Ten-X Campground Tusayan, Arizona

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Ten-X Campground
Highway 64, admin site PO Box 3088
Tusayan Arizona, 86023
Verenigde Staten

GPS-locatie:
35.93781459, -112.12281704

Telefoonnummer:
+1-928-638-2443

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

2 mijl ten zuiden van Tusayan, 47 mijl ten noorden van Williams.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

Je campeert hier midden in de natuur! Ruime plekken voorzien van picknick tafel, vuurplek en bbq. Verder is het back to basic. Geen voorzieningen, wel toiletten. Heerlijk als je van rust houdt.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Hookup-plaatsen

Overige faciliteiten

Geen watervul- en dumpgelegenheid.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (27)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 27
Kosten per nacht: Geen actuele kosten beschikbaar.
door op 17-08-2022

Heel erg basic, maar voor het geld zeker de moeite waard. Echt in de natuur, waarbij een groot hert om de camper liep. Verder heel eenvoudig, met niets er bij. Wel voldoende gelegenheid om een kampvuur te maken. Ook geen muggen, dus ook wel prettig ;-)

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 20-07-2022 door

Zeer basic, sanitair was niet schoon. Heel veel wespen, bbqen was eigenlijk niet mogelijk. wel een prachtige omgeving, de herten / coyotes lopen dichtbij.

Kosten per nacht: $22

Bezocht op 20-09-2018 door

Prachtige camping midden van het Kaibab National Forest! Wel moe je ruim van te voren reserveren. Je bent zo bij de ingang van het park. Dit was echt 1 van de mooiste plekken waar we hebben gestaan!

Kosten per nacht: $10

Bezocht op 30-07-2018 door

Zeer eenvoudige camping midden in het Kaibab Forest. Ongeveer 20 minuten rijden vanaf Grand Canyon National Park. Op de camping zijn alleen "eco-toiletten", maar met een camper heb je alle voorzieningen bij je. Op de camping is sporadisch een ranger aanwezig en er is geen dump- of vulstation. Hiervoor moet je naar het National Park, vlakbij Market Plaza is een dumpstation. Wel zijn er voldoende waterpunten met drinkwater. De plaatsen zijn enorm groot en toen wij aankwamen liepen er drie elanden over onze plek. Wij vonden dit een prachtige natuurcamping en een prima uitvalbasis voor de Grand Canyon en Grand Canyon Airport.

Kosten per nacht: $15

Bezocht op 09-07-2018 door

Een 'puur natuur' camping. Voor deze prijs kunje ook niet veel verwachten. Er zijn geen hook-up plaatsen, maar je staat prachtig midden in het bos tussen de bomen. Grote plekken, super stil en s nachts hoor je de beesten. Er is een wc, maar dat was niet meer dan een gat in de grond. Prima camping voor 1 nacht, zodat je de Grand Canyon kunt bezoeken wat vlakbij is, maar langer zouden wij hier niet blijven. Toch was het een hele leuke ervaring en met een camper natuurlijk prima te doen.

Kosten per nacht: $15

Bezocht op 02-07-2017 door

Geweldige natuurcamping in het bos buiten Grand Canyon. Mooie plekken wc is een gat in de grond. Picknicktafel en vuurring aanwezig. Vriendelijke mensen. Geen hook-up, alles redelijk primitief. Vanuit de camping kun je met de camper naar Grand Canyon visitor center rijden en daar je camper op de speciale parkeerplaats P4 zetten, wel redelijk vroeg zijn anders is die vol. Tusayan is ook leuk plaatsje vlakbij, vanuit hier rijden ook de shuttlebussen naar het park.

Kosten per nacht: $29

Bezocht op 08-06-2017 door

Camping was vol, mochten we aan de andere kant van de weg staan GRATIS. Daar is een pad het bos in met overal parkeer plaatsjes met vuur tonnetje. Er is verder niets (sanitair aan boord) wat een super plek. En hout genoeg om te sprokkelen voor het kampvuur.

door op 08-02-2017

Prachtige natuurcamping. Heerlijk stil, veel groen. Weinig faciliteiten. Niet ver van de Grand Canyon. Wij hebben genoten, wat een aanrader!

Bezocht op 05-10-2016 door

Alle campings in het park van de Grand-Canyon waren vol. Ten -X had wel nog voldoende plaatsen en is in feite een mooi alternatief in het bos vlak bij de ingang van het park. Ruime plekken zonder voorzieningen. Op het terrein zijn wel drinkwater kranen en pit-latrines.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 07-08-2016 door

Eenvoudige natuurcamping zonder faciliteiten. Geen receptie, wel een campinghost. Je moet zelf je plek zoeken, als je hebt gereserveerd dan hangt er een bordje op de paal van je plek. De toiletten zijn zeer eenvoudig, van het soort als je in de Nationale parken vindt. Geen hook up en geen dumpstation. Douchen en dumpen kun je in de Grand Canyon Village, vlakbij het RV park. De camping is slechts 10 min. rijden van de Grand Canyon. In het donker konden we het wel moeilijk vinden. Het ligt echt middenin het bos en heeft hele grote vrije plekken. De elanden lopen gewoon over de camping en zijn totaal niet bang. Het is er doodstil. Je hebt een firepit en picknicktafel (zoals op alle campings) en mag gewoon vuur maken. 's Avonds waren er duizenden sterren. Geen faciliteiten maar zo'n prachtige plek maakt het allemaal goed!

Kosten per nacht: $15

Bezocht op 03-08-2016 door

Ten X campground is een prima uitvalsbasis om Grand Canyon te bezoeken, gebruik makend van de shuttlebussen. Ten X ligt 6 miles ten zuiden van Grand Canyon village en is snel bereikbaar. Het is een tandaard National park camping; voor 10 dollar per nacht (excl 9 dollar reservering). Geen toezicht, wel reserveringen voor een plek midden in de natuur; geen faciliteiten behlave toiletten en afvalbakken. In Hermits loop naar plek 44 gereden. In the middle of nowhere. Geen hookup, …We hebben generator aangezet voor stroom en opladen. De plek is prachtig. Jammer dat het vanavond regent in het Grand Canyongebied. Helaas geen campvuur vanavond. Dumpen kan niet op deze camping. Evt. moet je water tappen en afval water legen in Grand Canyon Village. We hebben de juiste plek gevonden via een ranger.

Prijs voor 5 personen, camper 23 ft en no hookup: 10 dollar per nacht, en 9 reserveringskosten; Hermit loop, site 44.

Kosten per nacht: $15

Bezocht op 23-07-2016 door

Natuurcamping een paar mijl ten zuiden van de zuidelijk ingang van Grand Canyon. Zeer ruime plekken onder de naaldbomen. Eenvoudige WC's op loopafstand en midden in het bos tussen de plekken een paar waterpunten. Geen wifi. Geen receptie, wel een campinghost. Heerlijk rustig en met een klein beetje geluk zie je 's nachts of in de vroege ochtend herten rond je camper. Goedkoopste camping van de vakantie. Kosten voor een camper met 6 personen, uiteraard geen elektriciteit of wateraansluiting. Reserveren ver van tevoren is in de zomer noodzakelijk

Kosten per nacht: $19

Bezocht op 08-07-2016 door

Prachtige camping en perfecte uitvalsbasis voor de grand canyon. Je rijdt vanaf de camping in 10 minuten naar Tuyasun. Camping is niet te reserveren, maar je kunt je plek vanaf 10 uur in de ochtend uitzoeken. Wij waren er toevallig om 10:15 en konden prachtig plekje uitzoeken. De elanden liepen over de camping, echt het gevoel midden in de natuur te zitten.

Kosten per nacht: $10

Bezocht op 10-06-2016 door

de leuke camping!!! midden in de natuur, en dat is het. niks geen stroom afvoer , gewoon niks! erg genoten. echt een aanrader

Kosten per nacht: $11

Bezocht op 10-05-2016 door

Primitieve en kleine camping in een dennenbos, enkele kranen voor drinkwater aanwezig, toiletten, betaling per envelop aan de ingang, enkele plekken kunnen worden gereserveerd, de rest (slechts enkele plaatsen per dag) komen na 7.00 uur in de ochtend vrij en zijn meestal binnen enkele uren bezet, dus je moet er snel bij zijn. Voordeel: het is goedkoop, de plaatsen zijn goed en op slechts 10 km afstand van de Grand Canyon en op 2 km van het dorp. Van het vliegveld heb je geen last. Het is een rustige en mooie plek.

Kosten per nacht: $15

Bezocht op 29-09-2015 door

Een aanrader!! Tijdens onze trip hadden wij deze camping gereserveerd. Bij aankomst was onze plaats al voorzien van naam en tijdsduur (2 nachten). Wij hebben hier op deze natuurcamping echt genoten, bijna niemand in de buurt en zulke mooie nachten met prachtige sterrenhemel. Van hieruit met de camper naar Grand Canyon gereden, maar geen enkel probleem om 's avonds weer op je plek op deze camping te komen, geen drukte en goed aangelegd. ER is hier geen aansluiting op water en elektrisch, maar twee nachten selfsupport lukt natuurlijk wel!

Kosten per nacht: $12

door op 16-08-2015

Mooie stoere rustige camping, zonder faciliteiten. Geen flush-toilets, maar wc's worden netjes gehouden. Goede uitvals basis voor Grand Canyon. Wij hebben de camper in Tusayan neergezet (2 miles) en van daaruit de shuttle genomen, wat goed geregeld is.

door op 08-08-2015

Erg rustige camping. Je hoort geen lawaai, behalve van de bomen die boven je ruisen. Er zijn dan ook geen voorzieningen behalve de toiletten. Al met al een prima camping, zeer dicht bij de ingang van de South Rim bij Tusayan!

door op 10-06-2015

Van alle campings die wij bezocht hebben was dit de mooiste. Geen hook-up, wel droog toiletten. Prachtig gelegen in het bos, rust en stilte. 's Ochtends vroeg liepen er elanden. Goed alternatief voor als de campings in het park vol zitten! En dat voor 10 dollar per nacht.

door op 12-09-2014

Dit was de goedkoopste camping gedurende onze maand in amerika, maar ook de allermooiste! Slechts 10 dollar, maar daarvoor sta je op een super rustige camping, midden in de bossen, plekje kan je zelf uitzoeken, de South Rim is slechts 10 min. rijden. Wij vonden het geweldig!

door op 12-08-2014

Ten zuiden van de ingang van Grand Canyon NP. Heel aardige beheerders, mooie plekken. Eenvoudig, geen elektra etc. Nadeel is dat bij een bezoek aan Grand Canyon je wel altijd langs de drukste ingang moet. En dat wil in drukke tijden nog wel eens erg lang duren.

door op 06-06-2014

Heerlijke camping in het National Forest, dichtbij de grand canyon. Zoals in de national forest te doen gebruikelijk: geen voorzieningen, behalve een toilet boven een gat in de grond. Maar meer heb je er ook niet nodig: mooi bos, uiteraard lekker de ruimte, mooie fire-pits en BBQ op de plaats. En 's nachts de schitterende sterrenhemel. Water is wel voor handen: er zijn tappunten op de camping. Verder is de grand canyon dichtbij: 10 minuten rijden van de ingang van het park.

door op 12-08-2013

Prima camping op slechts 10 kilometer van de Grand Canyon, voor slechts 10 dollar. Geen hooked up plaatsen, maar je hebt er alle ruimte en het is er heerlijk rustig. Vanaf deze camping zijn we 's ochtends om half 8 naar de Grand Canyon gereden. Op dat moment waren er nauwelijks bezoekers dus kon je erg makkelijk je camper kwijt bij de Grand Canyon. Absoluut een aanrader dus, zeker omdat de campings bij de Canyon zelf meestal helemaal vol zijn in het hoogseizoen.

door op 10-08-2013

Iets ten zuiden van het park (4 km)is dit een heerlijke en rustige plek. Ruime plekken voor weinig geld, met 's avonds een adembenemende sterrenhemel. Geen voorzieningen of hookups, er zijn alleen toiletten met septic tank eronder.

door op 10-07-2013

Aanrader voor bezoek Grand Canyon, Campings in het park zijn overvol. Hier rustig en zeker zo mooi. Circa 8 km van ingang Park zuid. kan ook met shuttle bus vanaf Tusayan. Ligt in Natianal Forest Kaibab. Sanitiar net als in alle parken.

door op 04-09-2012

Heerlijke rustige camping met primitieve voorzieningen (neus dicht, wel schoon); lekker kampvuurtje, even terug naar kamperen in jaren 60; kwartiertje van Grand Canyon Village; kan met shuttle vanaf soort winkelcentrum aan de weg richting Grand Canyon.

door op 17-11-2011

Je campeert hier midden in de natuur. Ruime, mooie plekken. Geen voorzieningen, alleen toiletten. Heerlijke plek uit de drukte maar dichtbij Grand Canyon. Prachtige sterrenhemel ' s nachts!

Schrijf een review
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan