Brookfield Place Toronto

allen lambert galleria toronto Brookfield Place is een groot kantoorcomplex in downtown Toronto. Het bestaat uit twee torens, de Bay Wellington Tower en de TD Canada Trust Tower, die met elkaar verbonden zijn door de Allen Lambert Galleria. In de twee torens zijn kantoren gevestigd van veel grote financiële instellingen. Op de begane grond en eerste verdieping bevindt zich een populair winkelgebied. Hier zijn ook vele fastfoodketens en restaurants gevestigd. Brookfield Place is bij de meeste inwoners van Toronto nog bekend onder de oude naam: BCE Place.

Activiteiten

Hockey Hall of Fame

In het oude gebouw van de Bank of Montreal is de Hockey Hall of Fame gevestigd, een must see voor elke ijshockeyfan. Hier zijn vele ijshockeyattributen en souvenirs te bewonderen zijn. Hoogtepunt vormt de originele Stanley Cup. De Hall of Fame geeft bovendien een mooi overzicht van de geschiedenis van het ijshockey. Kijk ook eens goed naar het prachtige neoklassieke gebouw waarin de Hockey Hall of Fame gevestigd is.

Canadian Business Hall of Fame

Canada kent een lange geschiedenis van ondernemers, die centraal staat in de Canadian Business Hall of Fame. Bedrijven en personen die van invloed zijn geweest op de economische groei van Canada worden in de spotlights gezet. Hier is ook een canon te zien van belangrijke momenten, bedrijven en personen, van de oprichting van de Hudson’s Bay Company (1670) tot de introductie van de BlackBerry door RIM in 1999.

Allen Lambert Galleria

De Allen Lambert Galleria is een populair winkelgebied. Op de begane grond en eerste verdieping zijn veel verschillende winkels gevestigd. Je kunt ook een hapje eten in een van de vele restaurants.

Geschiedenis

Men begon met de bouw van Brookfield Place in 1990. De Bay Wellington Tower werd voltooid in 1991 en heeft 47 verdiepingen verspreid over 214 meter hoogte. De TD Canada Trust Tower was in 1992 gereed, is 263 meter hoog en heeft 51 verdiepingen. De Spaanse architect Santiago Clatrave won de wedstrijd die voor het ontwerp van de Allen Lambert Galleria uitgeschreven werd. Samen beslaan de gebouwen een oppervlakte van 242.000 vierkante meter.

De Allen Lambert Galleria is een zes verdiepingen hoge voetgangerspassage. De Galleria bestaat uit acht vrijstaande stalen staanders aan weerszijden van de passage die in paraboolvorm in het dak samenkomen. Verder bestaat de passage voornamelijk uit glas. De lichte, toegankelijke plek doet daarmee denken aan een straat die geflankeerd wordt door bomen. Twaalf historische gebouwen, die de Great Toronto Fire van 1904 hebben doorstaan, zijn hier te vinden. Elk gebouw heeft zijn eigen functie. Zo is in de oude Bank of Montreal (1885) de Hockey Hall of Fame gevestigd. De combinatie van moderne architectuur met historische gebouwen maakt het tot een erg bijzondere plek en een van Toronto’s meest gefotografeerde locaties. Het grote plein in de Galleria staat ook wel bekend als ‘Sam Pollock Square’ en is een populaire ontmoetingsplek.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan