Ludlow, Vermont

Ludlow Vermont De Green Mountains, de Black River, Plymouth Notch en de bijzondere skigebieden maken van het kleinbevolkte Ludlow een grootse bestemming. Ontdek de charme van een negentiende-eeuws plattelandsdorpje waar de tijd heeft stilgestaan, wandel door het ruwe berglandschap van Vermont of geniet van een skivakantie in het Okemo Mountain Resort, aan de voet van Okemo Mountain. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Plymouth Notch Historic District

Oud-president Calvin Coolidge is geboren, opgegroeid en begraven in Plymouth Notch, een rustig plattelandsdorp vlak bij Ludlow. In het dorp, dat bekroond is tot historisch district, lijkt de tijd sinds de negentiende eeuw te hebben stil gestaan. Neem eens een kijkje in het zorgvuldig behouden huis waarin de Coolidge-familie woonde, de oude kerk, de kaasfabriek of het schoolgebouw dat slechts één kamer telt. Op de dorpsbegraafplaats vind je het graf van de dertigste president van Amerika. In het Calvin Coolidge museum & education center kun je terecht voor tentoonstellingen over de oud-president. Je ontdekt er van alles over zijn carrière en zijn presidentschap. Het Plymouth Notch Historic District is geopend van half april tot en met eind oktober. Entree kost enkele dollars per persoon. Stop onderweg van Ludlow naar Plymouth, aan Scenic Route 100(a), eens bij Green Mountain Sugar House voor een heerlijke 'maple creamy'. 

Black River Academy Museum

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van deze regio, is een bezoek aan dit museum de moeite waard. Kleding, textiel, meubels en serviesgoed geven je een kijkje in het verleden van deze regio. Het Black River Academy museum is gevestigd in een historisch pand aan High Street in Ludlow, waar vroeger een middelbare school gevestigd was. Onder andere president Calvin Coolidge volgde hier zijn lessen. 

Camp Plymouth State Park

Aan de oostzijde van Echo Lake ligt dit staatspark, waar je kunt zwemmen, picknicken, varen en vissen. Heb je zin om te wandelen, volg dan de Vista Trail (1,6 km one-way). Je maakt onder andere een steile klim naar een uitzichtpunt waar je prachtig uitkijkt over het park en Echo Lake. Ook loop je door bosgebied waar je kunt speuren naar rode eekhoorns, sneeuwhazen en sporen van het witstaarthert. 

Okema Mountain Resort

Vermont staat bekend om zijn fantastische skigebieden. Bezoek je Ludlow in de winter, dan is het Okemo Mountain Resort zeker een bezoek waard. Dit resort heeft 19 skiliften en vele afdalingen. Het resort heeft een totale oppervlakte van 210 hectare. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals 'snowtubing' (in een soort zwemband van een sneeuwhelling glijden).  

Omgeving

Jamaica State Park

Dit staatspark wordt gedomineerd door Shatterack Mountain, bosland en de meanderende West-rivier. Bezoekers komen er om te vissen of gaan zwemmen in Salmon Hole, waar de rivier een diepe plas vormt. In de herfst en lente kun je op de West River kajakken en kanoën. Wandelliefhebbers kunnen de West River Trail (3,2 km one-way) volgen van de parkingang langs de rivieroevers naar Cobb Brook Bridge en de Ball Mountain-dam. Vanaf Cobb Brook Bridge kun je de Hamilton Falls Trail (1,7 km one-way) wandelen naar de prachtige Hamilton Falls, die 38 meter naar beneden stroomt in een unieke serie kuilen. De relatief steile Overlook Trail (3,2 km) biedt je een prachtig uitzicht op de voet van Little Ball Mountain. In het park is een kampeerterrein voor zowel tenten als campers.  

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan