Columbia River Gorge, Oregon

Columbia River Gorge Oregon Columbia River Gorge National Scenic Area is een schitterend natuurgebied dat zich uitstrekt langs de Columbia-rivier op de grens tussen Washington en Oregon. De regio wordt gekenmerkt door watervallen, basalten rotspartijen en fruitboomgaarden. De spectaculaire Columbia River Gorge is zo'n 15.000 jaar geleden uitgesleten door gletsjers en overstromingen. Aan de einder rijzen de besneeuwde toppen van Mount Hood en Mount Adams op. We helpen je alvast op weg en hebben wat tips op een rijtje gezet welke van oost naar west te bezoeken zijn.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Beacon Rock State Park

Beacon Rock State Park is een groot natuurpark in het hart van de Columbia River Gorge. Het park ligt aan de noordzijde van de rivier, in de staat Washington. Het immense en massieve rotsblok Beacon Rock is het hart van een eeuwenoude vulkaan. Er is een (steile) wandelroute van 1,6 kilometer naar de top, waar je een fabelachtig uitzicht hebt over de regio. Een andere leuke wandelroute is de River to Rock Trail (2,4 km retour). Deze voert je over de Woodward Creek langs een meer naar een oude boomgaard.

Columbia River Gorge Oregon

Multnomah Falls

Multnomah Falls is een 186 meter hoge waterval in Oregon. Het is de parel van de Columbia River Gorge National Scenic Area, een natuurgebied dat zich uitstrekt tussen Portland en The Dalles en schittert met vele watervallen en mooie uitkijkpunten. Als je de Historic Columbia River Highway volgt langs alle bezienswaardigheden, kom je Multnomah Falls als eerste tegen. Vanaf de parkeerplaats bereik je in vijf minuten het uitkijkpunt aan de voet van de waterval. Let op! Voor een bezoek aan Multnomah Falls heb je een ticket nodig: www.tiogatours.nl/parken-reserveren.

Bezienswaardigheden Columbia river Gorge Oregon

Oneonta Gorge

De Oneonta Gorge is gesloten. De trail is wél open, maar vanaf de trail zie je de Oneonta Gorge niet. Een wandeling door de Oneonta Gorge betekent een wandeling door en langs een rivier. Naast je torenen tientallen meters hoge groene rotswanden boven je uit. Waar de wandeling naar Multnomah Falls druk bezocht wordt door toeristen, kun je hier redelijk rustig genieten van de mooie natuur. Je wandelt door een schitterende kloof achter de Ponytail Falls en Oneonta Gorge, een mossige kloof die zo smal is dat hij van muur tot muur gevuld wordt door de Oneonta Creek. Wil je de Oneonta Gorge van binnen zien? Trek dan schoenen aan die nat mogen worden en waad in de beek vanaf de brug aan de weg. Je kunt in de zomer door de kloof wandelen waar je de verstopte waterval kunt zien. Laat je goed informeren voordat je aan deze (korte) wandeling begint!

Columbia River Gorge Oregon

Columbia Gorge Discovery Centre

Begin je bezoek aan de Columbia River Gorge National Scenic Area in het bezoekerscentrum in The Dalles. De Scenic Area strekt zich uit van Portland tot voorbij The Dallas in het oosten. Bij het Discovery Center zijn wandelpaden, een vijver en uitzichtpunten. Het Discovery Centre zelf heeft interactieve voorstellingen over de natuurlijke en culturele schatten van de Columbia River Gorge; de kloof in het landschap die de Columbia-rivier door de eeuwen heen heeft uitgeslepen. Onder andere het ontstaan van de Gorge, de Lewis en Clark-expeditie en 11.000 jaar culturele geschiedenis staan centraal.

Columbia River Gorge Oregon

The Dalles Dam

The Dalles Dam is een stuwdam in de Columbia-rivier, waardoor het Celilomeer is ontstaan. De dam maakt deel uit van een hele reeks dammen die in de Snake- en Columbia-rivier zijn geplaatst om de wateren beter bevaarbaar te maken en voor de opwekking van energie.

Dalles Dam, Oregon

Vervoer

Reis je per camper en wil je vaak stoppen? Overweeg dan een andere manier van vervoer. De parkeergelegenheid voor grotere voertuigen is namelijk beperkt. Als je gebruik wilt maken van bussen, dan kun je kijken op Columbia Gorge Express. Er zijn meerdere haltes zoals Portland, Hood River en Multnomah Falls. Er zijn ook tours te boeken en daarnaast kun je fietsen huren.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan