Canyon Campground Yellowstone National Park, Wyoming

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Canyon Campground
Op 1 mijl van de Grand Canyon van Yellowstone gelegen
Yellowstone National Park Wyoming, 82190
Verenigde Staten

GPS-locatie:
44.7353886, -110.4879225

Telefoonnummer:
+1-866-439-7375 / +1-307-344-7311

Website:
yellowstonenationalparklo...ound/

E-mailadres:
reserve-ynp@xanterra.com


Canyon Campground in Yellowstone National Park ligt bij het plaatsje Canyon Village, waar ook restaurants en winkels zijn. De dichtstbijzijnde bezienswaardigheid is Grand Canyon of the Yellowstone. Deze campground is doorgaans geopend van 25 mei tot en met 23 september. De exacte openingsdata zijn afhankelijk van de (winterse) weersomstandigheden. Kijk op de website van Yellowstone voor actuele informatie.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Wasserette
  • Watervul- en dumpgelegenheid

Overige faciliteiten

Nabij Canyon Village gelegen.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (34)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 34
Kosten per nacht: $ 31 (9)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 07-09-2018 door

Geen hookup. Erg grote camping midden in Yellowstone NP. de RV sites zijn voldoende ruim en de omgeving is er aangenaam rustig. Bij het inchecken kregen we een douchekaartje met evenveel beurten als het aantal dagen dat we daar waren. Douches waren voldoende schoon. toiletten waren wat schaarser maar ook schoon genoeg. mogelijkheid voor Laundty was aanwezig.

camping is goed gelegen om de centrale loop in Yellowstone te doen. goed van tevoren reserveren!

Kosten per nacht: $33.68

Bezocht op 02-09-2018 door

een grote natuurcamping zonder faciliteiten, behalve dan toiletten en (af)wasgelegenheid. Je krijgt bij aankomst een tegoedbon voor een douchebeurt per persoon. Dit was prima geregeld. De douches etc waren ver van de staanplaats. Hier zijn we met de RV heen gereden omdat het te ver was en veel te donker om te lopen. Verder goed geregeld en helaas geen wild gezien.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 12-08-2018 door

Een enorm grote camping. Wij stonden op de één na laatste loop. We kregen een kaartje waar twee mensen voor konden douchen terwijl we met 5 man waren. De douches waren vooraan op de camping en vanaf waar wij stonden was het niet handig om zo'n end naar voren te lopen. We hadden twee sanitairgebouwtjes in de buurt. Raar is dat wanneer je door de deur in de wc wilt, de deur naar binnen open gaat zodat er nauwelijks nog ruimte is om de deur daarna weer te sluiten. De plekken zijn niet echt groot. Veel mensen hebben de generator aan tot 8 uur 's avonds, maar ook meteen de volgende ochtend weer. Wel veel eekhoorntjes op de camping. Dichtbij de ingang van de camping zijn restaurantjes en een gelegenheid om enige boodschappen te doen. Deze boodschappen zijn hier echter wel 3 keer duurder dan bij een supermarkt buiten Yellowstone.

Kosten per nacht: $34.07

Bezocht op 29-07-2018 door

Hele grote camping met alleen douches aan het begin van de camping (alleen voor 2 personen krijg je kaartjes voor 1 x douchen, eventuele verdere kaartjes moet je bijkopen). Op de campingplek merk je niet dat de camping zo groot is. Ruime plaatsen in de bossen met voldoende privacy. Wij hadden geen water, elektriciteit en riool. Toiletvoorziening is basis, maar volstaat goed. Centraal gelegen in Yellowstone, dichtbij Upper en Lower Falls in de Grand Canyon of Yellowstone.

Kosten per nacht: $34

Bezocht op 31-07-2018 door

Heel grote camping, midden in Yellowstone. Grote plaatsen met firepit. Toiletten schoon en op loopafstand. Douches alleen aan begin van de camping (per nacht twee inbegrepen), dus goed plannen (anders 2,5 km lopen of met de camper op stap...). Voldoende en schone douches, laundry aanwezig.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 14-06-2018 door

Mooie, ruime campsites in het bos met firepit. Er is geen hook-up, maar je kan dumpen en vullen bij de ingang van de camping.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 24-06-2018 door

Een grote campground in de bossen. Deze camping moet je zeker reserveren in het hoogseizoen, en doe dit ook ruim van te voren (half jaar minimaal). De plaatsen zijn ruim en beschaduwd. Het sanitair gebouw ligt vooraan de camping bij het Ranger-station. Je krijgt per persoon/per nacht 1 x douchen gratis. Maar het wordt snel druk bij de douches, dus wij hebben heerlijk in de camper gedouched. De campground ligt zeer centraal in het Yellowstone National Park en is een goede uitval basis voor uitjes in Yellowstone. De Canyon is dichtbij, maar niet vanuit de camping te belopen Een hike naar de Upper en Lower Yellowstone Falls is zeker een aanrader.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 01-06-2018 door

Goede camping in Yellowstone. Heerlijk warme douches. Wel op tijd (zo vroeg mogelijk) de campingplaatsen reserveren. Deze lopen zeer snel vol.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 05-06-2018 door

Mooie camping in de natuur. Centraal gelegen in Yellowstone. De campingplek heeft een picknicktafel en vuurpit. Geen elektra. Ook in het voorseizoen een half jaar van te voren reserveren, anders vol! Deze camping heeft douches. Je krijgt een douchekaart gratis bij een overnachting. Andere mensen moeten zo'n €4,00 betalen voor douchen. Je kan er ook handdoeken, shampoo etc lenen. Er is tevens een wasserette aanwezig. De douches zitten wel vooraan de camping. Wij stonden achteraan, is geen loopafstand. Dus wij zijn met de camper naar de douches gereden. Genoeg parkeerplek daarvoor. Camping zit vlakbij visitor center en andere voorzieningen.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 14-09-2017 door

Ook hier is ruim van te voren reserveren nodig. Voorzieningen zoals douches zijn in het hoofdgebouw, en daar zaten wij erg ver van af. Wel een prima toiletgebouw in de loop. Plek was precies groot genoeg. Je zit iets verder van je buren af dan op Grant village campground en het is hier ook wat stiller. Het ging die nacht vriezen en we hadden het best koud in de camper zonder stroomaansluiting. Maar vast nog niet zo koud als de mensen in tentjes. Vriendelijk personeel bij de receptie. Locatie mooi centraal gelegen in Yellowstone. Van hieruit kun je alle kanten op.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 23-09-2017 door

Zeer grote camping in het bos. 1e loops zijn alleen voor tenten, waardoor je met camper verder weg staat. Picknicktafel aanwezig. Geen hookup faciliteiten. Douchen kan alleen vooraan camping. Doordat je ver weg zit, is lopen (zeer in het donker) niet te doen. Vooraan parkeren is wel mogelijk zodat je met camper/ auto gaat douchen. 2 douches inbegrepen per boeking. Heerlijke warme douches, geen tijdslimiet. Voldoende laundry aanwezig.

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 13-07-2017 door

Mooie ruime plekken met firepit en picknicktafel. In het seizoen is reserveren een must! Camping is heel erg groot. Bij de receptie is een douchegebouw. Door de afstand tussen campingplaats en receptie hier geen gebruik van gemaakt. De ligging in Yellowstone is perfect en vlak in de buurt bij de Grand Cayon van de Yellowstone.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 01-06-2017 door

Erg mooie camping, midden in het bos. Wij stonden er begin juni nog in de sneeuw! Centraal gelegen in Yellowstone, prima uitvalsbasis. $32 per nacht, incl. 2 douches. Klein minpuntje; de douches zijn alleen vooraan de camping bij de receptie. Wij stonden zo ver weg dat we de camping maar naast het sanitair gebouw parkeerden om te douchen.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 08-06-2017 door

Een heel grote erg saaie camping in dennenbos. Kleine plekken. Er werd met nadruk gewaarschuwd voor grizzlies, dus je moet erg netjes met voedsel en al het andere wat geurt zijn. Genoeg schone toiletgebouwtjes op het terrein. Op de camping zijn in een groot gebouw douches en wasmachines. Per persoon, per nacht een gratis douche. Dichtbij de Yellowstone Canyon en de meer dan mooie waterval. Tijdig reserveren, zeker 4 maanden tevoren. Er is een dumpstation.

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 16-08-2016 door

Mooie camping in de bossen. Centraal in het park gelegen. Geen stroom op de staanplekken. Er is een centrale dump plaats voor RV's. Het kan erg koud worden in de nacht. Generator mag dan niet aan voor de verwarming. Goede voorzieningen op centraal gelegen plek: Wasmachines en drogers. Goede douches (2x gratis per dag)

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 29-07-2016 door

Dichtbij de canyon en watervallen. We kregen eerst plek pal naast wc, maar konden dat gelukkig nog veranderen. Daarna een ruime plek, waar we bezoek kregen van een hertje. Per plek per nacht krijg je een kaartje voor 2 douches (bij de ingang van de camping).

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 15-07-2016 door

Grote camping met zeer ruime plekken in het bos, daardoor verspreid over een erg groot gebied. Plekken zijn aan een cirkel, met WC op loopafstand. Douches alleen bij de receptie, maar door de grote afstanden alleen met fiets of auto te overbruggen. Je krijgt 2 douchemuntjes gratis, de rest kost iets van $4 pp. Ook het amfitheater is te ver weg om te lopen als je een praatje van een ranger bij zou willen wonen. Dat vonden wij wel jammer. Geen Wifi bereik, alleen bij de receptie. Medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Bij de uitgang is een mogelijkheid om je RV alsnog van water te voorzien en het afvalwater te lozen. Er zijn enkele Full Hook Up plaatsen, maar het meerdere deel is zonder. Deze prijs is voor een RV met 6 personen, zonder FHU. Reserveren in de zomer is noodzakelijk, anders gegarandeerd vol!

Kosten per nacht: $31.37

Bezocht op 21-06-2016 door

Mooi camping. De camping is behoorlijk groot, maar hier merk je niks van, ideaal opgezet. Prima uitvalsbasis om diverse wandelingen te maken.

Bezocht op 21-06-2016 door

Grote camping, gunstig gelegen om oostkant van het park te bezoeken. In bos, erg donker. Sanitair heel simpel, maar naast receptie prima Launderette met douches. Per nacht een douchebeurt per persoon. Twee nachten geweest.

Bezocht op 19-06-2016 door

Vrij grote campground met weinig mogelijkheden. De toiletgebouwen zijn goed uitgerust, afwassen kan maar moet dan met koud water, goed spoelen dus. Verder zijn er vulpunten voor de waterflessen

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 20-07-2015 door

Prachtig gelegen maar relatief sober kampeerterrein midden in het bos. Je zit letterlijk tussen de eekhoorntjes en ander wild. De camping is zeer groot (wel ruim opgezet) waardoor het soms wel 20 minuten lopen is naar de douches die zich helemaal vooraan de camping bevinden. Je krijgt overigens 2 douchebeurten gratis per nacht dat je op de camping verblijft, meer kun je krijgen tegen betaling. In het gebouw naast de douches kun je de was doen. Toiletgebouwen en afwaspunten (koud water) zijn er op veel plaatsen op de camping en ze zijn redelijk schoon. Tegenover de camping zijn een bezoekerscentrum, kleine winkel en enkele andere faciliteiten.

Bezocht op 13-08-2015 door

Camping midden in het bos, met toiletten. Verder geen voorzieningen. Bij de ingang van de campground zijn douches; deze waren niet zo schoon toen wij er waren. Het was er ook erg druk. Camping ligt gunstig om de yellowstone canyon te bekijken.

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 04-08-2015 door

Mooie plaatsen. Vooraf geboekt. In hoogseizoen zijn de campings in Yellowstone snel vol.

Kosten per nacht: $31

Bezocht op 29-07-2015 door

Top!! Twee nachten gekampeerd met 5 volwassenen in 1 camper en 2 tentjes. Kamperen in de natuur, weliswaar met minder voorzieningen, maar volledig van de buitenwereld afgesloten (ook geen bereik/ Wifi), losliggend hout sprokkelen in het bos, midden in het fantastische Yellowstone Park en goedkoop (m.u.v. de warme douche die voor twee personen per nacht gratis is, maar voor de anderen 4,50 dollar kost). Aanrader!!

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 15-07-2015 door

Grote camping midden in het bos. Inchecken duurde wat lang, maar plekken waren prima (geen hookups) Mooie centrale plek in het enorme park.

We bleven 3 nachten in Yellowstone op 3 verschillende campgrounds wat goed is bevallen.

Kosten per nacht: $27

door op 04-08-2015

Natuurcamping. In het bos. Ruime plaatsen. Schoon sanitair. Douches alleen bij camp-service; douches niet zo schoon.

door op 12-09-2014

Goede uitvalsbasis als je een paar dagen in Yellowstone bent. Ruime plekken. 1 gratis douche pp per dag. Aanrader: rij vanaf de camping richting Yellowstone Lake, gegarandeerd dat je kuddes bizons tegenkomt!

door op 24-08-2014

Eenvoudige camping. Ruime plek.

door op 16-08-2014

Hele grote camping in het bos zonder hookups. Ver van de village en de Yellowstone canyon. Village is nog net te lopen, maar toch wat minder handig.

door op 11-08-2014

In juli 2014 2 nachten met een RV hier gestaan. Wel vantevoren gereserveerd en bij aankomst het sitenummer opgehaald bij het registratie kantoor. Mooie plek waar we goed konden staan. Per nacht kregen we 2 douches die we na de tweede nacht allemaal hebben verbruikt. Prima douche gelegenheid in een verzamelgebouw, samen met een grote wasserette. Het Canyon Visitor Center zit op loopafstand van de camping, maar aangezien de camping nogal langgerekt is, zijn we er toch met de camper heen gereden.

door op 14-07-2014

Groot, druk, mooi gelegen dichtbij de Canyon van de Yellowstone rivier. Reserveren mogelijk. Geen hookups, wel (apart, betaalde) douches en wasserette. In 'Village' met lodge, Visitor Center, postkantoor, tankstation.

door op 04-09-2013

Fraaie camping midden in het sparrenbos. Dichtbij de village, waar alle nodige faciliteiten zijn. Centraal in Yellowstone, heel fijn.

door op 16-08-2013

De camping is erg groot. Vrijwel alle plaatsen in het bos en daardoor weinig zon. Sanitairblokken redelijk. Douches centraal bij de ingang van de camping. In de overnachtingsprijs is een douchebeurt per persoon per nacht inbegrepen. De camping is centraal gelegen in het park en wij hebben deze vier dagen als uitvalsbasis gebruikt voor alle bezienswaardigheden in het park. Dat is ons goed bevallen.

door op 24-07-2013

Ideaal gelegen t.o.v. de upper & lower loop. Grote campground: onze camperplek lag op zo'n 20 minuten loopafstand van de douches en amfitheater, niet echt handig dus. Ook wandelen naar de canyon zat er niet echt in (deze is overigens wel erg indrukwekkend!) Wij verbleven hier 2 nachten, maar zouden gezien de omvang van Yellowstone een volgende keer de 2de nacht in de buurt van Old Faithfull kiezen.

Schrijf een review
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie