Bennington, Vermont

Bennington Vermont Bennington, een gemoedelijke stad in Vermont, dankt haar bekendheid aan de Slag bij Bennington die in 1777 tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog plaatsvond. In Main Street vind je cafés en winkels, in het oude stadsdeel wachten koloniale huizen en drie overdekte bruggen om te worden gefotografeerd. Het stadje ligt enkele kilometers van het Green Mountain National Forest af, dat een scala biedt aan recreatiemogelijkheden en in de herfst prachtig verkleurt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bennington Battle Monument

Het Bennington Battle Monument torent boven de huizen uit. Met zijn 93 meter hoogte herinnert het monument de bevolking nog iedere dag aan de Battle of Bennington, waarbij de Amerikanen  de Britten versloegen. Het monument is een slanke, stenen zuil van dolomiet en kalksteen en werd voltooid in 1889. De staat Vermont heeft het monument aangewezen als een historische locatie. In het monument kun je met een lift naar het uitkijkpunt dat zich op 61 meter hoogte bevindt. Vanaf dit punt zie je bij helder weer New York en Massachusetts liggen.

Bennington Battle Monument, Vermont

Bennington Museum

Dit museum ligt tussen downtown en het oude stadsdeel. Er is een uitgebreide collectie aan meubilair, schilderijen, glaswerk en lokale pottenbaksels. Het hoogtepunt is de oudste vlag van de Amerikaanse Revolutie. Ook vind je er werken van de volkskunstenaar 'Grandma Moses'.
 

Cultuur

Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Bennington Center For The Natural & Cultural Arts of het Vermont Covered Bridge Museum, dat geheel in het teken staat van overdekte bruggen, die typerend zijn voor New England. Ook indrukwekkend is de Old First Church, deze kerk uit de vroege negentiende eeuw heeft een kerkhof waar belangrijke soldaten uit de Amerikaanse Revolutie begraven liggen. Wil je keramiek schalen, bekers, pannen en potten zien die in Bennington zijn gemaakt? Breng dan een bezoek aan Bennington Potters.

Omgeving

Green Mountain National Forest

Bennington ligt op enkele kilometers afstand van het Green Mountain National Forest. Dit bos kreeg in 1932 haar titel om het te beschermen tegen houtkap, vuur en overstromingen. In het nationale woud komen veel verschillende wilde dieren voor, zoals bevers, elanden, bruine beren, herten en vogels. Als de herfst invalt kleuren de bomen rood en oranje, wat een typische New England-herfst wordt genoemd. Afhankelijk van het seizoen kun je in het bos mountainbiken, wandelen, paardrijden, kanoën en vissen. Mocht je het liever wat rustiger aan doen, dan is picknicken of kamperen ook een optie. In de winter is het National Forest een geliefd wintersportgebied.

Art of Humor Gallery

In de plaats Wilmington ligt dit leuke museum met werken van Skip Morrow. Zijn cartooneske tekeningen en prints laten je gegarandeerd vrolijk de deur uit lopen. Morrow werkte aanvankelijk met pen, inkt en waterverf. Later ging hij werken met een eerste versie van de tablet en een digitale pen, en kon hij zijn tekeningen bewerken in Photoshop op een van de eerste Macintosh-computers.

Molly State Park

Dit groene park ligt aan de Molly Stark Trail Scenic Byway (State Route 9), die Bennington met Wilmington en Brattleboro verbindt. Lange tijd werd de regio gebruikt door schaapsherders in de vroege negentiende eeuw. Je kunt in het groene beboste park wandelen en kamperen.

Hildene, The Lincoln Family Home

In Manchester, ongeveer veertig minuten rijden ten noorden van Bennington, staat het zomerhuis van Robert Todd Lincoln en zijn vrouw Mary. Hij is de oudste van de vier zoons van oud-president Abraham Lincoln en de enige die een volwassen leeftijd bereikte. Het huis werd opgeleverd in 1905 en heeft een neokoloniale stijl. Je herkent het gebouw aan de symmetrie; er zijn twee verdiepingen, een opvallende ingang en grote ramen aan beide zijden van de deur. Het gebouw rust op een kaap boven de Battenkill-vallei. Het huis was tot 1975 familiebezit, tot de laatste erfgenaam overleed. Je kunt Hildene en de omringende tuin dagelijks bezoeken. Het familiemeubilair van de Lincolns staat er nog, ook zijn er gebruiksvoorwerpen van Robert Todd Lincoln en zijn ouders.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan