Bridge Bay Campground Yellowstone National Park, Wyoming

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Bridge Bay Campground
30 mijl van de oostingang van Yellowstone
Yellowstone National Park Wyoming 82190
Verenigde Staten

GPS-locatie:
44.535137, -110.4190678

Telefoonnummer:
+1-866-439-7375 / +1-307-344-7311

Website:
Bezoek

E-mailadres:
reserve-ynp@xanterra.com


Bridge Bay Campground ligt 30 mijl van de oostingang in Yellowstone National Park, bij Yellowstone Lake en Bridge Bay Marina. Bridge Bay Campground is doorgaans geopend van ongeveer half mei tot en met de eerste week van september. De exacte openingstijden hangen af van de (winterse) weersomstandigheden. Kijk op de website van Yellowstone voor actuele informatie. Deze camping is al 13 maanden voor aankomst te reserveren en raakt snel vol.

Boeken:


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Overige faciliteiten

Wasserette en douches bij Fishing Bridge RV Park (ongeveer 3 mijl).


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (46)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 46
Kosten per nacht: $ 37 (3)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 13-07-2023 door

Een zeer ruime camping. Soms ver lopen naar de WC's. Met regelmatig loopt er een Bizon en verschillende herten over de camping, waar iedereen gewend aan lijkt te zijn. Geen riool, water, electriciteit aansluiting.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 31-05-2023 door

In mooie omgeving gelegen. Prima startpunt om highlights van Yellowstone NP te bezoeken. Camping is basic.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 30-05-2023 door

3 sterren door de opzet van de camping. Het is enigszins een veld. Je hebt weinig tot geen privacy. Dit hebben we uiteraard graag voor lief genomen om 4 nachten in Yellowstone door te kunnen brengen. De camping ligt erg centraal en biedt een prima uitvalsbasis voor bijvoorbeeld West Thumb en de Grand Canyon of the Yellowstone. Vlakbij de camping een leuk gebied met mud vulcano's. De bizons en elk liepen letterlijk naast onze camper.

Faciliteiten zoals je gewend bent op een NP camping: toiletten, dumpstation en op de plek een picknick tafel en firepit.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 06-08-2022 door

Goed gelegen in Yellowstone. Plek om water te vullen en te dumpen. De liefhebbers van wild kunnen van alles zien op de camping. Let op, sommige plekken zijn extreem scheef en niet geschikt voor langere campers.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 02-08-2022 door

Hele eenvoudige camping; prima voor het geld. Wel vrij druk, waardoor het echt op een camping leek. Iets minder in de natuur dan Canyon Campground. Vlakbij Yellowstone Lake. Douches waren in het “dorpje” vlakbij, maar daar moest wel voor betaald worden. Wel van te voren reserveren, want de meeste campgrounds waren vol in Yellowstone toen wij er waren.

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 27-07-2022 door

Bijzonder in de natuur. Ruimte veel plek. Bizons en grote herten struinen rond in de ochtend en einde dag. Geen bereik mobiele telefoon geen WiFi. Echt gevoel in national park te zijn. Bijzonder. Toiletten aanwezig. Schoon.

Bezocht op 07-06-2022 door

Grote camping, aan de overkant van de camping een mooi uitzicht op het Yellowstone Lake. Geen stroomvoorzieningen en douches. Wel regelmatig elks (grote herten) die ‘s avonds een kijkje komen nemen op de camping.

Kosten per nacht: $29

Bezocht op 13-09-2019 door

Mooie, grote natuurcamping. Zeer ruime plaatsen, ver uit elkaar. Wij hadden een plaatsje in loop H en daar was het heerlijk rustig. 's Morgens bij het wegrijden groot Wapitihert met enorm gewei op de campground. Douches niet gebruikt. Reserveren zodra dat mogelijk is, is nodig. Wij dienden 2 campgrounds te gebruiken in Yellowstone omdat 3 nachten op dezelfde plaats niet meer kon. Dit bleek achteraf een meevaller en bespaarde ons veel rijden. We konden nu de onderste en bovenste loop apart verkennen. Onze 2de campground in Yellowstone was Canyon Campground.

Kosten per nacht: $28.92

Bezocht op 11-09-2019 door

De 2e en 3e nacht in Yellowstone op deze natuurcamping gestaan. Wij vonden deze camping mooier en prettiger dan de vorige camping. Er zijn geen douches op het terrein, maar douchen in camper gaat ook prima. Vanaf deze camping is een rondje noord (Mammoth Hot Springs) heel goed te doen.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 30-07-2019 door

Bezocht met een RV (= Motorhome, Camper) van 30 feet. Campingplaats: Drive Through. No Hook-Up (geen elektriciteit, geen water, geen aansluiting op riool).

De Campground ligt midden in het bos en is heel groot. Het is een echte natuurcamping met kans om in aanraking te komen met wilde dieren. Je kunt regelmatig Squirrels en Elks tegen komen. Heerlijk. Er is geen gelegenheid om te douchen. De camping ligt aan de Grand Loop en Yellowstone Lake met verderop de gelegenheid om een bootje te huren. De meeste bijzondere Yellowstone locaties (bijvoorbeeld Old Faithful, West Thumb, Yellowstone Canyon met de Lower en Upper Falls) liggen op 30-60 min rijden van Bridge Bay, afhankelijk van hoeveel bizons je tegen komt... Duur: 3 overnachtingen. Eén keer in de week geeft een Park Ranger een lezing over een bepaald dier en/of natuurverschijnsel.

Kosten per nacht: $29

Bezocht op 18-06-2019 door

1 van de campings in Yellowstone. In het nationale park zijn geen hook-up plekken te vinden, maar met onze camper was het geen probleem om af en toe een plek zonder hookup te hebben. Het is sterk aan te raden om deze campingplaats ruim van te voren te boeken! Anders heb je de kans dat je geen plek meer hebt binnen Yellowstone. De plek zelf was degelijk. Niet heel bijzonder. Maar wel mooi om in het park zelf te staan. Ook wat wild zien rondlopen op de camping (herten). Al met al een prima camping.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 17-06-2019 door

Prima camping, rustig, Wij hadden niet gereserveerd, waren er om 13 uur en er was nog plaats vooraan, 2e loop dus geen drempels. Eerste middag naar Old Faithful gereden, daar ook fiets gehuurd om naar de Morning Glory Pool te fietsen. Prachtig!! Veel kleiner en mooier dan de Grand Prismatic en er is bijna niemand omdat het ver weg is.

Kosten per nacht: $29

Bezocht op 08-06-2019 door

Grote campground in Yellowstone. Uitstekende locatie voor de onderste loop, maar camping heeft weinig sfeer. Geen hook-up en douches. Zeer kleine RV-plekken, erg dicht op elkaar. Dagelijks wordt er een presentatie door een ranger gegeven. Zeker een tip om hier heen te gaan!

Kosten per nacht: $28.09

Bezocht op 02-06-2019 door

wij stonde op het grote veld. Daar sta je op een soort parkeerhaventje aan de "rondweg" in de camping. De camping staat vlak aan het meer, waar je prima heen kan wandelen. Leuke bijkomstigheid zijn de bizons die over camping heen grazen. Ze liepen strak langs onze camper.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 20-09-2018 door

Prijs voor plek zonder hookup en 2 pers. Grote campground in Yellowstone. Mooie plek voor RV achteraan op de campground, waardoor erg stil. Tot 20:00 uur mag je generator gebruiken voor als toch wat stroom nodig hebt (koffieapparaat bijv.) en daarna uit. Heerlijk stil! Om 20:00 uur naar bijeenkomst met ranger geweest op d campground. Hartstikke leuk. Doen! In de nacht 5 graden vorst gehad.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 08-09-2018 door

geen hookups, grote camping. Wel rustig gelegen en redelijk schone douches (beschikbaar tegen betaling) en toiletten. camping ligt erg dicht bij het meer en rondom was er heel wat wildlife te bezichtigen toen wij er waren.

ruim van tevoren reserveren is zeker een must!

Kosten per nacht: $28.09

Bezocht op 13-08-2018 door

We kregen een plek vrij ver achteraan op de camping. Heerlijk rustig tussen de bomen met een sanitairgebouwtje niet ver van de RV. Het eerste gedeelte van de camping is erg kaal en winderig. Mooie ruime plekken waar je veel privacy hebt. Dit was wel de enige camping waar veel drempels op de weg liggen. Handig is om vooraan de camping gratis gebruik te kunnen maken om te dumpen en dat je snel verder kunt reizen naar het Oosten.

Kosten per nacht: $25.25

Bezocht op 12-08-2018 door

Prima camping in Yellowstone np, aan meer gelegen, heerlijk om bootje te huren en voor 58 dollar per uur lekker te varen, elks op de camping, bosrijke omgeving aan de loop in het park waardoor alles te berijden is. Vlakbij Hayden valley; mooie plek om in de vroege uren de dieren te zien ontwaken. Prachtig!

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 26-07-2018 door

Mooie camping, prima plek voor rv met tentje erbij. We stondendicht bij de ingang. Meerdere elks gezien bij de camping. Aan de overkant vd weg is het meer. Prima plek om het park te bezoeken. Schone toiletten waar je ook je apparatuur op kunt laden. Gedoucht bij de camping Fishing bridge. Prima douches voor 4,50 dollar p.p.

Kosten per nacht: $28.4

Bezocht op 23-07-2018 door

grote camping, we stonden op de A loop, mooiste loop midden in het bos. kans op wildlife zeer groot. wij zagen wat Elk's grazen op de camping. Goede plek om Yellowstone te bezoeken (zowel de zuidelijke als noordelijke loop)

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 16-07-2018 door

Prima camping. Groot maar daar merk je weining van. Je hebt plekken in het bos (achteraan) of op het veld. De elks liepen vlakbij het park. Prima uitvalsbasis.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 13-07-2018 door

Mooie campground maar de plaatsen zijn relatief klein en erg ongelijk. Zelfs met blokken stonden we nog scheef. Goed uitgangspunt voor de onderste loop van Yellowstone. Ligt aan een meer.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 17-06-2018 door

Groot terrein verdeeld in rv en tent sites. Toiletten en afwasstortplaatsen verdeeld over de terreinen. Picnictafel en firepit. Rv dump en waterfill beschikbaar. Geen electra maar wel bood men de mogelijkheid tot het opladen van batterypacks voor fototoestellen! Douchmogelijkheid op Fishing Bay campground $ 4,60. Idem wasserette op Fisching Bay.

Kosten per nacht: $28.56

Bezocht op 16-06-2018 door

no hook ups, wel volledig in de natuur. Zorg er wel voor dat de verwarming werkt van je RV want anders wordt het koud 's nachts :-). Spijtig genoeg hadden we regen die 2 dagen

Kosten per nacht: $29

Bezocht op 09-06-2018 door

Wij hebben ook op Canyon en Madison gestaan. Deze camping is wat ongezelliger. Iedereen moet als het ware "file parkeren" aan het gras, dat is de plek. Geen bos waar je in staat. Er is een picknicktafel en vuurpit. Geen elektra. Toiletgebouw is schoon, geen douches. Douches zijn wel aanwezig bij het visitor center 10 minuten rijden verderop. Je moet wel voor de douches betalen, bedrag onbekend. Dit is niet bij de overnachting inbegrepen (bij Canyon wel het geval, was daar voor niet gasten $4,00 zal wel net zoiets zijn?) Er liepen bisons over de camping toen wij er waren. Camping ligt bij de haven. Helaas was er nog geen bootverhuur mogelijk. De camping ligt minder centraal dan bijv Canyon en Madison.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 07-06-2018 door

We hadden een beetje schrik dat deze camping de minste zou zijn van al diegenen die we hadden geboekt (vanwege eerdere reviews). Toen we aankwamen werden we zeer vriendelijk ontvangen. We kregen een standplaats dichtbij de ingang (wat ik eerst wat jammer vond) maar dit viel al bij al erg goed mee. We hadden voldoende ruimte, hadden een boompje en het was rustig gelegen. De gehele camping is 'groots' maar dit heeft ons absoluut niet gestoord. We waren er waarschijnlijk ook wel in een mooie periode (groen) waardoor dit niet opviel. Op de camping hebben we twee bizons gezien en herten. De lezing in het mooie amphitheater over beren was zeker de moeite waard. Tip: doe zeker voldoende inkopen voor je Yellowstone binnenkomt. Er zijn amper tot geen winkels waar je degelijk eten kan kopen, zelfs niet voor te barbecueen (dit is geen understatement!). Ook zijn er geen restaurants (buiten één die ons werd afgeraden wegens vaak volzet én overdreven duur).

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 03-06-2018 door

Ideale uitvalsbasis om Yellowstone te verkennen. Mooie plaatsen zonder hook-up maar met fire-pit. Onze plek was ruim zat maar zo krap om in te draaien dat de camper er met heel veel moeite op te krijgen was.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 27-05-2018 door

Zeer goede locatie voor een bezoek aan Yellowstone, maar tjonge, wat duurt inchecken lang. Reken een uur als er een stuk of 8 mensen voor je zijn.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 27-05-2018 door

zoals alle campings in de nationale parken ruim van te voren reserveren! grote camping redelijk ruime plaatsen. Geen elektriciteit/ water. Wel toilet gebouw met wasbakken. Duidelijke uitleg over wat wel en niet mag ivm wildlife in de omgeving en in het park.

Bezocht op 07-08-2017 door

camping in Yellowstone NP.Prachtige camping met ruime plaatsen, geen hook up. Sanitair goed en schoon .Ligging aan Lake yellowstone. Reserveren is noodzakelijk want deze camping en alle campings in Yellowstone zijn zeer gewild. Prima uitvalsbasis voor alle wegen in yellowstone. We zijn hier 3 dagen geweest en hebben volop genoten van dit prachtige park

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 25-07-2017 door

Prima camping om als uitvalsbasis te gebruiken voor Yellowstone. reserveren is in het hoogseizoen echt een must want het gehele park is om 08:00 al vol geboekt. Het is een simpele camping met alle nodige spullen dichtbij. Het is een hele grote camping met irritante drempels in de weg waarvan de camper een hekel heeft.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 17-07-2017 door

Mooie, heel grote natuurcamping (alleen toiletten, geen douches) met mooie plekken. Bison op de camping gespot. Goede ligging.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 16-07-2017 door

Een grote camping met vriendelijk personeel. De achterste rondjes hebben beschutting en schaduw. De rondjes vooraan staan in de volle zon. De bisons lopen op het grasveld langs de camping. De camping heeft een super ligging ten opzichte van alle bezienswaardigheden in Yellowstone (hij ligt rechts onderaan de lower loop). In Yellowstone is het toegestaan om zelf dood hout te sprokkelen voor je kampvuur. Je hoeft dus geen hout te kopen.

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 21-06-2017 door

Het was erg druk op de camping, ons plek was verre van fraai. Wel liepen er buffelo's op de camping en kwam tegen de avond de ranger met toeters en bellen aan rijden om een beer te verjagen. Lekker in de camper gebruik gemaakt van ons sanitair.

Kosten per nacht: $27.04

Bezocht op 16-06-2017 door

Prima natuurcamping. Mooi gelegen. Camping ligt wat centraler in het park waardoor je sneller op de plekken kunt zijn waar over het algemeen veel dieren worden gezien.

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 07-06-2017 door

Mooi gelegen camping, maar wel erg groot waardoor de toeristendrukte in Yellowstone goed zichtbaar is.

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 27-05-2017 door

kosten per nacht is zonder hook-up, zeer goeie ligging, voldoende ruimte tussen de staanplaatsen

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 31-08-2016 door

Prima camping, mooi aangelegd aan de zuid-oost kant van het park en een goede plek om het Yellowstone Park te verkennen. Mooie verharde plaatsen, goede toiletten, geen douches. Er komt regelmatig wild op bezoek. Toen wij er waren kregen van een buffalo bezoek! We zijn drie nachten gebleven.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 16-07-2016 door

Camping in het bos met ruime plekken, verspreid over een groot gebied. Nette WC's op loopafstand, geen douches (douches alleen op 4 mijl in het dorp). De camping is gelegen aan Yellowstone Lake, aan de andere kant van de weg, maar dat is nog wel een stuk lopen, net als het amfitheater, mocht je een praatje van de ranger bij willen wonen. Erg druk en ongeorganiseerd bij de receptie, aanmelding via loketten, daardoor wat kil. Geen wifi. Eetgelegenheid ook op 4 mijl afstand. De prijs is voor een RV met 6 personen, zonder elektriciteit of water. Reserveren in de zomer (ver van tevoren) noodzakelijk.

Kosten per nacht: $26.33

Bezocht op 22-06-2016 door

Grote camping, maar heel keurig opgezet. Vrij basic, maar een prima uitvalsbasis om Yellowstone te verkennen. Mooi uitzicht op het meer.

Bezocht op 08-06-2016 door

Campground in Yellowstone National Park. Dat betekent geen wifi en, behouden een staanplaats met kampvuurring, geen aansluitingen voor je camper. Wel toiletgebouw, maar gen douchefaciliteiten. Wij hadden niet gereleveerd maar konden toch twee nachten op dezelfde plek staan.

Kosten per nacht: $26.33

Bezocht op 06-08-2015 door

Mooie langgerekte camping. We stonden achteraan. Een wandeling naar de baai kostte ongeveer 20 minuten. Klein winkeltje net buiten de camping. Vroeg vol in de zomer.

Kosten per nacht: $25.6

Bezocht op 05-08-2015 door

Grote camping met recentelijk vernieuwde sanitairgebouwen (wcs). Mooi gelegen bij het meer en redelijk grote, open plaatsen met picknickbank en BBQ-plek. Prima uitgangspunt voor het verkennen van het Geyserbasin en de vallei ten noorden van het meer.

Kosten per nacht: $25

door op 25-06-2014

Houd rekening met de lengte van de camper. Onze camper was 27 ft, en op het moment dat wij er waren was het vrij lastig een plek daarvoor te vinden, hoewel de camping niet vol was.

door op 19-08-2013

Prima camping. Heel centraal in Yellowstone. Er liep een Wapiti over het terrein.

door op 07-08-2012

Geasfalteerde plaatsen en gras. Voldoende sanitaire mogelijkheden. Er liep een vos over de camping.

Schrijf een review
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan