Little Colorado, Arizona

Little Colorado Arizona De Little Colorado is een 507 kilometer lange rivier die bij het Grand Canyon National Park in de Colorado-rivier uitmondt. Langs Highway 64 (de Desert View Drive), die van Cameron naar de oostingang van Grand Canyon National Park loopt, kijk je uit over de steile, diepe kloof. De plek draagt officieel de naam Little Colorado River Navajo Tribal Park. Let op! Er wordt enkele dollars entree gevraagd per persoon

Activiteiten en bezienswaardigheden

Uitzichtpunten

De Little Colorado River heeft, net als de Grand Canyon, een diepe kloof in het landschap uitgesleten. Maar daarmee houdt de vergelijking wel op. De Little Colorado River is heel nauw en lijkt daardoor eindeloos diep. Vanaf de weg zie je nauwelijks dat hij er is. Als je vanuit de Grand Canyon komt, kun je eerst stoppen bij het Shadow Mountain View Point, dat beheerd wordt als Navajo Tribal Park. Bij het uitzichtpunt is een kraampje met Navajo-sieraden en kunstobjecten. Iets verderop ligt uitzichtpunt Little Colorado River Gorge Overlook. Highway 64 eindigt in Cameron, waar de Cameron Trading Post is gevestigd. Hier vind je nog veel meer sieraden, manden, weefwerk, schilderijen en potten van de Navajo-indianen. Een fotostop waard is Gorge Bridge in Cameron aan Highway 89.

Little Colorado River nabij Grand Canyon East

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan