North Adams, Massachusetts

North Adams Massachusetts North Adams is een kleine stad in de glooiende heuvels van Berkshire County. In de negentiende eeuw was North Adams het industriële centrum van de regio. Tegenwoordig hebben veel oude fabrieksgebouwen een nieuwe bestemming gekregen. Een voorbeeld hiervan is het Massachusetts Museum of Contemporary Art, dat gevestigd is in oude fabriekshallen. Naast dit grote museum vind je in North Adams veel kunstgaleries, historische panden en mooie parken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Massachusetts Museum of Contemporary Art (MASS MoCA)

De populairste en bekendste attractie van North Adams is zonder twijfel het MASS MoCA, dat tot 's werelds belangrijkste musea behoort op het gebied van hedendaagse kunst. Gevestigd in zes oude fabriekshallen beslaat het museum een oppervlakte van bijna tien hectare. MASS MoCA opende in 1999 haar deuren en trekt sindsdien gemiddeld 120.000 bezoekers per jaar. Het hele jaar door vinden er live-evenementen en performances plaats. Een van de toptentoonstellingen is de Sol LeWitt Wall Drawing Retrospective Exhibition, met meer dan honderd muurschilderingen van Sol LeWitt. Voor meer kunst kun je terecht in de tientallen kunstgaleries die verspreid zijn over de stad. Een bekende galerie is Gallery 51, die deel uitmaakt van het Massachusetts College of Liberal Arts.

North Adams Museum of History and Science

Meer te weten komen over de rijke geschiedenis van North Adams? Breng dan een bezoek aan het North Adams Museum of History and Science, dat gevestigd is in een oude fabriek waar vroeger kolen werden gedistibueerd. Je vindt er tentoonstellingen over de industriële revolutie, immigratie, religie en de treingeschiedenis van North Adams. Verder beschikt het museum over een model van het zonnestelsel, militaire artefacten en een model van Fort Massachusetts. Het museum maakt deel uit van het Western Gateway Heritage State Park, een voormalig spooremplacement en de locatie van de kilometers lange Hoosac-tunnel. In het park ligt ook het Visitors Museum (over de treinindustrie en aanleg van de Hoosac-tunnel) en het Gateway to Greylock Museum (over Mount Greylock).

Mount Greylock State Reservation

Mount Greylock is het hoogte punt in Massachusetts. Het torent hoog boven het Berkshire-landschap uit en biedt kilometers verre uitzichten. In 1898 werd het benoemd tot het eerste wildernisstaatspark van Massachusetts. Een letterlijk hoogtepunt is de Massachusetts Veterans War Memorial Tower, de toren die in 1932 gebouwd werd om alle oorlogsveteranen uit Massachusetts te eren. Er is meer dan 100 kilometer aan routes uitgezet om te wandelen (met sneeuwschoenen), mountainbiken en te rijden met een sneeuwscooter. De bekendste trail in het park is een deel van de Appalachian Trail, een 3500 kilometer lange wandelroute van het noordoostelijke New Hampshire naar het zuidelijke Georgia. Tussen eind mei en begin november zijn de wegen naar de top van Mount Greylock geopend voor gemotoriseerd verkeer.

Mount Greylock State Reservation

Natural Bridge State Park

Natural Bridge State Park dankt zijn bekendheid aan de enige natuurlijke marmeren brug in Noord-Amerika. De leeftijd van de brug wordt geschat op 550 miljoen jaar. Het park was tussen 1810 en 1947 de locatie voor een groeve, waar veel marmer gedolven werd. De overblijfselen van de groeve kunnen tegenwoordig nog bezichtigd worden. Het staatspark is een geliefd gebied onder wandelaars. Natural Bridge State Park is dagelijks geopend tussen Memorial Day (laatste maandag mei) en Columbus Day (tweede maandag oktober). Een ander mooi park in North Adams is het Windsor Lake Park, waar 's zomers vaak concerten plaatsvinden.

North Adams Natural Bridge

Evenementen

Enkele bekende evenementen in North Adams zijn het Fall Foliage Festival (een festival met een mooie parade in begin oktober/eind september) en het Solid Sound Festival, een groot driedaags popfestival bij het MASS MoCA in juni.

Feiten

Staat Massachusetts
County Berkshire
Oppervlakte 53 km²
Hoogte 215 meter
Inwoners 14.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan