en kleurrijke markten. De meeste restaurants en winkels bevinden zich tussen 74th Street en de 73rd Street tussen Broadway en de 37th Avenue.

Contemporary Art Center

Het Contemporary Art Center of MoMA PS1 zit op een prachtige locatie. Het museum met hedendaagse kunst is gehuisvest in een oude school met betonnen trappen en afgebladderde muren. De exposities zijn zeer divers en wisselen elkaar snel af, dus check vooraf vooral de site: http://momaps1.org/

New York Mets

Queens is de thuishaven van The New York Mets, de tweede honkbalclub van New York (na de New York Yankees). Citi Field is het nieuwe stadion dat in 2010 is geopend.

Flushing Meadow Park

Flushing Meadow Park is het op één na grootste publieke park in New York. Het was het toneel van de Wereld Tentoonstellingen in 1939-1940 en 1964-1965 waar de Unisphere nog aan herinnert.

Unisphere in het Flushing Meadow Park, Queens, New York

Vervoer

Queens subway, New York Stap aan boord van de "International Express". De 7 metrolijnen die naar Queens leiden danken hun naam aan het feit dat ze zoveel buurten met verschillende nationaliteiten met elkaar verbinden. Queens kent namelijk de meeste nationaliteiten per km2 ter wereld. Immigranten vanuit de hele wereld zich hier gevestigd: vanuit Ecuador tot Pakistan, Ierland tot China. Als je in korte tijd iets van die vibe uit de verschillende werelddelen mee wilt maken, is het een aanrader om een metrolijn te pakken en de buurt te ontdekken.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan