Montpelier

Montpelier Montpelier, Amerika's kleinste staatshoofdstad, is groots in attracties en bezienswaardigheden. Dwars door de stad loopt de Winooski-rivier, die bijdraagt aan het charmante karakter van de stad. Bewonder de gouden koepel van het State House, duik in de historie in het Historical Society Museum, bekijk kunstwerken van spinnenwebben (echt waar!) of daag je smaakpapillen uit tijdens een maple syrup proeverij.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Vermont State House

Zie jij goud blinken? Dat is de de koepel van het Vermont State House. Kom je dichterbij dan zie je Romeinse god Ceres in het wit op de top staan. Ook benieuwd naar het mooie interieur? Neem deel aan een gratis audiotour en bekijk dit bijzondere bouwwerk van binnen.

Montpelier

Vermont Maple Syrup

Maple Syrup, oftewel ahornsiroop, kenmerkt zich door een heerlijk zoete smaak. En laat nu net Vermont bekend staan om de maple syrup. In Montpelier kun je een tour doen op een maple syrup-boerderij, bijvoorbeeld bij Bragg Farm Sugarhouse & Gift Shop. Deze boerderij wordt al acht generaties gerund door dezelfde familie en maakt de siroop nog altijd op de traditionele manier. Ook Morse Farm Maple Sugarworks is een aanrader. Combineer op deze locatie het museum, het theater, het natuurpad en de proeverij. Leuk om te weten: beide boerderijen bieden gratis rondleidingen inclusief proeverij.

Montpelier

Knight's Spider Web Farm

Wil je iets bijzonders zien? In Knight's Spider Web Farm maken ze kunst van echte spinnenwebben. In een schuur hangen vele houten frames, ideaal voor spinnen om een web in te bouwen. Nadat het web is gemaakt en de spin vriendelijk is verzocht te vertrekken, spuiten ze het web wit en wordt het ingelijst. Een prachtig kunstwerk is het resultaat.

Montpelier

Hubbard Park

Beklim in Hubbard Park, het grootste park van Montpelier, de stenen observatietoren Hubbard Park Tower. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad en bergen. Stook het kampvuur op op een picknickplek of maak een mooie wandeling door het park.

Montpelier

Hope Cemetery

Een laatste rustplaats voor een dierbare mag bijzonder zijn. Op Hope Cemetery vind je ongebruikelijke grafstenen, van een raceauto tot een luie stoel en van een grote bal tot een vliegtuig.

Hope Cemetery

Omgeving

Mount Mansfield State Forest

Met bijna 1.340 meter is Mount Mansfield de hoogste berg van het State Forest én van de staat Vermont. Een ideale plek om te wandelen. De routes bieden verschillende uitzichten, Nebraska Notch Trail (5,1 kilometer) bijvoorbeeld is een populaire wandel- en hardlooproute.

Montpelier

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan