Morefield Campground Cortez, Colorado

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Morefield Campground
4 Mile Marker
Cortez Colorado, 81330
Verenigde Staten

GPS-locatie:
37.29867, -108.41908

Telefoonnummer:
+1 800-449 2288

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

US Hwy 160 bij Mile Marker 4, camping ligt in Mesa Verde National Park


Natuurcamping met vooral dry-camping sites. Camping raakt zelden vol, maar voor de zomer zijn reserveringen wel aan te raden. Beparkt aantal full hook-up sites, deze zijn snel volgeboekt. Bij de receptie zijn een winkel, warme douches en een café. In het park zelf is een buffet restaurant.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Hookup-plaatsen
  • Restaurant
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Wasserette
  • Water bijvullen
  • Winkel

Overige faciliteiten

  • Winkel op loopafstand
  • Douches bij de winkel
  • Open van begin mei tot half oktober

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (27)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 27
Kosten per nacht: Geen actuele kosten beschikbaar.
Bezocht op 10-08-2023 door

Deze camping is te bereiken na een flinke klim per auto of camper richting het Mesa Verde NP. Het is een echte natuurcamping, ondanks dat er full hookup plaatsen beschikbaar zijn. Er is geen wifi op de kampeerplekken, en ook mobiel bereik is afwezig. Er is een mooi amphitheater naast de camping waar rangers in de zomer 's avonds lezingen geven, echter in 2023 werd dit helaas geannuleerd door personeelstekort. Vlakbij de receptie ligt een pancake restaurant waar je tegen een vast bedrag als ontbijt zoveel kan eten als je op kan :)

Bezocht op 21-09-2022 door

Een supergrote camping met veel beschutting. Maar de plekken zijn niet heel ruim en onze camper kon niet horizontaal staan. Daarnaast zitten de douches/wasserette helemaal voor op de camping, waardoor lopen niet mogelijk is en wij met de camper heen en weer zijn gereden.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 04-06-2022 door

Camping ligt bij het het Mesa Verde Park. Het is een mooie natuurcamping. Receptie, winkel, douches etc. net voor de camping. Daar heb je wifi, niet op je campingplek.

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 01-05-2022 door

Ruim opgezette camping. We hadden een plek zonder hook-up: de hook-ups waren al snel volgeboekt. Douches staan ver weg van de campsite: We gingen eerst douchen bij de ingang, voordat we naar onze plek reden. Toiletgebouw is prima en zijn 2 dumpstations. Veel herten gezien op de campground. Er zijn ook beren gespot, maar wij zijn die niet tegen gekomen. Voor de dwellings moet je nog een eind het park in rijden.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 11-08-2019 door

Grote camping, wat niet zo aanvoelt. Wij stonden aan de Ute Loop, site 151 met full hookup. Weinig beschutting, beetje open in het veld. Hoger in de loop plekken met meer beschutting. Helaas kun je niet zelf je plek kiezen bij het reserveren. Flush toilets dichtbij, douches ca. 2 km lopen bij de receptie/winkel over de weg. Je kunt wel via de naastgelegen tentloop binnendoor, maar 's avonds is het pikkedonker. Douches zijn gratis al hangt er wel een betaalkast, wasserette $ 2,25, ca. 30 min. en droger $ 0,75 per 7 min. Winkeltje heeft div. campinggerelateerde zaken en voedingsmiddelen. Ik vond prijs/kwaliteit niet in verhouding

Kosten per nacht: $51.56

Bezocht op 01-08-2019 door

Heel ruim opgezette camping. We hadden een grote plek met hook-up. Doordat de camping zo groot is, loop je niet even naar de douches bij de ingang. Camping ligt aan het begin van het park. Het is nog best een stukje rijden naar de nederzettingen. Er is wifi, maar niet altijd op je plek. Tip, als je zeker 1 van de nederzettingen wilt bezoeken kijk bij de tours op NPS.GOV, daar kun je (lang van te voren) een sunset of sunrise tour boeken.

Bezocht op 27-04-2019 door

Mooie ruime camping, grote plaatsen waarvan sommige met stroom. Op de hele camping is wifi. Bij de staplaatsen is ook toiletgebouw aanwezig, echter voor douches moet je naar voren bij de receptie. Daar is naast een campingwinkel met uitgebreid assortiment ook een restaurantje dat ontbijt serveert. Voor een National Parkcamping erg goede voorzieningen. Nadeel is dat camping ver van de cliffdwellings af ligt.

door op 30-10-2018

Ideaal om park te bezoeken en tochten met rangers te doen. Tochten zijn aanrader. Mooi gelegen. Maar slechte voorzieningen. Mn douches en WiFi. Alternatief is campground net buiten het park.

Bezocht op 22-09-2018 door

Eind september is deze ruime campground erg rustig. Daarnaast voelen de herten zich er veilig met hun jonkies, dus hebben we elke middag naar hertjes kunnen kijken. We hebben het er erg naar ons zin gehad. De campground heeft douches, maar daarvoor moet je wel naar de receptie rijden. Bij de receptie is ook een tankstation, winkeltje en restaurant te vinden (dat in september helaas niet meer open is). Ondanks dat dit de enige campground is in Mesa Verde National Park, is het nog wel best ver bochtjes rijden naar de dwellings (30/45 min.), maar dat zijn de dwellings helemaal waard (bijzondere ervaring). (Beperkte hook-up plekken, dus (maanden) van te voren reserveren is aan te raden!)

Kosten per nacht: $21

Bezocht op 10-06-2018 door

heel vriendelijke staff, geven veel info. Camping is rustig, no hook up. Is in het park maar toch nog een half uurtje rijden om de sites te bezoeken.

Kosten per nacht: $31

Bezocht op 10-06-2018 door

heel vriendelijke staff, geven veel info. Camping is rustig, no hook up. Is in het park maar toch nog een half uurtje rijden om de sites te bezoeken.

Kosten per nacht: $31

Bezocht op 28-07-2017 door

Campground in de natuur. Ideale uitvalsbasis om het park te verkennen. Ruime plaatsen.

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 15-06-2016 door

Uitgestrekte campground in Messa Verde National Park. Gratis wifi in het gehele NP! Er zijn een beperkt aantal plaatsen met "full hoo-up" Alle overige ruime plekken hebben enkel een kampvuur mogelijkheid. Dampfaciliteit is aanwezig. Voor het vullen van je watertank(s) in je camper moet je naar het centrum op de campground. In de winkel kun je dan een speciale sleutel halen om bij een van de twee daar aanwezige tapwaterpunten water af te tappen. Bij het centrum bevinden zich ook douchemogelijkheden en kun je benzine tanken.

Kosten per nacht: $31.33

door op 04-08-2015

Niet gereserveerd van te voren. Je mag een plek zoeken om te staan. Geen elektr en water. Mooie rustige camping. Redelijk schoon sanitair. Douches bij de ingang van de camping. Wifi op de hele camping.

door op 06-10-2014

In het park. Nette camping. Toilet gesloten.

door op 29-09-2014

Camping in Mesa Verde NP. Grote camping met veel groen en bomen. Showers en laundry liggen vooraan bij de registration. Is haast niet te voet te doen als je een beetje achteraan de campground staat. Verder een heerlijke campground

door op 15-08-2014

Hadden gereserveerd, maar er was nog genoeg plek. Ruime plaatsen met picknick tafel. Sanitair: schoon (geen douches). Heerlijk rustig, herten lopen rond. Dumpstation en water nabij gelegen. Winkel/registratie/ café, wasserette en douches op 5 minuten rijden.

door op 26-07-2014

Juni 2014: mooie camping-plaatsen, rustig,sobere toiletgebouwen en niet erg schoon. Bij de ingang van de camping kan je wel douchen. Wel full hook-up. Voor één nacht prima.

door op 16-10-2013

Zeer eenvoudige campground in State Park Messa Verde. Je plaats mag je zelf uitzoeken en is ver van het registratiekantoor gelegen. Geen hook-up wel 2 Dump-stations aanwezig waarvan gebruik kan worden gemaakt. Ook kan daar water worden bijgevuld. Douches aanwezig bij de registratie maar best een heel stuk lopen om daar te komen. De prijs is erg redelijk. $26,21 p/n per RV.

door op 15-08-2013

De plaats is ruim en goed, full hooked up. De camping zelf ligt ver van de douches, laundry en winkeltje. Overdag misschien nog wel te lopen maar in het donker niet dan heb je de camper nodig, niet handig. Dus eerst douchen en wassen voor je naar de plaats gaat. Douches zijn eenvoudig maar schoon en prettig. Wifi werkt niet goed

door op 12-07-2013

Grote camping met schaduwrijke plaatsen. We hadden een plek zonder voorzieningen. Dichtbij was wel een toilet met water. Gratis warme douches bij het hoofdgebouw op minstens 1 mijl afstand. Wel mogelijkheid om water bij te vullen en te dumpen. Hertjes lopen over de camping.

door op 12-07-2013

Gratis douches. Weinig hook-up plaatsen.

door op 21-06-2012

Nette rustige camping, full hookup, douches en winkel wel veraf gelegen.

door op 18-06-2012

Hoewel buiten het seizoen, wel toegankelijk. Voorzover we hebben kunnen zien mooie campground. Alleen wc's waren open. Prachtige omgeving!

door op 23-10-2010

Prachtig gelegen camping. Goede voorzieningen, gelegen op aanzienlijke afstand van camperplaatsen. Electriciteit en douches.

door op 18-10-2010

Camping vlak voor ingang Mesa Verde NP. Zeer ruime plekken. Hertjes lopen er over de camping. Douches ver weg (moet met de camper). Geen elektriciteit.

door op 03-09-2009

Camping zonder full hookups (zelfs geen electra), maar een erg mooie omgeving. De herten lopen over de camping (tussen de RV's door, fantastisch gewoon). Schoon sanitair. Douches zijn op 1,2 mijl lopen, dus wij hebben maar gereden. Wel oppassen met 's avonds over de camping rijden ivm de coyote's en herten die ook gewoon oversteken (stapvoets rijden dus). Een hele belevenis.

Schrijf een review
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan