Canyon Campground Canyon Village, Wyoming

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Canyon Campground
Op 1 mijl van de Grand Canyon van Yellowstone gelegen
Canyon Village Wyoming 82190
Verenigde Staten

GPS-locatie:
44.7353886, -110.4879225

Telefoonnummer:
+1-866-439-7375 / +1-307-344-7311

Website:
Bezoek

E-mailadres:
reserve-ynp@xanterra.com


Canyon Campground in Yellowstone National Park ligt bij het plaatsje Canyon Village, waar ook restaurants en winkels zijn. De dichtstbijzijnde bezienswaardigheid is Grand Canyon of the Yellowstone. Deze campground is doorgaans geopend van 25 mei tot en met 23 september. De exacte openingsdata zijn afhankelijk van de (winterse) weersomstandigheden. Kijk op de website van Yellowstone voor actuele informatie.

Deze camping is al voor heel 2022 te reserveren en raakt snel vol.

Boeken:


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Wasserette
  • Water bijvullen

Overige faciliteiten

Nabij Canyon Village gelegen.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (46)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 46
Kosten per nacht: $ 37 (3)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 13-08-2022 door

Enorme camping. Grote plekken. Heerlijk om savonds een kampvuurtje te maken. Alleen douches zijn als je achteraan staat, 1 km lopen. Dus voordat je de camping op rijdt, eerst douchen met zijn allen. Yellowstone was voor ons een van de hoogte punten.

Bezocht op 01-08-2022 door

Leuke camping, heel erg prive plekken, mooi gelegen in het bos. Tip qua douchen: ga aan het eind van de middag, dan is het nog niet zo druk en nog warm water. Hele camping doucht op 1 plek. Moet je met de auto heen, het is veel te ver om te lopen. Geen water en elektra bij de plek. Douchen zit bij de prijs inbegrepen, met een soort knipkaartje.

Kosten per nacht: $34

Bezocht op 01-08-2022 door

Eenvoudige camping, kleine plek, met niets er bij (wel muggen). De douches waren aan het eind van de dag wel koud. Voor het geld en de ligging prima. En wel reserveren, want toen wij in Yellowstone waren, was alles wel vol. Lekker midden in het bos. Vriendelijke dame bij de receptie.

Kosten per nacht: $39

Bezocht op 30-07-2022 door

Hele grote camping, mooie ruime plekken in het bos. Op de plek zelf heb je niet het idee dat het zo'n grote camping is. Mooi centraal gelegen voor een groot deel van Yellowstone. Douches aanwezig (bij de ingang, kan ongeveer een kilometer lopen zijn, dus beter douchen als je aankomt of weggaat. Vroeg boeken (kan een jaar van te voren).

Kosten per nacht: $38.87

Bezocht op 14-09-2019 door

Mooie plek, centraal gelegen in Yellowstone. Keurige faciliteiten

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 23-07-2019 door

Mooie camping vlak bij Yellowstone Canyon. Geen water en stroom, maar een prachtige plek in de natuur, met ruime camper plaatsen.

Bezocht op 17-07-2019 door

Mooie, basic, centraal gelegen campground. Van hieruit kan je gemakkelijk Norris Geyser Basin, de Lower Falls en Grand Canyon of Yellowstone bezoeken. Reserveer ook ruim van tevoren!

Kosten per nacht: $34.8

Bezocht op 16-07-2019 door

Een typische 'midden in het National Park' camping, wat wij persoonlijk zalig vinden: rust, veel natuur, een beetje 'back to basics', leven op het ritme van de natuur, ...

Houd er rekening mee dat je hier GEEN hookup hebt en dus aangewezen bent op je reserves. Wij verbleven in totaal 4 nachten in Yellowstone (2 nachten hier, 2 nachten in Grant Campground) en het is ons goed gelukt om (zonder generator te gebruiken). 's Avonds deden we kamp- en sfeerlichtjes op batterijen aan. TIP: laadt vóór je naar Yellowstone komt en in deze of een gelijkaardige camping slaapt alle elektronica zeker op. Dumpen en drinkbaar water vullen in je reservoir kan wel op deze camping.

Houd er ook rekening mee dat je heel weinig bereik hebt en zo goed als nergens wifi in het park. Als je langer in Yellowstone verblijft is het handig dit vooraf aan de thuisbasis te laten weten dat bellen of wifi zeer moeilijk zal zijn.

Dit is een ideale RV-locatie om het noorden en het midden van Yellowstone te bezoeken.

We verbleven met ons gezin (2 volwassenen, 2 kinderen 8 en 10 jaar) in een 25ft RV (no pets, no slideouts)

Kosten per nacht: $34.8

Bezocht op 26-06-2019 door

Camperplaats, geen hookups/water/elektriciteit. Grote camping op een centrale plaats in Yellowstone. Via de Lamar Valley kwamen wij aan bij de camping en onderweg werden we al getrakteerd op veel wilde dieren; 4 zwarte beren, heel veel bizons, berggeiten, pronghorns en zelfs een moose. We komen wat later aan op de camping en worden vriendelijk ontvangen. Onze plek ligt midden in het bos, ruime plaatsen met firepit en picknicktafel. Wel veel muggen! Je krijgt bij aankomst kaartjes voor het douchgebouw, hebben wij niet gebruikt. Het is een grote camping, maar we hadden een rustige plek in het bos. Perfecte plek om Yellowstone vanuit te ontdekken.

Kosten per nacht: $34

Bezocht op 15-06-2019 door

Grote camping centraal gelegen in het park, waardoor het een uitstekende uitvalsbasis is. Afstand tussen de verschillende loops op de camping was ruim, maar binnen de loop relatief krap opgezet. Achteruit inparkeren was op onze plek daardoor een uitdaging. Door de regen was de plek wat somber en modderig. Douches zijn er alleen aan de ingang van de camping, waardoor wij die op weg naar / van onze uitstapjes hebben gebruikt. De grote wasserette is bijzonder praktisch.

Kosten per nacht: $34

Bezocht op 12-06-2019 door

Camping zonder voorzieningen maar op een toplocatie. Prachtige omgeving en zeer geschikt om (een geelte van) Yellowstone te bekijken. Wel jammer is dat je deze camping al zeer ruim van tevoren moet reserveren en dus op papier bijna altijd vol is. Toen wij er waren zagen we nog vele lege plekken terwijl de camping al maanden volgeboekt was. Gezien de kosten van de camping zijn er blijkbaar veel reizigers die wel boeken maar niet op komen dagen. Dat kost je dan alleen de eerste overnachting maar dat is relatief weinig. Jammer dat daardoor anderen de kans wordt onthouden om ook van deze mooie gelegenheid gebruik te kunnen maken. Absolute aanrader. Deze campground ligt vlak bij de Grand Canyon of Yellowstone. Wij hebben de Noord-Rim op de fiets gedaan. Dan heb je in ieder geval geen parkeerproblemen en de hoogteverschillen vallen mee.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 09-06-2019 door

Grote camping in het bos. Ligt tussen de beide loops in. Goed opgezet, prima plekken voor een RV. Geen hook-up, maar wel 1 gratis douche per dag per persoon. Wasserette aanwezig. Heel dichtbij supermarkt en eetgelegenheid. Laat je niet weerhouden door het bord "vol", maar vraag bij de receptie naar de mogelijkheden. Ze hebben tevens inzicht of er op andere campings plekken zijn.

Kosten per nacht: $35.48

Bezocht op 07-09-2018 door

Geen hookup. Erg grote camping midden in Yellowstone NP. de RV sites zijn voldoende ruim en de omgeving is er aangenaam rustig. Bij het inchecken kregen we een douchekaartje met evenveel beurten als het aantal dagen dat we daar waren. Douches waren voldoende schoon. toiletten waren wat schaarser maar ook schoon genoeg. mogelijkheid voor Laundty was aanwezig.

camping is goed gelegen om de centrale loop in Yellowstone te doen. goed van tevoren reserveren!

Kosten per nacht: $33.68

Bezocht op 02-09-2018 door

een grote natuurcamping zonder faciliteiten, behalve dan toiletten en (af)wasgelegenheid. Je krijgt bij aankomst een tegoedbon voor een douchebeurt per persoon. Dit was prima geregeld. De douches etc waren ver van de staanplaats. Hier zijn we met de RV heen gereden omdat het te ver was en veel te donker om te lopen. Verder goed geregeld en helaas geen wild gezien.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 12-08-2018 door

Een enorm grote camping. Wij stonden op de één na laatste loop. We kregen een kaartje waar twee mensen voor konden douchen terwijl we met 5 man waren. De douches waren vooraan op de camping en vanaf waar wij stonden was het niet handig om zo'n end naar voren te lopen. We hadden twee sanitairgebouwtjes in de buurt. Raar is dat wanneer je door de deur in de wc wilt, de deur naar binnen open gaat zodat er nauwelijks nog ruimte is om de deur daarna weer te sluiten. De plekken zijn niet echt groot. Veel mensen hebben de generator aan tot 8 uur 's avonds, maar ook meteen de volgende ochtend weer. Wel veel eekhoorntjes op de camping. Dichtbij de ingang van de camping zijn restaurantjes en een gelegenheid om enige boodschappen te doen. Deze boodschappen zijn hier echter wel 3 keer duurder dan bij een supermarkt buiten Yellowstone.

Kosten per nacht: $34.07

Bezocht op 31-07-2018 door

Heel grote camping, midden in Yellowstone. Grote plaatsen met firepit. Toiletten schoon en op loopafstand. Douches alleen aan begin van de camping (per nacht twee inbegrepen), dus goed plannen (anders 2,5 km lopen of met de camper op stap...). Voldoende en schone douches, laundry aanwezig.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 29-07-2018 door

Hele grote camping met alleen douches aan het begin van de camping (alleen voor 2 personen krijg je kaartjes voor 1 x douchen, eventuele verdere kaartjes moet je bijkopen). Op de campingplek merk je niet dat de camping zo groot is. Ruime plaatsen in de bossen met voldoende privacy. Wij hadden geen water, elektriciteit en riool. Toiletvoorziening is basis, maar volstaat goed. Centraal gelegen in Yellowstone, dichtbij Upper en Lower Falls in de Grand Canyon of Yellowstone.

Kosten per nacht: $34

Bezocht op 24-06-2018 door

Een grote campground in de bossen. Deze camping moet je zeker reserveren in het hoogseizoen, en doe dit ook ruim van te voren (half jaar minimaal). De plaatsen zijn ruim en beschaduwd. Het sanitair gebouw ligt vooraan de camping bij het Ranger-station. Je krijgt per persoon/per nacht 1 x douchen gratis. Maar het wordt snel druk bij de douches, dus wij hebben heerlijk in de camper gedouched. De campground ligt zeer centraal in het Yellowstone National Park en is een goede uitval basis voor uitjes in Yellowstone. De Canyon is dichtbij, maar niet vanuit de camping te belopen Een hike naar de Upper en Lower Yellowstone Falls is zeker een aanrader.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 14-06-2018 door

Mooie, ruime campsites in het bos met firepit. Er is geen hook-up, maar je kan dumpen en vullen bij de ingang van de camping.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 05-06-2018 door

Mooie camping in de natuur. Centraal gelegen in Yellowstone. De campingplek heeft een picknicktafel en vuurpit. Geen elektra. Ook in het voorseizoen een half jaar van te voren reserveren, anders vol! Deze camping heeft douches. Je krijgt een douchekaart gratis bij een overnachting. Andere mensen moeten zo'n €4,00 betalen voor douchen. Je kan er ook handdoeken, shampoo etc lenen. Er is tevens een wasserette aanwezig. De douches zitten wel vooraan de camping. Wij stonden achteraan, is geen loopafstand. Dus wij zijn met de camper naar de douches gereden. Genoeg parkeerplek daarvoor. Camping zit vlakbij visitor center en andere voorzieningen.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 01-06-2018 door

Goede camping in Yellowstone. Heerlijk warme douches. Wel op tijd (zo vroeg mogelijk) de campingplaatsen reserveren. Deze lopen zeer snel vol.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 23-09-2017 door

Zeer grote camping in het bos. 1e loops zijn alleen voor tenten, waardoor je met camper verder weg staat. Picknicktafel aanwezig. Geen hookup faciliteiten. Douchen kan alleen vooraan camping. Doordat je ver weg zit, is lopen (zeer in het donker) niet te doen. Vooraan parkeren is wel mogelijk zodat je met camper/ auto gaat douchen. 2 douches inbegrepen per boeking. Heerlijke warme douches, geen tijdslimiet. Voldoende laundry aanwezig.

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 14-09-2017 door

Ook hier is ruim van te voren reserveren nodig. Voorzieningen zoals douches zijn in het hoofdgebouw, en daar zaten wij erg ver van af. Wel een prima toiletgebouw in de loop. Plek was precies groot genoeg. Je zit iets verder van je buren af dan op Grant village campground en het is hier ook wat stiller. Het ging die nacht vriezen en we hadden het best koud in de camper zonder stroomaansluiting. Maar vast nog niet zo koud als de mensen in tentjes. Vriendelijk personeel bij de receptie. Locatie mooi centraal gelegen in Yellowstone. Van hieruit kun je alle kanten op.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 13-07-2017 door

Mooie ruime plekken met firepit en picknicktafel. In het seizoen is reserveren een must! Camping is heel erg groot. Bij de receptie is een douchegebouw. Door de afstand tussen campingplaats en receptie hier geen gebruik van gemaakt. De ligging in Yellowstone is perfect en vlak in de buurt bij de Grand Cayon van de Yellowstone.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 08-06-2017 door

Een heel grote erg saaie camping in dennenbos. Kleine plekken. Er werd met nadruk gewaarschuwd voor grizzlies, dus je moet erg netjes met voedsel en al het andere wat geurt zijn. Genoeg schone toiletgebouwtjes op het terrein. Op de camping zijn in een groot gebouw douches en wasmachines. Per persoon, per nacht een gratis douche. Dichtbij de Yellowstone Canyon en de meer dan mooie waterval. Tijdig reserveren, zeker 4 maanden tevoren. Er is een dumpstation.

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 01-06-2017 door

Erg mooie camping, midden in het bos. Wij stonden er begin juni nog in de sneeuw! Centraal gelegen in Yellowstone, prima uitvalsbasis. $32 per nacht, incl. 2 douches. Klein minpuntje; de douches zijn alleen vooraan de camping bij de receptie. Wij stonden zo ver weg dat we de camping maar naast het sanitair gebouw parkeerden om te douchen.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 16-08-2016 door

Mooie camping in de bossen. Centraal in het park gelegen. Geen stroom op de staanplekken. Er is een centrale dump plaats voor RV's. Het kan erg koud worden in de nacht. Generator mag dan niet aan voor de verwarming. Goede voorzieningen op centraal gelegen plek: Wasmachines en drogers. Goede douches (2x gratis per dag)

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 29-07-2016 door

Dichtbij de canyon en watervallen. We kregen eerst plek pal naast wc, maar konden dat gelukkig nog veranderen. Daarna een ruime plek, waar we bezoek kregen van een hertje. Per plek per nacht krijg je een kaartje voor 2 douches (bij de ingang van de camping).

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 15-07-2016 door

Grote camping met zeer ruime plekken in het bos, daardoor verspreid over een erg groot gebied. Plekken zijn aan een cirkel, met WC op loopafstand. Douches alleen bij de receptie, maar door de grote afstanden alleen met fiets of auto te overbruggen. Je krijgt 2 douchemuntjes gratis, de rest kost iets van $4 pp. Ook het amfitheater is te ver weg om te lopen als je een praatje van een ranger bij zou willen wonen. Dat vonden wij wel jammer. Geen Wifi bereik, alleen bij de receptie. Medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Bij de uitgang is een mogelijkheid om je RV alsnog van water te voorzien en het afvalwater te lozen. Er zijn enkele Full Hook Up plaatsen, maar het meerdere deel is zonder. Deze prijs is voor een RV met 6 personen, zonder FHU. Reserveren in de zomer is noodzakelijk, anders gegarandeerd vol!

Kosten per nacht: $31.37

Bezocht op 21-06-2016 door

Grote camping, gunstig gelegen om oostkant van het park te bezoeken. In bos, erg donker. Sanitair heel simpel, maar naast receptie prima Launderette met douches. Per nacht een douchebeurt per persoon. Twee nachten geweest.

Bezocht op 21-06-2016 door

Mooi camping. De camping is behoorlijk groot, maar hier merk je niks van, ideaal opgezet. Prima uitvalsbasis om diverse wandelingen te maken.

Bezocht op 19-06-2016 door

Vrij grote campground met weinig mogelijkheden. De toiletgebouwen zijn goed uitgerust, afwassen kan maar moet dan met koud water, goed spoelen dus. Verder zijn er vulpunten voor de waterflessen

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 13-08-2015 door

Camping midden in het bos, met toiletten. Verder geen voorzieningen. Bij de ingang van de campground zijn douches; deze waren niet zo schoon toen wij er waren. Het was er ook erg druk. Camping ligt gunstig om de yellowstone canyon te bekijken.

Kosten per nacht: $27

door op 04-08-2015

Natuurcamping. In het bos. Ruime plaatsen. Schoon sanitair. Douches alleen bij camp-service; douches niet zo schoon.

Bezocht op 04-08-2015 door

Mooie plaatsen. Vooraf geboekt. In hoogseizoen zijn de campings in Yellowstone snel vol.

Kosten per nacht: $31

Bezocht op 29-07-2015 door

Top!! Twee nachten gekampeerd met 5 volwassenen in 1 camper en 2 tentjes. Kamperen in de natuur, weliswaar met minder voorzieningen, maar volledig van de buitenwereld afgesloten (ook geen bereik/ Wifi), losliggend hout sprokkelen in het bos, midden in het fantastische Yellowstone Park en goedkoop (m.u.v. de warme douche die voor twee personen per nacht gratis is, maar voor de anderen 4,50 dollar kost). Aanrader!!

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 20-07-2015 door

Prachtig gelegen maar relatief sober kampeerterrein midden in het bos. Je zit letterlijk tussen de eekhoorntjes en ander wild. De camping is zeer groot (wel ruim opgezet) waardoor het soms wel 20 minuten lopen is naar de douches die zich helemaal vooraan de camping bevinden. Je krijgt overigens 2 douchebeurten gratis per nacht dat je op de camping verblijft, meer kun je krijgen tegen betaling. In het gebouw naast de douches kun je de was doen. Toiletgebouwen en afwaspunten (koud water) zijn er op veel plaatsen op de camping en ze zijn redelijk schoon. Tegenover de camping zijn een bezoekerscentrum, kleine winkel en enkele andere faciliteiten.

Bezocht op 15-07-2015 door

Grote camping midden in het bos. Inchecken duurde wat lang, maar plekken waren prima (geen hookups) Mooie centrale plek in het enorme park.

We bleven 3 nachten in Yellowstone op 3 verschillende campgrounds wat goed is bevallen.

Kosten per nacht: $27

door op 12-09-2014

Goede uitvalsbasis als je een paar dagen in Yellowstone bent. Ruime plekken. 1 gratis douche pp per dag. Aanrader: rij vanaf de camping richting Yellowstone Lake, gegarandeerd dat je kuddes bizons tegenkomt!

door op 24-08-2014

Eenvoudige camping. Ruime plek.

door op 16-08-2014

Hele grote camping in het bos zonder hookups. Ver van de village en de Yellowstone canyon. Village is nog net te lopen, maar toch wat minder handig.

door op 11-08-2014

In juli 2014 2 nachten met een RV hier gestaan. Wel vantevoren gereserveerd en bij aankomst het sitenummer opgehaald bij het registratie kantoor. Mooie plek waar we goed konden staan. Per nacht kregen we 2 douches die we na de tweede nacht allemaal hebben verbruikt. Prima douche gelegenheid in een verzamelgebouw, samen met een grote wasserette. Het Canyon Visitor Center zit op loopafstand van de camping, maar aangezien de camping nogal langgerekt is, zijn we er toch met de camper heen gereden.

door op 14-07-2014

Groot, druk, mooi gelegen dichtbij de Canyon van de Yellowstone rivier. Reserveren mogelijk. Geen hookups, wel (apart, betaalde) douches en wasserette. In 'Village' met lodge, Visitor Center, postkantoor, tankstation.

door op 04-09-2013

Fraaie camping midden in het sparrenbos. Dichtbij de village, waar alle nodige faciliteiten zijn. Centraal in Yellowstone, heel fijn.

door op 16-08-2013

De camping is erg groot. Vrijwel alle plaatsen in het bos en daardoor weinig zon. Sanitairblokken redelijk. Douches centraal bij de ingang van de camping. In de overnachtingsprijs is een douchebeurt per persoon per nacht inbegrepen. De camping is centraal gelegen in het park en wij hebben deze vier dagen als uitvalsbasis gebruikt voor alle bezienswaardigheden in het park. Dat is ons goed bevallen.

door op 24-07-2013

Ideaal gelegen t.o.v. de upper & lower loop. Grote campground: onze camperplek lag op zo'n 20 minuten loopafstand van de douches en amfitheater, niet echt handig dus. Ook wandelen naar de canyon zat er niet echt in (deze is overigens wel erg indrukwekkend!) Wij verbleven hier 2 nachten, maar zouden gezien de omvang van Yellowstone een volgende keer de 2de nacht in de buurt van Old Faithfull kiezen.

Schrijf een review
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!