Springfield, Virginia

springfield virginia Springfield, Virginia ligt ongeveer twintig kilometer ten zuiden van de National Mall in Washington D.C. Springfield heeft een metrostation waardoor je in korte tijd eenvoudig naar het centrum van de hoofdstad kunt. Interessante bezienswaardigheden in de buurt van Springfield zijn Washington's Mount Vernon en het Manassas National Battlefield Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mount Vernon Estate

Springfield ligt vijftien kilometer ten noorden van Mount Vernon, het landgoed waar George Washington woonde, stierf en begraven ligt. Je kunt je er onderdompelen in het achttiende-eeuwse Amerika. Boek een rondleiding en neem een kijkje in het landhuis, de moestuinen, bloemperken, boerderij en smederij. Ook kun je een (nagebouwd) pioniersdorp, stallen en slavenmonument bekijken, alsook de tombe waar Washington en zijn vrouw begraven liggen. Daarnaast zijn er twee moderne musea waar je alles te weten komt over de naamgever van Amerika's hoofdstad.

Springfield, Virginia

Washington DC

Vanuit Springfield brengt de metro je in een klein uur naar de National Mall in Washington DC. Aan deze lange groene strook liggen de belangrijkste bezienswaardigheden van de Amerikaanse hoofdstad. Zo vind je er het Witte Huis, het Capitoolgebouw en het Washington Monument. Ook zit je er goed voor indrukwekkende en gratis toegankelijke musea zoals de National Gallery of Art, National Museum of Natural History en het National Museum of American History. In Washington liggen ook indrukwekkende oorlogsmonumenten en gedenktekens voor oud-presidenten als Thomas Jefferson en Abraham Lincoln.

Springfield Virginia

Arlington National Cemetery

Meer dan 200.000 grafstenen vormen de nationale begraafplaats in Arlington. Je kunt een bezoek brengen aan de laatste rustplaats van beroemdheden als John F. Kennedy en Robert F. KennedyOok staat hier het Monument van de Onbekende Soldaat, dat traditioneel bewaakt wordt door soldaten uit de infanteriedivisie. De wisseling van de wacht is een toeristische attractie. Op Memorial Day (laatste maandag van mei) vindt hier een grote ceremonie plaats, waarbij de (vice)president een toespraak geeft en alle graven versierd worden met kleine Amerikaanse vlaggen. De metro van Springfield naar Arlington doet er een klein uur over.

Arlington National Cemetery Virginia

Manassas National Battlefield Park

Op 21 juli 1861 vond de slag om Bull Run plaats: de eerste grote veldslag uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De legers van de Noordelijke Staten (de Unie) werden verslagen door de Zuidelijke Staten (de Confederatie). Een jaar later, in augustus 1862, brak een tweede veldslag uit. De slagen gingen de geschiedenis in als de Eerste en Tweede Slag om Manassas. Bijzonder aan de slag was dat veel militairen per trein aan het front arriveerden, zij werden soms gadegeslagen door "oorlogstoeristen" uit Washington DC. Op deze natuurrijke historische plaats duik je in het verleden en leer je alles over de oorlog die - uiteindelijk - van Amerika een eenheid maakte. Manassas National Battlefield Park ligt een half uur rijden (53 km) ten westen van Springfield.

Manassas National Battlefield Park

Lake Accotink Park

Dit bosrijke park omringt een groot meer. Je kunt er wandelen, zwemmen en picknicken. Ook zijn er fietsen, kano's en roeiboten te huur en is er een golfbaan en een plaats voor vissers. Lake Accotink Park is niet het meest indrukwekkende natuurpark van de staat Virginia, maar het is een prima plek om tot rust te komen na een citytrip of lange reisdag.

Park Accotink

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan