Thompson Creek Provincial Park Icefields Parkway, Alberta

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Thompson Creek Provincial Park
David Thompson Highway
T0M Icefields Parkway
Canada

GPS-locatie:
52.000693205, -116.656951904

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

Open 1 mei - 12 oktober. First Come First Serve camping.

27 dollar per nacht, 55 plekken.

Thompson Creek Campground is found in Thompson Creek Provincial Recreation Area, 83 km southwest of Nordegg on Hwy. 11. This picturesque recreation area is on the banks of the North Saskatchewan River in the heart of the Rocky Mountains. There are over 50 well-treed sites, suitable for RVs and tents. A trail leads to scenic views of the river valley.

Bij Sasketchewan River Crossing de Hgwy 11 opdraaien. Na ongeveer 15 km deze weg gevolgd te hebben, ligt het Thompson Creek Provincial Park rechts van de weg.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Reserveren niet mogelijk
  • Tenten toegestaan
  • Toiletten

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (7)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 7
Kosten per nacht: Geen actuele kosten beschikbaar.
Bezocht op 01-08-2019 door

Wij begonnen onze reis in Edmonton en reden daarna door naar Banff National Park. Voordat we Banff echt in gingen hebben we een nacht op deze mooie natuurcamping gestaan. Midden in de Rockies en met een mooi stromend beekje. Inderdaad wel veel muggen. Maar koop in de drogisterij aan het begin van je reis goede antimuggenmiddelen.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 08-06-2019 door

Mooie natuurcamping ,met ruime plekken met fire pit, hout kan je van parkmanager krijgen kost 5 cad. Zelf registreren, wel is er een park manager aanwezig vanaf mei tot oktober. Heerlijke plek om icefield parkway in tweeen te doen. Midden in het bos en veel rust. 2 nachten hier gestaan.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 14-06-2019 door

Unserviced en FCFS camping. De camping ligt midden het bos en de plaatsen zijn ruim en hebben een firepit en een bundel hout per dag is bij de prijs inbegrepen. Heerlijk rustig, geen last van verkeersgeluid maar wel muggen aanwezig. Wij wonen dit een ideale lokatie om halverweg Banff en Jasper 2 overnachtingen te doen. Op ca. 50 km ligt columbia Icefield. Toen wij verder over de Thompson road reden, zagen we veel beren.

Kosten per nacht: $29

Bezocht op 17-06-2018 door

Goede en mooie plek om de drukte bij Lake Louise te vermijden. SiImpele camping, sanitair extreem eenvoudig.

Bezocht op 30-05-2018 door

Mooi gelegen eenvoudige campground aan riviertje, net buiten de drukke nationale parken van Banff en Jasper. En binnen het Provincial Park. Ruime plekken, geen sanitaire voorzieningen. Stookhout bij beheerder, de 1e nacht gratis. Erg vriendelijke beheerder.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 21-05-2017 door

Prachtige camping in het park. Bij de ingang van het park vul je een formulier in en dit doe je samen met gepast geld in een envelop in de bus (plm. 25, 00 dollar per overnachting). Dit bedrag is inclusief een kruiwagen hout voor het kampvuur. De beheerder is een zeer vriendelijke man. Hij verblijft zelf ook op de camping. Er zijn hier alleen chemische toiletten.

Bezocht op 26-09-2016 door

Heerlijke natuurcamping, zoals een Prov.Park Campground hoort te zijn! Aardige beheerder, die zelf ook hier verblijft. Ook hier weer een fire-pit met een kruiwagen hout, wat je zelf mag laden ( permit hier inbegrepen bij de prijs!) Alleen pit-toilets aanwezig maar wel een heerlijke rust, na de hectiek van Banff!! deze camping is een mooie overnachtingsplek om de Ice Field Parkway "op te delen", zodat je voldoende tijd neemt om alle mooie dingen tot je te laten komen!!

Kosten per nacht: $20

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!