Sterling, Virginia

Sterling Virginia Sterling ligt in het noorden van de staat Virginia. De stad ligt ten noorden van Dulles International Airport en ongeveer vijftig kilometer ten westen van Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn het Manassas National Battlefield Park en de waterparken aan de oevers van de Potomac-rivier.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Manassas National Battlefield Park

Op 21 juli 1861 vond de slag om Bull Run plaats: de eerste grote veldslag uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De legers van de Noordelijke Staten (de Unie) werden verslagen door de Zuidelijke Staten (de Confederatie). Een jaar later, in augustus 1862, brak een tweede veldslag uit. De slagen gingen de geschiedenis in als de Eerste en Tweede Slag om Manassas. Bijzonder aan de slag was dat veel militairen per trein aan het front arriveerden, zij werden soms gadegeslagen door "oorlogstoeristen" uit Washington DC. Op deze natuurrijke historische plaats duik je in het verleden en leer je alles over de oorlog die - uiteindelijk - van Amerika een eenheid maakte. Manassas National Battlefield Park ligt ruim een half uur rijden ten zuiden van Sterling (37 km).

Sterling Virginia

Waterparken

Zin in een frisse duik? Dan zijn er in Sterling, Virginia twee opties. Volcano Island Waterpark is een kleinschalig openluchtzwembad. Er zijn waterglijbanen en speelattracties voor kinderen van alle leeftijden. Voor de kleintjes is er een ondiep kinderbad. In het Algonkian Regional Park, even verderop, neem je een duik in natuurlijk water. Het park ligt aan de oever van de Potomac-rivier. Je kunt er een boot huren, zwemmen en picknicken. Ook is er een flinke golfbaan.

Sterling Virginia

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan