Mayo, Yukon

Mayo Keno Yukon Het plaatsje Mayo ligt in de Canadese provincie Yukon. Mayo is voornamelijk bekend door de Silver Trail (Highway 11), een prachtige (maar deels onverharde) route door de regio waar begin twintigste eeuw de rijkste zilvermijnen van Canada lagen. Overigens was het geen zilver dat mensen naar Mayo trok, maar goud, dat al in 1902 werd ontdekt. Mayo wordt omringd door meren, waar je kunt zwemmen en varen. In het Binet House Interpretive Center in Mayo vind je historische foto's en informatie over de natuurlijke omgeving. Bezoek ook het nabijgelegen plaatsje Keno, waar je met wat geluk het noorderlicht kunt zien.

Bezienswaardigheden

Natuur & bezoekerscentrum

Mayo wordt omringd door meren, waar je kunt zwemmen en varen. In het Binet House Interpretive Center in Mayo vind je historische foto's en informatie over de natuurlijke omgeving. Bij het monument bij Binet House kun je de Prince of Wales Trail wandelen. Je hebt er ook toegang tot een lokaal deel van de Trans Canada Trail.

Mayo Keno Yukon

Silver Trail

Let op: De Silver Trail is verhard tussen Mayo en Mayo Airport. Tussen Mayo Airport, Elsa en Keno is de weg onverhard! Controleer bij je auto-/camperverhuurder of je deze route mag rijden. Informeer voor je op pad gaat naar de wegconditie en de weersvoorspellingen.

De Silver Trail is plusminus zestig kilometer lang en verbindt Mayo via Elsa met Keno City, een levendig spookstadje aan het eind van de route. Keno groeide in 1919 uit tot een bruisende mijnstad nadat er zilver en lood werden ontdekt in Keno Hill. Toen de mijn in 1989 abrupt zijn deuren sloot, verlieten de meeste inwoners het stadje, waar de sporen van zeventig jaar mijnindustrie nog altijd te bewonderen zijn. In Keno kun je een leuk mijnmuseum bezoeken en diverse historische gebouwen bewonderen. Aan de Silver Trail zijn diverse plaatsen die een kort bezoek waard zijn. Tussen haken staat op hoeveel kilometer vanaf het beginpunt je ze vindt:

Mayo Keno Yukon

Devil's Elbow Wetland (10 km/mile 6)

Een wandeling van nog geen kilometer voert je naar een uitkijkplatform waar je schitterend wegkijkt over de Stewart River-vallei en het bijbehorende moerasland, waarin elanden en watervogels leven.

Mayo Stewart River

Stewart River Lookout (19 km/mile 12)

Vanaf dit uitkijkpunt zie je poelen waarin watervogels leven. In de vroege ochtend of avond heb je kans om elanden te zien.

Mayo Stewart River

Wareham Lake (64 km/mile 40)

Wareham Lake ontstond in 1951 toen de Mayo-rivier werd ingedamd. De rivier kon daardoor stroom opwekken voor de zilvermijnen in Elsa en Keno. De dam wordt tegenwoordig gebruikt als energiebron voor het gebied tot aan Dawson.

Mount Haldane (76 km/mile 47)

Net voor Halfway Lakes is een afslag in noordoostelijke richting. Je volgt een gravelweg van 3,5 kilometer naar het beginpunt van de wandelroute. Een trail van 6,5 kilometer brengt je naar de top van Mount Haldane, waar je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving en de bergweiden. De wandeling kost ongeveer zes uur en is een flinke klim. Je kunt ervoor kiezen om eerder om te draaien.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan