Little Colorado, Arizona

Little Colorado Arizona De Little Colorado is een 507 kilometer lange rivier die bij het Grand Canyon National Park in de Colorado-rivier uitmondt. Langs Highway 64 (de Desert View Drive), die van Cameron naar de oostingang van Grand Canyon National Park loopt, kijk je uit over de steile, diepe kloof. De plek draagt officieel de naam Little Colorado River Navajo Tribal Park.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Uitzichtpunten: Little Colorado River nabij Grand Canyon East De Little Colorado River heeft, net als de Grand Canyon, een diepe kloof in het landschap uitgesleten. Maar daarmee houdt de vergelijking wel op. De Little Colorado River is heel nauw en lijkt daardoor eindeloos diep. Vanaf de weg zie je nauwelijks dat hij er is. Als je vanuit de Grand Canyon komt, kun je eerst stoppen bij het Shadow Mountain View Point, dat beheerd wordt als Navajo Tribal Park. Voor het betreden wordt een kleine vergoeding gevraagd. Bij het uitzichtpunt is een kraampje met Navajo-sieraden en kunstobjecten. Iets verderop ligt uitzichtpunt Little Colorado River Gorge Overlook. Highway 64 eindigt in Cameron, waar de Cameron Trading Post is gevestigd. Hier vind je nog veel meer sieraden, manden, weefwerk, schilderijen en potten van de Navajo-indianen. Een fotostop waard is Gorge Bridge in Cameron aan Highway 89.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!